29 Mart 2017 Çarşamba

PEKMEZLİ CEVİZLİ UN HELVASI



Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimiz bilensin. Açtık gönlümüzü sana, Sen Sen imdat eyle, Sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. Melekler daima duacınız olsun. Yüreğiniz ferah, imanının bol olsun. Sevgili Peygamberimiz Şefaatçimiz olsun. Regaib Kandilimiz Mübarek olsun!

MALZEMELER

125 gr.tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı (klasik küçük boy) pekmez
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

YAPILIŞI

Tereyağını eritip unu ekleyin.Un'un rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. 
Yaklaşık 30 dakika gibi bir süre kavurmak gerekir. İri kıyılmış cevizi ,sütü
suyu ,şekeri,pekmezi ekleyip karıştıramaya devam edin.
 Karıştırın.5-6 dakika içinde kıvam almaya başlayacaktır. 
Ocaktan alın.Sıcakken şekil verip ılıkken servis edin.

AFİYET OLSUN.

SÜT BURGER




Merhabalar 

Bugün size ev yapımı kakaolu süt burger tarifi vereceğim. Küçükler bu lezzete bayılıyorlar .
Kızım Naz'ın markette Dr .Oetker'in kek burger istemesi üzerine ben sana yaparım sözü vermiştim.
Sonuçta evimizde sık sık pancake pişiyordu. İçine de kremasını sürdüm mü alın size Süt Burger :)
Yapımı oldukça basit .Gerçeğini aratmayan bir tadı var.  Yaklaşık 13-15 adet çıkıyor ve buzdolabında ağzı kapalı bir kapta  3 gün gibi bir süre saklanabiliyor. 
Denemek isterseniz tarife buyrun 



 



MALZEMELER

Pancake için :

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya ,
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

Krema için :

1 poşet krem şanti (75 gr)
100 ml labne peynir
100 ml  (1/2 paket ) süt kreması
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI

Öncelikle krema malzemelerini mikserle karıştırıp beklemesi için  buzdolabına kaldıralım.
Pancake'imizi hazırlamaya başlayalım.Yumurtaları şekerle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip kısa bir süre daha çırpın. 
Krep tavasını veya yapışmayan tavanızı ısıtın. 
Pancake karışımınızdan tavaya fotoğrafta görüldüğü büyüklükte kepçe yardımı ile her biri eşit olacak şekilde dökün.
 Üst tarafı göz göz olduğunda spatula yardımıyla diğer tarafını çevirip pişirin. Tavada alın.Karışım bitene kadar uygulayın.
Mümkün olduğu kadar eşit pancakeler elde etmeye çalışın.
Buzdolabından kremayı çıkarıp krema sıkma torbasına doldurun.  Pancake'in bir tarafına kremayı sıkın. 
Üzerine diğer pancake'i kapatıp hafifçe bastırın .Biraz daha buzdolabında bekletip servise sunun.

AFİYET OLSUN. 






28 Mart 2017 Salı

CEPLİ POĞAÇA






Merhaba

Sandviç poğaça veya cepli poğaça istediğinizi söyleyin ama mutlaka deneyin. 
Çocuklarınızın beslenmesi için ,kahvaltılarınız için çok güzel bir alternatif. Poğaçaların ceplerine istediğinizi koyun.
Domates,salatalık,peynir,kıvırcık ,salam tercih sizin. Yapım aşamasını aşağıda detaylı olarak 
anlattım. Buyrun tarife .
Sevgiyle kalın.

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya (yaşmaya da kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
6 su bardağı un (yaklaşık)

Üzeri için 

Yumurta sarısı 
Susam ya da çörek otu

YAPILIŞI

5 bardak unu yoğurma kabınıza alın.İçine mayayı ,tuzu,şekeri,ilave edip karıştırın.
Unun ortasını açıp içine yumurta kırın. Sıvı yağı ,ılık suyu ,ve ılık sütü ilave edip yoğurun.
Una ihtiyaç duyarsanız un ilave edip yoğurma işlemine devam edin. Kulak memesi kıvamında 
ele yapışmayacak hamur elde edin.Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 1 saat mayalandırın.
Hamur mayalanınca hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alarak oklava yardımıyla ya da elinizle yuvarlak olarak açın.
 Fırça ile üzerine sıvı yağ sürün.Daha sonra üste doğru ikiye katlayın.
Tekrar fırçayla sıvı yağ sürüp üçgen olacak şekilde hamuru sağ tarafa katlayın.
( görsel aşağıdadır )
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Üzerilerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpiştirip 
önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üstü kızarana dek pişirin.
Poğaçaların ilk sıcaklığı gidince iki cebini açıp içine istediğiniz malzemeyi yerleştirin.

