15 Mart 2016 Salı

PORTAKALLI KAKAOLU KEK





Kokusuyla ,tadıyla harika bir kek tarifi denedim.Tarif arkadaşım Zeymuran Cafe 'ye ait..

buradan ulaşabilirsiniz tık tık :) ben ufak değişiklikler yaptım..


MALZEMELER

1 bardak portakal suyu
3 adet portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı toz şeker..
4 adet  yumurta
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardağı sıvı yağ
2,5 -3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

Yumurta ile toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpın.
Portakal suyunu,sıvı yağı ,rendelediğiniz portakal kabuklarını ekleyip çok kısa tekrar karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyip ekleyin. Tekrar mikserle çırpın.

Kek kalıbınızı yağlayın. Karışımın 3 te 2 sini kalıba dökün.
Kalan karışıma kakaoyu ekleyip çırpın.
Kakaolu karışımı diğer karışımın üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin

AFİYET OLSUN.




7 Mart 2016 Pazartesi

FİNCAN TATLISI




Merhabalar hayırlı haftalar herkese,

Çok pratik ,kolay,sunumuyla çok şık gösterişli bir tarifim var bugün sizlere..
Hafif bir süt tatlısı ..
Bu şeklini fincanda aldığı için adı da fincan tatlısı :)


MALZEMELER

1 litre süt
2,5 Türk kahvesi fincanı un
2,5 Türk kahvesi fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı /margarin

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Tencereye sütü,unu ,şekeri alıp karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın.

Çay fincanlarınızı tatlınızın kolayca fincandan çıkması ,yapışmaması için ıslatın. Fincanlara eşit olarak pay edin. Ilıdığında buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.

Daha sonra fincanlardan çıkarıp hindistan cevizine bulayın ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

AFİYET OLSUN.



1 Mart 2016 Salı

YEŞİL MERCİMEK SALATASI





MALZEMELER

2  su bardağı yeşil mercimek
6-7 sap taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı nar tanesi

Sosu için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Limon
İstenirse Karabiber

YAPILIŞI

Mercimekleri bol suyla yıkayıp süzün.Tencere alın.Üzerini geçecek kadar su ilave edip
yumuşayıncaya kadar haşlayın.Çok çabuk pişiyor dikkat edin.Çok ezilmesinler.
Süzün.Taze soğan ,dereotu,maydanoz ,nar taneleri ekleyip harmanlayın.
Bir kapta sos malzemelerini karıştırıp salatanıza dökün.

AFİYET OLSUN.