21 Eylül 2015 Pazartesi

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN SODALI KIYMALI BÖREK




Merhabalar

Çıtır çıtır börekle günaydınlar, iyi haftalar dilerim  herkese
Adından da anladığınız üzere böreğimiz hazır baklava yufkasından.Bence baklava yufkasıyla yapılan her börek on numara ,beş yıldızı hakediyor.
İçini kıymalı harçtan hazırladım fakat siz patatesli ve peynirli de hazırlayabilirsiniz.Öyle de nefis olacaktır. Patatesli harç için Patatesli Çıtır Böreğin tarifine buradan bakabilirsiniz.Tıklayın.

MALZEMELER

1 paket hazır baklavalık yufka (800 gr )

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe soda

İç harcı :

350 gr. kıyma
1 adet büyük boy soğan
Tane çekilmiş karabiber
Tuz
İstenirse Pul Biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için :
Yumurta Sarısı


YAPILIŞI

Öncelikle tavaya kıymayı alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.Sıvı yağı ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.Karabiber,tuz ,pul biberi ekleyip ocaktan alın.





Bir kapta 2 adet yumurtayı tel çırpıcıyla çırpın.Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.En son sodayı ekleyip karıştırın.




2 adet yufkayı üst üste tezgaha yayın. Üzerine fırçayla sıvı karışımdan sürün. 3.kat yufkayı koyup tekrar karışımdan sürün. Aynı şekilde 4.kat yufkayı koyup  tekrar karışımı sürün.En son 5.yufkayı üstüne alın .



Yufkanın kenarına kıymalı harcınızdan bir miktar yayın. 



Kenarından  başlayarak rulo halinde sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.





Baklavalık  yufka nın içinde 33 adet var.5 'er '5'er sardığımızda 6 tane rulo elde edeceksiniz.
(Cümle biraz matematik problemi gibi oldu :))) ) 

Geriye kalan 3 yufkayı 3'lü sardım. Siz kalan yufkanızı  dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz.



Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına vermeden önce istediğiniz boyutta dilimleyin.Susam serpişirin.Önceden  160 derece de ısıtılmış fırında  üzeri kızarana dek pişirin.




AFİYET OLSUN.


























7 yorum:

  1. Muhteşem görünüyor ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim inşallah.(Nazlı)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  3. Merhaba blogunuzu blog canların grubunda gördün takibe aldım banada bekliyorum mutlaka :)

    http://misevimm.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. ben denediiim. Çok güzel çok lezzetli oldu. Ama yağı biraz fazla geldi. Belli yağı azaltılabilir. Birde baklavalık yufka paketinden 33 değil de 70 tane falan yufka çıktı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,Baklava yufkasının 800 gr ı var 1000 gr ı ma .gramına göre adette değişiyor tabi.Ben Bim 'in 800 gramını kullandım. Yağı tercihe göre tabi azaltılabilir. Sonuçta baklava yufkasına oldukça yağlı bir yufka..Ellerinize sağlık

      Sil
  5. Merhaba yasemin hanım...Çok güzel görünüyor..Ellerine sağlık...Hafta sonu yapmayı planlıyorum..Acaba akşamdan sarıp bir gece buzdolabında bekletsem olurmu...Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yumurta sarısını sürmeden üzerini streçliyim 1 gece buzdolabında bekletebilirsiniz sevgiler

      Sil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.