AFİYET OLSUN.









27 Mart 2017 Pazartesi

PASTANE KURABİYESİ




Merhaba

Hepimiz pastanelerde ki o çeşit çeşit kurabiyelere bayılıyoruz değil mi ?  Sizlerde  o kurabiyelerden 
yapıp gönül rahatlığıyla pişirebilirsiniz.. Ağızda dağılan kurabiyeler zaten favorimdir .O yüzden 
bu kurabiyede  çok hoşumuza gitti.Yiyenlerden tam not aldı.
Bu tarifi Arda 'nın mutfağından aldım .Uzun süredir denemek istiyorum. Arda 'nın tariflerine ve onun muhteşem anlatımlarına bayılıyorum.

Sizlerde gönül rahatlığı ile tarifi deneyebilirsiniz.



MALZEMELER

3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
1/2 su bardağı sıvı yağ
250 gr.tereyağı
1 adet yumurta

Çikolatası için :
1 su bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı


Üzeri için :
Toz Antep fstığı 
veya
File Badem


YAPILIŞI

Bir kapta kuru malzemeleri  karıştırın. Daha sonra sıvı yağı ,yumurtayı ve tereyağını ekleyip yoğurun.Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde şerit haline getirin.
Ve iki ucunu birleştirerek damla şeklini verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 13-15 dakika kadar pişirin.
Kurabiyeleriniz beyaz kalsın.

Kurabiyeleriniz pişerken cam bir kaba damla çikolataları ve tereyağını alıp benmari usulü eritin.
Fırından çıkan kurabiyelerinizin ucunu çikolataya daha sonra toz Antep fıstığına batırın.
Tel ızgara üzerinde çikolataları kuruyana dek bekletin.
Daha sonra servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN.










Waffle Tarifi ile Ağızlara Layık Tatlı Deneyimi Yaşayın!




Tatlı seçenekleri arasında hem hafif tadıyla hem de son derece hoş görüntüsüyle öne çıkan waffle, yediden yetmişe herkesin damak zevkine hitap ediyor. Farklı aperatif süslemelerle zenginleştirilerek sunulan tatlı, birtakım püf noktalara dikkat edildiğinde daha leziz bir tada dönüşüyor. Aşağıda yer alan püf noktaları ve tarif içeriğini göz önünde bulundurarak siz de mükemmel bir lezzet yaratabilirsiniz.

Waffle Tarifi

Malzemeler:
·         1,5 su bardağı un
·         1 su bardağı süt
·         3 yemek kaşığı toz şeker
·         1/4 su bardağı sıvı yağ
·         1/2 tatlı kaşığı vanilya
·         2 adet yumurta
·         1 paket kabartma tozu
·         1 çay kaşığı tuz

Üzeri için
·         Mevsim meyveleri
·         Çikolata sosu 
·         Fıstık
·         Badem
·         Dondurma

Not: Üzerine ekleyebileceğiniz süslemeleri, damak tadınıza göre daha fazla çeşitte artırabilirsiniz. Çilek ve kivi gibi yaz meyveleri,  hazırlamış olduğunuz waffle ile oldukça yakışacaktır. Seviyorsanız tahin pekmez, Hindistan cevizi, bal, sarelle veya Nutella gibi ekstra tatlarda ekleyebilirsiniz.
Yapılışı:
Tatlının yapılış aşamasına geçmeden önce 2 adet yumurtanın sarısını ve akını birbirinden ayırmanız gerekiyor. Daha sonra ayırdığınız yumurta aklarının içerisine, vanilya özütünü veya hazır vanilya paketini ilave edin ve karıştırmaya başlayın. Bu esnada karışımı güzelce birbirine yedirerek karıştırın. Köpürttükten sonra bu karışımı bırakabilirsiniz. Ardından yumurta sarılarını ve şekeri de ayrı bir kâse içerisinde çırpmaya başlayın. Daha sonra çırpılmış yumurta aklarına diğer süt, sıvı yağı ve kabartma tozu gibi ek malzemeleri de boca edebilirsiniz. Karıştırmaya devam ettikten sonra unu azar azar içerisine ekleyebilirsiniz.
Kıvamına ulaştıktan sonra teflon tava içerisinde veya tost makinesinde 4-5 dakika pişirebilirsiniz. Çevirerek pişirmeye çalışırsanız iki tarafı da eşit şekilde kızaracaktır. 

