27 Haziran 2016 Pazartesi

KLASİK REVANİ



MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet limon kabuğunun rendesi
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2 su bardağı un

Şerbeti için :

4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon

YAPILIŞI

Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu tencereye alalım 15 dakika kaynatıp limon suyunu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Bir kapta mikserle yumurtayı ve şekeri 5 dakika kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip
yağlanmış dikdörtgen borcamı yağlayıp  borcama yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecede üzeri
kızarana dek pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökün.Tatlı soğuduğunda ikram edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.


7 Haziran 2016 Salı

Kesme Maraş Dondurmasını Carte D'Or ile Deneyin!

Kesme Maraş dondurması, tarihi bir önem taşıyan ve tarih içinden çıkarak günümüze kadar gelen geleneksel bir tatlı türüdür. Dondurmanın doğuşu, karsambaç denilen tatlının tesadüfen farkı şekilde keşfedilmesi ile ortaya çıkar. Karsambaç adı verilen tatlı, kış aylarından beri erimeyen kar tabakalarının meyve özleri ve üzüm pekmezi ile harmanlanması sonucu elde edilir.



 Yörede salep satışı yapan Osman ağa, artan salebi şeker ve süt karışımı halinde kara gömmesi sonucu elde ettiği lezzetle, dondurmanın başlangıcına imza atar.
Tatlı, belli kuşak sonrası sahlep ve sütün karıştırılması ile Maraş dondurması haline getirilir.
Maraş'ın dondurma tadında ve rahiyasındaki farklılık, doğal besinlerin kullanımından dolayıdır. Dondurma, has keçi sütü ile yapılır. Doğal ortamlarda beslenen hayvanların sütü verimli olacağı için haliyle alınan tat da farklılaşır. Ayrıca üzerine bir de sahlep eklenmesi, dondurmanın enfes tada bürünmesine yardımcı olur. Carte d'Or, kesme Maraş dondurması lezzetini her daim tatmanıza aracılık eder. Markanın sunduğu dondurma çeşitleri arasında yer alan ürün ile Maraş tadını siz de deneyimleyebilirsiniz.



 Tatlının En Hafif Hali" Carte D'Or Maraş Kesme Dondurma Kesme Maraş dondurması, Carte d'Or markasının sunduğu lezzet çeşitleri arasından sadeliği, Antep fıstığı süslemesi ve enfes tadı ile ön plana çıkar. Gerçek keçi süt ile yenilenerek lezzet oranı daha fazla artırılan dondurma, yazın hafif ve sade tatlıları arasında yer alır.
Ürün, özel tekniklerle ve geleneksel püf noktaları gözetilerek hazırlandığı için çabuk erimez. Böylelikle dondurma keyfini hoş sohbetler eşliğinde doyasıya giderebilirsiniz. Avantajlı şık paketinde beğeniye sunulan kesme Maraş dondurması, tam aile tipi gıdadır.

Dondurma; yoğun kıvamı, aromatik salep tadı ve süt kokusunu ile damaklarınızda nefis bir tat bırakır. Karbonhidrat ve protein değerleri yüksek olan ürün, dövülerek hazırlandığı için elastikiyet özelliğine sahiptir. Başlıca özellikleri arasında yer alan elastikiyeti, uzayan kıvamından rahatlıkla anlaşılabilir. Kolayca kesilebilen ürünü, akşam yemeğine gelen misafirlerinize tatlı amaçlı olarak ikram edebilirsiniz.

Carte D'Or Maraş Dondurmasını Zenginleştiren Tatlılar Sade ve hafif tadı ile bilinen Carte d'Or kesme Maraş dondurması, kesilerek tüketilebileceği gibi farklı tatlarla eşlikçi olarak da tüketilebilir.
Özellikle şerbetli tatlıların yanında kaymak amaçlı ikram edilebilen dondurma, böylelikle şık sunumu ile göze hitap eder. Dondurmayı, evinizde hazırlayacağınız tatlıların yanında pratik şekilde servis edebilirsiniz. Baklava, ekmek kadayıfı, revani, irmik veya şekerpare gibi daha pek çok tatlı yanında sunabilirsiniz. Dilerseniz damak tadınıza göre sütlü tatlılarla birlikte de tercih edebilirsiniz.



Lezzetli, pratik ve yapılışı kolay dondurmalı tatlı tarifleri için Carte d’Or websitesini ziyaret edin.