30 Aralık 2015 Çarşamba

FROZEN ( KARLAR ÜLKESİ )TEMALI DOĞUM GÜNÜ




Benim biricik prensesim Naz 'ın 7 .yaş günüydü 26 Aralık 2015 Cumartesi günü..
Yeni yaşın kutlu olsun bebeğim, gülen yüzün solmasın..Sağlıklı ,mutlu ,başarılı bir ömür dilerim prensesim..

Elsa hayranı olduğu için Frozen temalı bir doğum günü istedi annesinden... Annesi kızını kırar mı
yaptım tabi :)

Bu sene Naz'ımın pastası da tamamıyle benim ellerimden çıktı... Olaf yani  (kardan adam )'ı modellerken zorlandığım kadar inanın pastayı yaparken zorlanmadım :) epey bir denemeden sonra
birazda olsun ağzını ,kafasını benzettiğimi düşünüyorum .Siz ne düşünüyorsunuz ?

Dışı kadar içi de beğenilen pastamın dışında bir de şeker hamurlu Frozen kurabiyeler hazırladım.
Onları değişik desenlerde yaptım.. Onlarda çok beğenildi.




Karlar Prensesi ve Karlar kraliçesi :)

Doğum günü menümüzden bahsetmek gerekirse ; Bazı tarifleri linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz..

Doğum günümde yardımlarını esirgemeyen anneme,kardeşime dostlarıma teşekkür ederim..

*Truff
*Tarçınlı Mini Kurabiye
*Kuru Patlıcan Dolması
*Börek







28 Aralık 2015 Pazartesi

TAHİNLİ ÇITIR RULO





Merhabalar

26 Aralık Cumartesi kızımın doğum günüydü.O gün için hazırladığım tahinli çıtır rulolara yiyenlerden tam not aldı..Çıtır çıtır ağızda dağılan nefis tatlıyı mutlaka denemenizi öneririm.

1 hafta öncesinden hazırlayıp sardım. Derin dondurucuya koydum. Çıkarıp 20 dakika da pişirdim.
Büyük kolaylık oldu benim için..

Ben aşağıda tereyağlı tarifi vericem fakat yağda kullanmaya gerek yok.Neden derseniz Baklava yufkası da tahinde yeterince yağ içeriyor zaten.Tercih sizin..

Tarife geçersek ;

MALZEMELER

12 adet hazır baklava yufkası
50 gr .tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz


YAPILIŞI

Yufkalarımızı 3'er li kullanacağız..

Öncelikle tereyağı kullanacaksanız eritin.
1.yufkanın üzerine sürün.
2.yufkayı üzerine serin.Tekrar erimiş tereyağı sürün.
3.Yufkayıda 2.yufkanın üzerine serip,üzerine fırça yardımıyla tahin sürün.
3 yemek kaşığı kadar şekeri eşit oranda serpiştirin. En son cevizden bir kısım serpiştirip
3 kat yufkamızı rulo olarak sarın.

Diğer yufkaları da aynı şekilde sarın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. İstediğiniz boyda dilimleyin .

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.



7 Aralık 2015 Pazartesi

HAVUÇLU KEK





Havuçlu kek ,kış aylarında en çok pişirmeyi sevdiğim kek.. Mutfağımı saran o mis tarçın kokusu beni benden alıyor..Klasik tarifimden değişik olarak içinde hindistan cevizi mevcut bu kekin içinde..
Biz sevdik ,deneyin mutlaka... Sevgilerimi bırakıyorum..

MALZEMELER

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı rendelenmiş havuç
2 çay kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un


Üzeri için  :

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurta ve toz şekeri iyice mikserle çırpın.
Tüm malzemeleri ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbınıza dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece  fırında pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz pudrta şekeri serpiştirin.

AFİYET OLSUN.




SARAY LOKUMU-SARAY SARMASI




Çok hafif sütlü tatlıları siz de benim gibi çok seviyorsanız ,yapımı çok kolay bu lokumlara bayılacaksınız. Bazı hanımlar şekil vermekte zorlandığını söylüyor.Vereceğim bir kaç püf noktasına 
dikkat ederseniz sizinde muntazam sarılmış lokumlarınız olabilir. Yapım aşamaları fotoğraflı olarak aşağıdadır.


MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt


2 büyük paket hindistan cevizi


YAPILIŞI

Tencereye, sütü,unu,şekeri  alın.Orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.
Ocaktan almaya yakın tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle  köpük köpük oluncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın.


Fırın tepsisine bolca hindistan cevizini serpin. Muhallebiyi tepsiye hindistan cevizinin üzerine yayın.
Kaşığın tersiyle eşit oranda yayın.(Kaşığı ara ara ıslatın )



Krem şantiyi bir bardak sütle mikser yardımıyla çırparak hazırlayın.Muhallebinin üzerine yayın.


Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin. Bu süre kısa olursa lokumları sarması da o kadar zor olur.

Ertesi gün tepsiyi dolaptan çıkarın.Lokumları hangi boyda saracaksanız o boyda kesin ve sarın.

Servis tabağına alın. 

Dilerseniz büyük dilerseniz benim gibi küçük küçük sarıp üzerine fındık batırın.


AFİYET OLSUN.