30 Eylül 2015 Çarşamba

PATLICAN MUSAKKA





MALZEMELER

3-4 adet kalınlarından patlıcan 
 çeri domates (üzeri için)
yeşil biber (üzeri için )
Patlıcanı kızartmak için bolca sıvı yağ

Kıymalı Harç :

300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
İstenirse Pul biber

Sosu için :
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Patlıcanları yıkayıp alacalı alacalı soyun.2 cm kalınlığında yuvarlak kesin.
Yarım saat tuzlu suda patlıcanların acısının çıkması için bekletin.Bol suda yıkayın.
Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

Tavaya kıymayı alın.Suyunu salıp çekene kadar pişirin.Doğranmış soğanı ilave edin.
10 dakika karıştırarak pişirin.Rendelediğiniz domatesi ,salçayı   ve baharatları tuzu ilave edip 5-10 dakika pişirin.

Fırın kabınıza patlıcanları tek kat olarak dizin.Tek tek patlıcanların üzerine kıymalı harçtan 1 'er kaşık ekleyin.Üzerilerine patlıcanları koyun.Tekrar kıymalı harçtan 1'er kaşık ekleyin.Tekrar patlıcanları üzerine kapatın.
En üste biber ve domates dizin.

Bir kapta sıcak su ile 1 yemek kaşığı salçayı eritin.
Patlıcanların üzerine gezdirin.

200 derece fırında 30 dakika pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.











29 Eylül 2015 Salı

SEBZELİ KAĞIT KEBABI




MALZEMELER

500 gr. kuşbaşı et
300 gr .bezelye
2 adet patates
15 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 adet büyük boy domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Kekik 
İstenirse Pul biber

Yağlı Kağıt

YAPILIŞI

Patatesi,havucu ,domatesi ,sarımsakları soyup küp küp doğrayın.Arpacık soğanları  soyun.
Bir kaba eti,bezelyeyi doğradığınız sebzeleri soğanları,sarımsakları alıp üzerine sıvı yağ,ve baharatları ekleyip karıştırın. 
1 yemek kaşığı salçayı sulandırıp etli karışıma ekleyip tekrar karıştırın.

Yağlı kağıdınızın tam ortasına 4-5 yemek kaşığı etli karışımdan koyup yanlarını kıvırarak paket yapın.

Fırın tepsisine dizin. Bu malzemelerle 5 paket hazırladım. 

200 derece fırında 45-50 dakika pişirin.

Servis tabağına alıp üsten artı şeklinde kesip kenarlarını kıvırıp sıcak sıcak servis yapın.


AFİYET OLSUN.

28 Eylül 2015 Pazartesi

KALBURABASTI




Bu bayram bayram tatlım Kalburabastı idi.. :)

Tarifi hemen sizinle paylaşıyorum..

MALZEMELER

Şerbeti için :

3,5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Hamuru İçin :

250 gr. margarin/tereyağı (Oda sıcaklığında )
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un (yaklaşık 4,4,5 su bardağı )

İçi için :

İri çekilmiş Ceviz

Üzeri için :

Kaymak
Antep fıstığı tozu



YAPILIŞI

Öncelikle şeker ile suyu karıştırıp 15 dakika kaynatın.Ocaktan almaya yakın limon sıkın.Soğumaya bırakın.
Tüm hamur malzemeleri bir kapta kulak memesi kıvamında yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak açın.



İçine bir miktar çekilmiş ceviz koyup kapatın.



Kalburunuz varsa kalburunuza yoksa rendeye yada benim gibi pirinç süzme kabının delikleriyle bastırarak şekil verin.



Yağlanmış tepsiye dizin.



Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuyan şerbeti dökün.

Servis edeceğiniz zaman benim gibi kaymak ve Antep fıstığı tozuyla süsleyin.



AFİYET OLSUN.

TOST EKMEĞİNDEN PİZZA




Merhaba

Uzunca bir tatilden sonra bugün ilk ders zili çaldı. Prensesim artık 2.sınıfta

Tüm öğrencilere ,öğretmenlere ve velilere 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını
dilerim.Allah kuzucuklarımıza zihin açıklığı versin inşallah.

Bugün çocukların çok seveceği Tost Ekmeğinden Pizza tarifi var blogda..

Çok pratik olan bu pizzaların hemen tarife geçiyorum.

Malzeme miktarı belirtmeyeceğim.Siz kişi sayınıza göre belirleyin ve isterseniz daha değişik malzemelerle zenginleştirin.

