28 Ağustos 2015 Cuma

ETLİ KABAK DOLMASI




MALZEMELER

1 kg kabak
250 gr.kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam dereotu
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Kabakları yıkayın. Kabuklarını tırtıklı bıçakla kazıyın.Ortadan ikiye bölerek içlerini oyun.

Tencereye soğanı yemeklik doğrayın. Domatesin 1 tanesini rendeleyin.Pirinci yıkayıp ekleyin.
Kıyma salça ,nane ,karabiber ,tuz dereotu ekleyip karıştın.
Oyduğunuz kabakları harçla doldurun.Tencereye sıralı dizin.
Bu arada tavaya sarımsağı ve domatesi rendeleyin.Bir yemek kaşığı sıvı yağ ile pişirin.
Domates sosunu kabakların üzerine gezdirin. 2 su bardağı kaynar su ilave edip kısık ateşte 1 saat
kadar pişirip sıcak olarak yoğurtla servis edin.

AFİYET OLSUN.

19 Ağustos 2015 Çarşamba

KOLAY PANKEK




Pazar kahvaltısı denilince aklıma mutlaka krep ya da pankek gelir..
Tabi bunda kızımın etkisi büyük.. İkisini de çok seviyor .Birde yanında Nutella varsa değmeyin keyfine :)
Vereceğim pankek tarifi oldukça pratik.. Daha önceki pankek tarifindeki gibi yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı ayrı çırpmıyoruz.

Pankek aslında bir Amerikan kahvaltısı .. Yanında Akçaağaç şurubuyla  pudra şekeri ile servis ediliyor... ama bana kalırsa Nutella'yla ,
çilek reçeli ve bal'la yemek gibisi yok .


MALZEMELER

Çay bardağı (ajda çay bardağıdır.)

2 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya



YAPILIŞI

Yumurtaları bir kaba kırıp tel çırpıcı ile çırpın.Pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin.
Sütü ve erimiş tereyağını ekleyin.
Ayrı bir kapta unu,kabartma tozunu,ve vanilyayı eleyip yumurtlaı karışıma ekleyin..
Boza kıvamında bir hamur elde edin.

Ufak bir tavayı yağlayın. (Bir kez yağlamanız yeterli olacaktır. ) Karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün.
Üst kısmı göz göz olunca arkasını çevirip dieğr tarafını pişirin..

Pişen pankekleri üst üste koyup üzerine dilerseniz pudra şekeri serpiştirin yada çikolata sosuyla servis edin.

AFİYET OLSUN.






17 Ağustos 2015 Pazartesi

EV YAPIMI LİMONATA





Merhabalar

Sevdiklerinize mis kokulu buz gibi limonatalar hazırlamak hiçte zor değil..  Hiç bir zaman modası geçmeyecek olan içeceği bu sıcak günlerde evinizden hiç eksik etmeyeceğinizi düşünüyorum.
Hemen tarife geçiyorum..



MALZEMELER

8 adet limon
2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı soğuk su
Buz
Nane Yaprağı


YAPILIŞI

Limonları yıkayın.Kurulayın.Rendenin ince tarafıyla hepsini bir kaba rendeleyin.
6 adet limonu küp küp doğrayın.Limon kabuklarına ilave edin. 2 su bardağı şekeri de ekleyip
elinizle limonların suyu çıkana dek ovalayın.2 adet limonun suyunu sıkın.  ilave edin.
Limon kabukları ve limon parçalarını bir tel süzgeçten geçirip süzün.4 su bardağı soğuk suyu ekleyip
buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Sürahiye alıp buz ve nane yapraklarıyla servis edin.

AFİYET OLSUN.