29 Şubat 2016 Pazartesi

DONDURMA KAŞIĞI KURABİYE (DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE)






Damla çikolatalı kurabiye ama dondurma kaşığı ile şekil verildiği için adına dondurma kaşığı
kurabiye dedim.. :) deneyin beğeneceksiniz.


MALZEMELER

150 gr tereyağı oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı  un

1 paket Pakmaya bitter kurabiye çikolatası

YAPILIŞI

Un ,kabartma tozu ve çikolata hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyin kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edin.En son çikolatayı ekleyip
dondurma kaşığı ile şekil verip tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.






22 Şubat 2016 Pazartesi

TAHİNLİ MUFFİN







MALZEMELER

3 adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı dolusu tahin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için :

Susam


YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri mikserle krema haline gelinceye kadar çırpın. Ardından sıvı malzemeleri ,
yağı,sütü ,tahini ekleyin kaşıkla karıştırın.
Unu ,vanilyayı kabartma tozunu eleyip karışıma ekleyip  mikserle çık kısa süre karıştırın.
Muffin kalıplarına döküp üzerine susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin..

AFİYET OLSUN.


12 Şubat 2016 Cuma

MUFFİN KALIBINDA POĞAÇA





MALZEMELER (12 adet )

2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi için
Peynir

Üzeri için
Çörek otu

YAPILIŞI

Bir kapta sütü ,yumurtayı ,şekeri ,tuzu ,mayayı kaşıkla karıştırın. Aldığı kadar un ilave edip yoğurun.
Mayalanması için üzerini örtüp 1 saat dinlendirin.
Muffin kalıbını yağlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın. İçlerine beyaz peynir koyup yuvarlayın.
Aşağıdaki gibi muffin kalıbına üçerli olarak yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.
160 derece fırında 15 dakika gibi üzeri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.



10 Şubat 2016 Çarşamba

ELMALI PASTA




Uzun bir aradan sonra herkese merhaba

Çok pratik bir tarifle geldim bugün.. Elmalı ve çikolatalı tatları seviyorsanız ,bu pasta tam da size göre.

MALZEMELER

5 adet tatlı elma
1,5 paket petibör bisküvi
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (krem şantiyi hazırlamak için )

1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt (çikolata sosunu pişirmek için )

Üzerini süslemek için
Çikolata rendesi


YAPILIŞI

Biskiviyi ,cevizi rondodan geçirin.Elmayı rendeleyin. Tarçınla birlikte bu dörtlüyü iyice karıştırın.
Pasta çemberine yayın.1 gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün Krem şantiyi hazırlayıp üzerine yayın. Buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
Çikolata sosunu pişirip soğutun.Ara ara karıştırın kabuk tutmasın.
Krem şantinin üzerine de soğuk çikolata sosunu yayın. Üzerine çikolata rendeleyin veya dilediğiniz gibi süsleyin. 1-2 saat yine buzdolabında dinlendirin.

AFİYET OLSUN.