13 Temmuz 2016 Çarşamba

GELİN TATLISI










Son günlerin favori tatlısı ile merhabalar herkese ,

Ne zamandır denemek istediğim Gelin tatlısı benden tam not aldı diyebilirim. . Üzerinin kar gibi beyaz olmasından dolayı gelin tatlısı denilmiş sanırım. Mutlaka sizlerde deneyin pişman olmayacaksınız.

MALZEMELER

4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Keki ıslatmak için

3 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker

Muhallebisi için :

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket krem şanti (toz halinde kullanılacak)

Üzeri için :

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri mikserle 3 dakika kadar çırpın.. Unu ,kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip
tekrar çırpın.

Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.

Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Bu arada muhallebiyi pişirin. krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırarak pişirin.

Muhallebi ılıdığında toz halinde krem şantiyi ekleyip mikserle 2 dakika kadar çırpın.

Bir kapta 3 su bardağı soğuk süt ve şekeri eriyinceye kadar karıştırıp ,soğuyan keke dökün.

Muhallebiyi de üzerine yayın.

Üzerini  bolca hindistan cevizi le kaplayın.

AFİYET OLSUN.