MALZEMELER

Tost ekmeği
Ketçap
Domates
Biber
Zeytin
Sucuk
Kaşar



YAPILIŞI

Tost ekmeğine ketçabı fırçayla yayın.
Üzerine doğranmış ,zeytin ,domates,biber,sucuk yerleştirin.
En son  üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin.
180 derece fırında üzerileri kızana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.




21 Eylül 2015 Pazartesi

ÇİKOLATALI CHEESECAKE




Kardeşimin doğum günü için hazırladım bu  bol çikolatalı cheesecake ',i ..Çok çok beğenerek yedik :)

Diğer Cheesecake tariflerim için :

Limonlu Cheesecake

Oreo'lu Cheesecake

Limonlu Soğuk Cheesecake

Ben Oreo Bisküviyi çok sevdiğimden  tabanında Oreo kullandım.Siz 1 paket Burçak büskivi kullanabilirsiniz.


MALZEMELER
22-24 cm kalıp için

ALT TABAN İÇİN :
28 adet Oreo bisküvi ya da 1 paket Burçak bisküvi
75 gr eritilmiş tereyağı

KREMASI İÇİN :
600 gr labne peynir
1 paket krema
3/4 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta (oda sıcaklığında )
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta


ÜZERİ İÇİN :
160 gr bitter çikolata
1 paket krema


YAPILIŞI



Öncelikle Oreo bisküviyi  rondodan geçirin. Tereyağını eritip bisküviler ile karıştırın.
Kalıbın tabanına eşit ölçüde yayın.Elinizle bastırarak sıkıştırın.
Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

Bir kapta Labne peynirini 2 dakika mikserle  çırpın.
Karışıma kremayı,şekeri ,vanilyayı ilave edin.
Tel çırpıcıyla karıştırın. Nişastayı ekleyin.Karıştırın.
Oda sıcaklığındaki yumurtalarından öncelikle 1 tanesini ekleyin.Tel çırpıcıyla yarım dakika çırpın.
Daha sonra 2.yumurtayı kırın. Yine aynı şekilde yarım dakika çırpın..3 .yumurtayı da aynı şekilde kırıp karıştırın.


Fırınınızı 170 derecede ısıtın.5 dakika yeterli olacaktır. Cheesecake'inizin çatlamaması için
fırının tabanının bir üst rafına tepsiye su koyarak yerleştirin. Pişme süresince  su dolu tepsi
fırında kalacak.

Buzdolabından kalıbınızı alıp ,kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile sarın. (Bu işlemi cheesecake'imizin kenarlarının beyaz kalması ,pişmemesi için yapıyoruz.
Kremayı bisküvinin üstüne dikkatlice yayın.

Fırının orta rafına koyup 30 dakika pişirin. Fırını kapattığınızda cheesecake'in orta kısmı hafif
sallanıyor olacaktır.Endişe etmeyin.Kenarları sabit orta kısmı sallanıyorsa cheesecake'iniz
pişmiş demektir.

Fırının kapağını aralayıp 1 saat dinlenmeye bırakın..

Çikolata sosu için tencerede kremayı ısıtın. İçine bitter çikolataları parçalara bölüp ekleyin.
Eritin.

Cheesecake 'in üzerine sosu yayın.


Buzdolabında 1 gün bekletin.

Dilimlemek için acele etmeyin.Dağılır. Muntazam bir şekilde dilimlemek istiyorsak kesinlikle buzdolabında 1 gün bekletmeliyiz.

AFİYET OLSUN.

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN SODALI KIYMALI BÖREK




Merhabalar

Çıtır çıtır börekle günaydınlar, iyi haftalar dilerim  herkese
Adından da anladığınız üzere böreğimiz hazır baklava yufkasından.Bence baklava yufkasıyla yapılan her börek on numara ,beş yıldızı hakediyor.
İçini kıymalı harçtan hazırladım fakat siz patatesli ve peynirli de hazırlayabilirsiniz.Öyle de nefis olacaktır. Patatesli harç için Patatesli Çıtır Böreğin tarifine buradan bakabilirsiniz.Tıklayın.

MALZEMELER

1 paket hazır baklavalık yufka (800 gr )

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda

İç harcı :

350 gr. kıyma
1 adet büyük boy soğan
Tane çekilmiş karabiber
Tuz
İstenirse Pul Biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için :
Yumurta Sarısı


YAPILIŞI

Öncelikle tavaya kıymayı alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.Sıvı yağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.Karabiber,tuz ,pul biberi ekleyip ocaktan alın.





