27 Haziran 2016 Pazartesi

KLASİK REVANİ



MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet limon kabuğunun rendesi
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2 su bardağı un

Şerbeti için :

4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon

YAPILIŞI

Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu tencereye alalım 15 dakika kaynatıp limon suyunu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Bir kapta mikserle yumurtayı ve şekeri 5 dakika kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip
yağlanmış dikdörtgen borcamı yağlayıp  borcama yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecede üzeri
kızarana dek pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökün.Tatlı soğuduğunda ikram edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.


4 yorum:

  1. nefis görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sizden rica etsem 30 kişilik için revani yapıcam nekadar malzeme lazım olur bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  3. Revaniyi olabildiğince tarife uygun yapmaya çalıştım. Ancak kekim yine kabarmadı.:( Sizce sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.