Waffle tarifine ulaşmak için dilerseniz Yemek.com online platformunu takip edebilirsiniz. Üstelik güzel ve lezzetli olan daha pek çok yemek seçeneğiyle de karşılaşabileceksiniz.  
Yemek.com, seçkin yemek tarifleri ve bilgilendirici yazıları ile her geçen gün takipçi sayısını artırıyor. Site üzerinde envai çeşit tatlıdan dünya mutfağına özgü geleneksel yemeklere kadar pek çok lezzeti bir arada görebileceksiniz. 

CHİA PUDİNG





Merhaba 

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Chia (Çiya) tohumu  zayıflamak isteyenlerin oldukça ilgisini çekiyor. Chia tohumu zayıflatıyor demiyorum tabi ki metabolizmayı hızlandırmakta büyük rolü var .Tokluk hissi veriyor ve omega 3 ve kalsiyum açısından oldukça zengin.Aslında faydaları saymakla bitmiyor.,
Kardeşim Yeşim Starbucks'ın Chia puding'inden oldukça bahsetti.Diyette olması sebebiyle abla
bana Chia puding'i yapar mısın dedi. Sen istersin de yapmaz mıyım dedim.Pişme derdi bile yok ,
Çünkü Chia tohumu sütün içine koyulduğunda jölemsi bir kıvam alıyor.

Chia tohumunu ,salatalara ,çorbalara .yoğurda katarak veya puding olarak tüketebilirsiniz.

Vereceğim tariften 2 porsiyon puding çıkıyor. 

1 Porsiyonu 200 Kcal




Tarife gelirsek ;

MALZEMELER

1 su bardağı light süt
3 yemek kaşığı Chia tohumu
1 adet muz
1 çay kaşığı kakao

YAPILIŞI

Muzu ,kakao'yu süt'ü bir kaba alıp blender'dan geçirin. İçine Chia tohumunu ekleyip karıştırın.
Buzdolabında 3 saat bekletin. Ara ara buzdolabından çıkararak  karıştırın. Çünkü Chia tohumları 
birbirine yapışıyor. Jöle kıvamını almış olan karışımı cuplarınıza paylaştırın.Üzerini dilediğiniz 
gibi süsleyin. Muz dilimleri , Hindistan cevizi ,tarçın,damla çikolata tercih sizin..

AFİYET OLSUN.



26 Mart 2017 Pazar

ETİMEK TATLISI



Merhaba 

Arada böyle pratik ve kolay tarifleri de yayınlamak gerek değil mi.. ?Çok ta hafif ve lezzetli.
Misafirleriniz için çok ta kurtarıcı bir tarif .Annem çocukluğumda sık sık etimek tatlısı yapardı .
O yüzden bu tatlı bana çocukluğumu hatırlatır.Bu aralar diyette olma sebebimden dolayı evde 
Etimek eksik olmuyor.Ara öğün olarak peynirle tüketiyorum. Benim diyetler bitmiyor zaten hiç :)
Neyse geçelim tarife .Yeni bir tarifte görüşmek üzere .





MALZEMELER

1 Paket tuzsuz etimek

Şerbeti için :

1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için : 
1 litre süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı (tepeleme) un
2 yemek kaşığı (tepeleme ) buğday nişastası
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için :
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

YAPILIŞI

Bir tencereye su ve şekeri alıp karıştırıp ocağa alın. 15 dakika kaynatın. Ocaktan alın.
Dikdörtgen borcama etimekleri aralıklı dizin. Şerbetle etimekleri ıslatın.

Muhallebisi için  tencereye .sütü ,şekeri,unu,nişastayı  alıp karıştırarak göz göz oluncaya dek pişirin.
Ocaktan almaya yakın vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.

Muhallebiyi şerbetlediğiniz etimeklerin üzerine eşit miktarda yayın.

