29 Nisan 2016 Cuma

BARBEKÜ SOSLU TAVUK





MALZEMELER

4 adet tavuk but
7 tatlı kaşığı barbekü sosu
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Pişirme sosu için :
2 çay kaşığı nişasta
1/2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı barbekü sosu


YAPILIŞI

Bir kapta sarımsağı zeytinyağını ve 7 tatlı kaşığı barbekü sosunu karıştırıp tavukları bulayın.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup tavukların altı üstü pişine kadar kızartın.

Yine bir kasede nişastayı suyla eritip barbekü sosunu ekleyip tavuklar tavadayken üzerine dökün.
Sosunu çekene kadar koyulaşana dek pişirin.Sıcak olarak servis edin..

Afiyet olsun.


25 Nisan 2016 Pazartesi

KÜLLÜ KURABİYE





MALZEMELER

250 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Üzeri için :
2 yemek kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI

Margarini,sıvı yağı ,pudra şekerini mikserle krema haline gelecek şekilde çırpın.
Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında olana dek yoğurun.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralıklarla dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.

Bir kapta tarçın ve pudra şekerini karıştırın.Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz üst kısmını karışıma batırın. Servis tabağına alın..
AFİYET OLSUN..

MUHLAMA -KUYMAK








MALZEMELER

2 kaşık tepeleme tereyağı (tepeleme) bolca
1 su bardağı mısır unu
250 gr muhlamalık peynir
1,5 su bardağı su
Tuz


YAPILIŞI

Sahanda tereyağını eritin.
Mısır ununu ekleyip karıştıra karıştıra kavurun.
Yavaş yavaş suyunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
Tuzunu ekleyin.
Koyu kıvama gelince peyniri içine koyup karıştırın.
Peynir eriyince ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN.



18 Nisan 2016 Pazartesi

YEŞİL ERİK TURŞUSU




Erik turşu mu dediğinizi duyar gibiyim.Turşu severler arasında deneyenleriniz vardır..
Denemeyenleriniz de mutlaka denesin ..
Henüz erikler tam olmamışken toplayıp turşusunu aşağıdaki tarife göre yapabilirsiniz.

MALZEMELER

1 kg.yeşil erik
15 adet diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon dilimi
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tane karabiber
Kereviz sapı yada maydanoz dereotu (üzeri için )

YAPILIŞI

Erikleri yıkayıp süzün.
Üzerine çizikler atın.
Kavanozunun ölçüsü kadar içme suyu kaynatıp soğutun.
Soğuyan suya sirke ,tuz ,şeker koyun.Tuz eriyene kadar karıştırın.

Kavanozunuzun dibine bir avuç nohut koyun.Daha sonra biraz erik aralara sarımsak 
tekrar erik aralara limon dilimi ve tane karabiber ekleyin.
En son turşunuzun suyunu koyun.En üste kereviz sapı ya da maydanoz dereotunu kıvırıp sıkıştırın.

Kavanozun ağzına bir poşetle kapatıp kapağı hava almayacak şekilde sıkıştırabilirsiniz.

Turşunuz 25-30 gün içinde hazır.
Her gün turşu kavanozunuzu bir gün ters bir gün düz olarak çevirin.
Işık almayacak bir yerde muhafaza edin..

Afiyet olsun.







12 Nisan 2016 Salı

OREOLU MAGNOLIA PUDING


MALZEMELER (4-6 kişilik)

Puding için :

1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket Dr.Oetker Pasta kreması (vanilyalı)
1 paket vanilya

İçi ve üzeri için :
Oreo bisküvi 20 adet

Muz

YAPILIŞI

Vanilya ve pasta kreması hariç tüm puding malzemelerini tencereye alın.Karıştırarak orta ateşte kıvam 
alana dek pişirin.Soğumaya bırakın.
Soğuyan pudinge  vanilya ve Pasta kreması ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.

Bisküvileri rondodan geçirin.Muzları  dilimleyin.
Kasenin en altına 1 yemek kaşığı bisküvi kırıntısı koyun.Kasenin kenarlarına  muz dilimleri dizin.
Ortasına puding koyun.Tekrar bisküvi kırıntısı koyup puding koyun.En üstü bisküvi kırıntısıyla kaplayın.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

AFİYET OLSUN.

10 Nisan 2016 Pazar

Tam Tane Tahıllı Uno Premium Ailesi ile Tam Beslen Tam Yaşa





UNO Premium ailesi sayesinde Türkiye’de ilk kez bir tam tane tahıllı ekmek portföyü var.
Peki tam tane tahıllı ekmek ne demek?

İster buğday, ister çavdar, yulaf veya başka bir tahıl olsun, tahıl tanesinin tam halde, yani ayrıştırılmadan, doğal haliyle kullanılması demek. Tam tane tahıllı ekmekte tahılın sadece unsu özü değil, ruşeym ve kepek kısımları da kullanılıyor. İşte bu yüzden Tam Tane Tahıllı UNO Premium ekmek, yüksek vitamin, mineral, lif ve hatta protein içeriyor. Kahvaltılarda ve ara öğünlerde tost olarak tüketilebiliyor. Ana öğünlerde et, balık, sebze yemeklerinden salatalara kadar çeşitli lezzetlerin eşlikçisi olabiliyor. Ayrıca özel günlerde enfes tariflerle kanepe çeşitleri hazırlamakta da kullanılabiliyor. Ekmek tüketirken sadece doymak değil, tam anlamıyla beslenmek isteyenlere Tam Tane Tahıllı UNO Premium ekmekleri tavsiye ediyorum.

Daha fazla bilgi almak için videolarını izleyebilir ve Facebook hesaplarını takip edebilirsiniz. Sağlıkla kalın,

https://www.facebook.com/UNOEkmek/
#TamBeslenTamYaşa


Bir boomads advertorial içeriğidir.

7 Nisan 2016 Perşembe

İRMİK HELVASI



Üç aylara ,Recep ayına  Bismillah
Rabbim Ramazan ayına da erişmeyi nasip etsin inşallah..

MALZEMELER

3 su bardağı irmik helvası
1 paket tereyağı ya da margarin
1 paket çam fıstığı
2,5 su bardağı şeker
5  su bardağı süt
ya da su

YAPILIŞI

Öncelikle sütü ve şekeri kaynatın..
Tencerede margarini eritip fıstığı atıp rengi dönünceye kadar kavurun. İrmiği ekleyip yine rengi
dönünceye dek kavurun.Sütlü şerbeti sıcak haliyle irmiğe dökün. Sıçramaması için biraz yavaş ve dikkatli olun. Karıştırın. Şerbeti çekene kadar orta ateşte pişirin.
Daha sonra ocaktan alıp tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
Daha sonra tahta kaşıkla havalandırarak karıştırıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

AFİYET OLSUN.