2 Şubat 2017 Perşembe

DIZMANA (GÖÇMEN BÖREĞİ)




MALZEMELER

1,5 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 su bardağı)

Sosu için :
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt


YAPILIŞI

Mayayı,ılık sütü ve şekeri bir kapta maya eriyene kadar karıştırın. Ilık suyu ,tuzu  ve sıvı yağı ilave edin.
Ardından yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğurun.
1 saat hamurunuzu üzeri nemli bir bezle örtülü olacak şekilde ılık ortamda dinlendirin.
Hamurunuz dinlendikten sonra 4 eşit parçaya bölün.
Her bir parçayı 3 parmak kalınlığında rulo haline getirin.Bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimleyin.
Yağladığınız fırın kabına aralıklı olarak yatak olarak dizin.15 dakika daha tepside mayalanmasını
bekleyin.Siz bu arada sos malzemelerini bir kapta karıştırın.Hamurunuzun üzerine sosu dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.


1 yorum:

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.