17 Ekim 2016 Pazartesi

ÇİKOLATALI MOUSSE



Çikolatalı Mousse yani köpük çikolata .Ben bitter çikolata ile yaptım ama şunu söylemeliyim ki
geçtiğimiz yıllarda kursta beyaz çikolatalısını hazırlamıştık oda muhteşem oluyor.

Yapımı fazla vaktinizi almadan pişirme yapmadan hazırlanıyor.
Tatlımız çırpılmış yumurta beyazı sayesinde muhteşem köpüksü bir dokuya sahip oluyor.
Yemelere doyamıyorsunuz :)

Bence pratik bir tatlı. Kağıdı kalemi hazırlayın tarifi not edin derim.





MALZEMELER (adet 4 küçük kase)

200 gr.bitter çikolata
3 adet yumurta beyazı
200 gr.krema
2 yemek kaşığı esmer şeker

YAPILIŞI

Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.İçine şekeri ekleyip şeker eriyene dek karıştırın.

Cam bir kapta yumurta beyazına bir çimdik tuz ekleyip mikserin en yüksek devrinde yumurta beyazları köpük köpük olana dek yaklaşık 5 dakika çırpın.

Ayrı bir kapta da kremayı yine mikser yardımıyla krema yoğunlaşana dek çırpın.

Kremanın içine çikolatayı ekleyip karıştırın. En son çırptığınız yumurta aklarını köpüğünü
söndürmeden spatula yardımı ile ilave edin. Daha sonra karışımı alttan üste doğru hep aynı yöne
karıştırın.

Servis kaselerine paylaştırın.Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

AFİYET OLSUN.




11 Ekim 2016 Salı

KIŞLIK DOMATES SOS (KAVANOZDA DOMATES)








MALZEMELER

Domates ( ihtiyacınız kadar)

Kaynar su ( Domatesleri kolay soymak için)

Kavanoz

YAPILIŞI

Domateslerin tepesine bıçak yardımıyla çizikler atın.

Kaynar suya atıp biraz bekletin .Böylece kabukları elinizle çok kolay soyabileceksiniz.

Domatesleri küp küp doğrayın.

Büyükçe bir tencereye alıp domatesler eriyip kıvam alıncaya kadar kaynatın.

Sıcak sıcak domatesleri kavanozlara paylaştırın.Hiç kullanılmamış yeni kapaklarla hiç beklemeden

kavanozların ağzını kapatın. Hemen ters çevirin.Kavanozlar soğuyana kadar yerlerinden kaldırmayın.

Güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.

Kavanozlar açıldıktan sonra buzdolabında saklayın.



AFİYET OLSUN.







10 Ekim 2016 Pazartesi

FIRINDA SALÇALI ANTRİKOT





MALZEMELER

6 adet antrikot
2 yemek kaşığı salça,
1 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Kekik
Karabiber
Defne yaprağı


YAPILIŞI

Etin üzerine arkalı önlü  karabiber ,tuz serpip zeytinyağı gezdirin.

Tavayı ocağa alıp altını iyice açıp ısıtın.

Elinizi tavanın 10 cm yukarısında tutup sıcaklığı kontrol edebilirsiniz.
Elinizi 3 saniye kadar tutabiliyorsanız tavanız uygun sıcaklığa gelmiş demektir.
Eti önce bir yüzünü 4 dakika mühürleyin.Çevirip arka yüzünü 4 dakika mühürleyin.

Etlerinizi fırın kabınıza alın.Ayrı bir tavada zeytinyağın da soğanları soteleyin.Salçayı ekleyip eritin.
2 su bardağı sıcak su ekleyin.Karabiber tuz kekik ekleyin.Salçalı sosu etin üzerine  dökün.
2-3 defne yaprağı koyup 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.

TAHİNLİ KURABİYE




MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Üzeri için : Fındık ya da ceviz



YAPILIŞI

Sıvı yağ,pudra şekeri,tahini bir kapta kaşıkla karıştırın. .Unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
Ele yapışmayacak bir hamur elde ettiğinizde hamurdan parçalar kopararak yuvarlayıp hafifçe üzerine
bastırın. Ortasına fındık batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.

Soğuduğunda tepsiden servis tabağına alın ki sıcaklığıyla dağılmasın.

AFİYET OLSUN.


KAKAOLU PANKEK



MALZEMELER

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
4 tatlı kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek ayarında 3-5 dakika çırpın.Süt,un ,kabartma tozu ve kakao'yu
da ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
Koyu kıvamlı akışkan bir hamur elde etmelisiniz.
Tavanızı sıvı yağla yağlayın.Peçeteyle fazla yağını alın.Hazırladığınız hamur karışımından yarım
kepçe alarak tavaya dökün.Yuvarlak şekil alan pankeklerinizi arkalı önlü çevirip pişirin.
Servis tabağına üst üste alıp üzerine çikolata sosu dökün.Veya Nutella ile servis edin.

AFİYET OLSUN.