Krem şanti ve toz şekeri mikserle yoğunlaşana dek çırpın. En son olarak muhallebinin üzerine yayın.

Ilıdığında buzdolabına alıp en az 4 saat bekletin.1 gece beklerse daha iyi olur.

Üzerini ister toz antep fıstığı ,isterseniz fındıkla dilediğiniz gibi süsleyin.

Dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.




19 Mart 2017 Pazar

MAKARNALI BÖREK





Merhaba ,

Makarna severler ,su böreği sevenler bu börek tam size göre .Makarnalı ve yufka ikilisi kulağa çok hoş gelmiyor ama miss gibi bir lezzet ortaya çıkıyor.  Bir dilim asla yetmeyecek.
Mutlaka deneyin.

MALZEMELER

3 adet yufka

İçi için :

500 gr (1 paket fiyonk )makarna
250 gr lor peyniri
1 tutam maydanoz

Sosu için :

3 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ,

YAPILIŞI

Öncelikle bir tencerede su kaynatın.Kaynayan suyun içine tuz atıp makarnaları haşlamak için tencereye dökün. Makarnalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzgeçe alıp soğuk suya tutun iyice süzün.
Makarnayı büyükçe bir kaba alıp içine kıydığınız maydanozu ve lor peyniri katıp karıştırın.

Ayrı bir kapta da sosu hazırlayın.3 yumurtayı tel çırpıcı ile çırpın. İçine sütü ve yağı ilave edip karıştırın.Sosun yarısını makarnalı harcın içine döküp karıştırarak karışımı iyice yedirin.

Fırın tepsisini yağlayın. 1.yufkayı kenarları dışarıda olacak şekilde tepsiye yayın.
Makarnalı harcın yarısını 1.yufkanın üzerine yayın.
2.yufkayı büzerek makarnaların üzerine yayın.Tekrar makarnalı sosun kalanını güzelce yayın.
3.yufkayı büzerek makarnaların üzerine yayın. Kalan sosdan üzerine biraz dökün. En alttaki yufkanın dışarıda kalan parçalarını içeri doğru kapatın. Sosu sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.








10 Mart 2017 Cuma

PORTAKALLI KURABİYE



Merhabalar 

Sizlere  miss gibi kokulu kurabiyelerimle geldim .Sizi taaa çoçukluğunuza götürecek klasik bir
tarif ..İçi yumuşacık dışı kıtır kıtır nefis bir tat.Pastaneler de de biraz büyükçe olur. 
Dikkat etmeniz gereken nokta çok fazla yoğurmayın .Kulak memesi kıvamından ziyade hafif ele 
yapışan bir hamur elde edin.Şekil vermekte zorlanırsanız elinizi hafif yağlayın.

MALZEMELER

125 gr. tereyağı ya da margarin
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet portakalın kabuğu (rendenin ince tarafıyla rendeleyin.)
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay kaşığı karbonat
4 su bardağı un

Üzeri için
2 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Tereyağını şeker ile mikser yardımıyla çırpın.
Un hariç malzemeleri ekleyin. 
Azar azar unu ekleyerek yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın kağıdına aralıklı dizin.
Üzerilerine şeker serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.










2 Mart 2017 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİ



Herkese merhaba

Paskalya çöreği en sevdiğim çöreklerdendir. Puf puf ve aromalı tadına bayılıyorum. Lezzet garantili
bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta  (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket yaşmaya
6 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için :
Yumurta sarısı
File badem

YAPILIŞI

Ilık sütün içine yaş mayayı alıp eritin. Sıvı yağı ,toz şeker, yumurtayı ,mahlebi ,tuzu ilave edip
karıştırın. Azar azar unu ilave ederek yoğurun.Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında hamur
elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.

Mayalanmış hamurunuzu önce eşit 2 parçaya bölün.Daha sonra her bir parçayı 3 eşit parçaya bölün.
3 parçayı  uzun parçalar haline getirin. Hamurun üst uç kısmını birleştirip saç örgüsü şeklinde
örün.Yağlanmış fırın tepsisine koyun.

Bu şekilde yaparsanız iki adet paskalya çöreği elde ederseniz daha küçük yapmak isterseniz  daha
fazla eşit parçaya bölün.

Tepside 30 dakika tekrar mayalanmaya bırakın.Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem serpin.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Soğuduğunda dilimleyin.

AFİYET OLSUN.