10 Ekim 2015 Cumartesi

MOZZERELLALI RULO PATLICAN





Merhabalar


Geçtiğimiz günlerde Kaanlar Gıda'dan çok lezzetli bir hediye paketi aldım.. Ben bir peynir canavarı olarak bu işe çok sevindiğimi belirtmek isterim.. Kaanlar Gıda'ya teşekkür ederim.

Mutlu hafta sonları dilerim ..






Mozzerellayı gerçekten çok severim..Bu sebepten önce Mozzerallalı bir tarif denedim.Bayıldım.
Siz de deneyin beğeneceksiniz.




MALZEMELER

2 adet kemer patlıcan
KAANLAR rende mozzerella
Kızartmak için sıvı yağ

Domates sosu için :
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Taze kekik
Tane çekilmiş karabiber
Tuz

YAPILIŞI

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. İnce ince uzunlamasına dilimleyin.Patlıcanları acısının çıkması için 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın.kurulayın.
Kızgın yağda arkalı önlü çok kararmayacak şekilde kızartın.Havlu kağıt üzerinde fazla yağlarını süzdürün.

Patlıcanların içine Kaanlar Rende Mozzeralla  peynir koyup rulo halinde sarın.
Fırın tepsisine dizin.

Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.Domatesleri rendeleyin. Tavaya ilave edin. Suyunu hafif çekene kadar pişirin. Tane çekilmiş karabiber tuz ve taze kekik yaprakları ekleyip pişirin.
Ocaktan alın.
Fırın tepsisindeki patlıcan rulolarınızın kenarına sosu dökün.

Patlıcan rulolarının üzerine Kaanlar Rende Mozzeralla  serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin. İster soğuk ,ister sıcak servis yapın..

AFİYET OLSUN.

6 Ekim 2015 Salı

HELLİM ŞİŞ





Kahvaltı için hem lezzetli ,hem sağlıklı,hem de değişik alternatifler arıyorsanız bu tarif tam da size göre .
Kahvaltı sofralarınıza renk katacak..

MALZEMELER

1 paket hellim peyniri
Çeri domates
Çöp şiş çubukları

YAPILIŞI

Hellim peyniri iri küpler halinde doğrayın.(Eğer hellim peyniriniz tuzlu ise 15 dakika suda bekletin)
Çöp şiş çubuklarına sıralı dizin.İster ızgarada ,ızgara tavada ,isterseniz mangalda çevire çevire pişirin.

AFİYET OLSUN.





5 Ekim 2015 Pazartesi

SOYA SOSLU BALLI TAVUK




Yeni bir güne ,yeni bir haftaya ,güzel yüreklere selam olsun..
Mutlu ,sağlıklı ,bereketli ,bir hafta dilerim.


Balı tavuğa çok yakıştırıyorum hele bir de soya sosluyla birleşmişse ortaya çok lezzetli bir tat çıkıyor.
Eee tatlı tatlı olmuyor mu tavuğun tadı derseniz Hayır olmuyor.. Bal tadını almıyorsunuz .

Bence pratik bir tarif.. Soya sosu tuzlu bir sos olduğundan soya soslu yemeklerde ilave tuz kullanmıyoruz.

MALZEMELER

8 adet tavuk baget
1/2 çay bardağı soya sosu
2-3 dal taze kekik
Tane çekilmiş karabiber

YAPILIŞI

Bagetleri yıkayıp süzün. Bir kapta balı ve soya sosunu karıştırın.
Bagetleri ilave edip sosla harmanlayın.Kapın ağzını kapayıp buzdolabında 1 gece bekletin.

Ertesi gün buzdolabından çıkarıp taze kekik ve tane çekilmiş karabiberler tekrar harmanlayıp 
fırın kabınıza alın.180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.


1 Ekim 2015 Perşembe

UN HELVASI





Günaydınlar 
Yaz aylarının ,enerjik,tempolu ,uzun günleri geri de kaldı ..Tatiller bitti,okullar açıldı..Sonbahar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı.
Sonbaharı ne kadar sevsem de bu durum beni etkiledi..Depresyona girmem an meselesi :)

Bugün size tam kıvamında un helvası tarifimle geldim.Bayramın 2.günü sevgili elticiğim Filiz ,
un helvasını aklıma soktu.. :)) O gün bugündür gözümden un helvası geçiyor.. 

Beni takip edenler bilir 4 ay gibi bir süredir diyetteyim. O yüzden Un helvasını yapmamak için kendimle epeyce bir mücadele verdim..
Ama sonunda kendimi tencerenin başında un kavururken buldum :) 2 tane yedim o da benim verdiğim kilolara ödül olsun dedim .

Bu arada o ödüllerde hiç bitmek bilmiyor ya neyse :)

Geçelim tarife ;

MALZEMELER

250 gr. tereyağı /Margarin
2 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Tarçın veya Ceviz

YAPILIŞI

Öncelikle bir kapta soğuk sütü ,şekeri karıştırın.Şeker içinde iyice erisin.Vanilyayı ilave edin.
Genişçe bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip kısık ateşte karıştırarak yarım saat kavurun.
Şekerli süt karışımını 3-4 seferde yavaş yavaş una ekleyin.
Ocağın altını açın.Helva hemen kendini topluyor ..Ocaktan alıp demlenmeye bırakın.
Kaşıkla ve ya dilediğiniz gibi şekil verin.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin..

AFİYET OLSUN.