Bir kapta 2 adet yumurtayı tel çırpıcıyla çırpın.Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.En son sodayı ekleyip karıştırın.




2 adet yufkayı üst üste tezgaha yayın. Üzerine fırçayla sıvı karışımdan sürün. 3.kat yufkayı koyup tekrar karışımdan sürün. Aynı şekilde 4.kat yufkayı koyup  tekrar karışımı sürün.En son 5.yufkayı üstüne alın .



Yufkanın kenarına kıymalı harcınızdan bir miktar yayın. 



Kenarından  başlayarak rulo halinde sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.





Baklavalık  yufka nın içinde 33 adet var.5 'er '5'er sardığımızda 6 tane rulo elde edeceksiniz.
(Cümle biraz matematik problemi gibi oldu :))) ) 

Geriye kalan 3 yufkayı 3'lü sardım. Siz kalan yufkanızı  dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz.



Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına vermeden önce istediğiniz boyutta dilimleyin.Susam serpişirin.Önceden  160 derece de ısıtılmış fırında  üzeri kızarana dek pişirin.




AFİYET OLSUN.


























16 Eylül 2015 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI




MALZEMELER

4 adet büyük boy domates (Çanakkale domatesi kullandım)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
Tuz

YAPILIŞI

Domatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyin.Veya domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin.
Tencerede tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Salçayı ekleyip eritin.
Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika kadar pişirin.Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip kaynatın.
Kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.

Rende kaşar peyniri ve çıtır ekmekle sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


DAMLA ÇİKOLATALI KEK




Merhaba

Bu aralar çok sık kek pişiyor bizim evde :) Hem kek pişirmeyi sevdiğimden ,hem de ailecek keke olan düşkünlüğümüzden olsa gerek .
Klasik bir kek  tarifi ama yine sitede bulunsun istedim..

Ağzınızın tadı bozulmasın ..

Sevgilerimle

MALZEMELER

3 adet yumurta (oda sıcaklığında )
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2-2,5 su bardağı un)

1 su bardağı damla çikolata

YAPILIŞI

Yumurta ve şekerleri mikser yardımıyla 3-4 dakika krema kıvamı alıncaya kadar çırpın.
Sütü,yağı ekleyin. Karıştırın. Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çok kısa karıştırın.
Damla çikolatayı ekleyip tathta kaşıkla ,ya da spatula ile karıştırın.

Kalıbı yağlayın.Kek hamurunu yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
Soğuyunca kalıptan çıkarın.

Afiyet Olsun.




7 Eylül 2015 Pazartesi

TART KALIBINDA KAKAOLU KEK (FRAMBUAZ VE BİTTER ÇİKOLATA SOSLU )











MALZEMELER

3 adet yumurta )oda sıcaklığında
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağından biraz fazla elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tepeleme kakao

Üzeri için :

200 gr kutu krema
160 gr.bitter çikolata
Frambuaz
Pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri 2-3 dakika mikserle çırpın.Sıvı yağ ,süt edip karıştırın. Un,kakao kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta eleyip harmalayın. Kek hamuruna ilave edip spatula ve ya tahta kaşıkla karıştırın.

Yağlanmış turta kalıbına eşit olarak yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.

Kekin pişmesine yayın kremayı tencereye alın.Ocakta ısıtın. Isındığında parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı içine ilave edip karıştırın.

Kekiniz fırından çıkar çıkmaz çikolata sosunu üzerine dökün.Oda sıcaklığında ılıyana kadar bekletin.

Üzerini frambuazlar veya dilediğiniz bir meyve dizin. Üzerine Pudra şekeri eleyin..

AFİYET OLSUN.





3 Eylül 2015 Perşembe

KAKAOLU VANİLYALI KEK




MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao(silme)


YAPILIŞI
Geniş bir kapta yağ,şeker,yumurta ve yoğurdu çırpın.Üzerine un,kabartma tozu vanilya dökün.Malzemeleri karıştırarak kekinizin hamurunu hazırlayın.
Başka bir kaba kakaoyu döküp üzerine hamurunuzdan iki yemek kaşığı ilave edin ve karıştırın.(Biraz katı olursa sütle koyuluğunu giderin.Yağlanmış kek kalıbınıza ilk önce sade hamurunuzun yarısını döküp üzerine kakaolu hamurdan ilave edin.Kalan sade hamuruda en üste boşaltın.Bıçak yardımıyla hafif hafif karıştırın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.