29 Aralık 2014 Pazartesi

TRUFFLE







Pratik ve herkesin seveceği bir tatlı istiyorsanız truffle çok yerinde bir tercih olur.Kızımın doğum günü için
hazırladığım truffle'rı birde böyle cicili bicili süsledim...

Aniden gelen misafirleriniz için çikolatadan öte bir lezzet ..Ayrıca kahve yanına da harika bir ikramlık

İster hazır kek kullanın ,isterseniz evde kalan bayat keklerinizden..

Süsleme şekerlerini pasta malzemeleri satan mağazalardan bulabilirsiniz.Veya File badem ,file antep fıstığı kakao ,hindistan ceviziyle de kolaylıkla süsleyebilirsiniz.


Daha önceki truffle tariflerim için

* Nutellalı Truffle

* Bayatlamayan Kekten Truffle

* Aşk Topları


MALZEMELER

2 adet baton hazır kek

1 paket krema (200 ml)

120 gr bitter  çikolata

1,5 çay bardağı çekilmiş fındık

Süslemek için

Glazür şekeri


YAPILIŞI

Keki ufalayın.. tencereye kremayı koyup ısıtın .İçine çikolatayı kırıp eritin. Eriyen çikolatayı keke ilave edin.
İçine fındığı ekleyip yoğurun.Yuvarlayıp şekere bulayın.Şekillendirip buzdolabında bekletin..

AFİYET OLSUN.











TUZLU MİNİ KURABİYE




Uzun bir aradan sonra hepinize merhabalar ,İyi haftalar dilerim..

Kıyır kıyır ağızda dağılan mini tuzlu kurabiye tarifiyle geldim bugün bloga..Cumartesi günü kızım Naz'ın 6.yaş gününü kutladık..Bu mini lezzette doğum günü soframızdan ...Tarifime geçmeden önce menümüzden bahsetmek istiyorum..

Menüde ;
Yoğurtlu Tavuk salatası
Mercimek Köftesi
Zeytinyağlı Biber Dolması
Tuzlu mini kurabiye
Peynirli Poğaça
Peynirli Gül Böreği
Patatesli Çıtır börek
Kakao Kremalı Cupcake
Truffle
Un Kurabiyesi
Beze

vardı... Üzerlerine tıklayarak tariflerine ulaşabilirsiniz.

Pastamız her yıl olduğu gibi bu yılda Pastacı Rapunsel'dendi.Didem hanıma ayrıca buradan da bu
lezzetli güzel pastacı için tekrar teşekkür ediyorum.



TUZLU MİNİ KURABİYE

125 gr oda sıcaklığında tereyapı /margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
1/2 çay bardağı sirke
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için :
Çörek Otu

YAPILIŞI

Un hariç tüm malzemeyi karıştırın.Azar azar un ekleyip kulak memesi kıvamına olacak şekilde yoğurun.
Elinizle yuvarlayarak küçük şekil verin.Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.Çörek otu serpiştirin.
160 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.

PATATESLİ ÇITIR BÖREK






Ben çıtır börek dedim adına..Çünkü gerçektende çıtır çıtır ,tadına doyamayacağınız ,hazır yufkayla yapılmış
böreğin en güzel hali diye bilirim size.Unlu börek olarak da bilinen bu börek yine doğum günü soframızdan bir lezzet.
İç harcını patatesli yaptım ama siz dilerseniz peynirli ,dilerseniz ıspanaklı veya kıymalı yapabilirsiniz.
Her hali güzel olacaktır.Çıtırlığını uzun süre koruyor fakat ven size servisden hemen önce pişirmenizi öneriyorum. tadına doyamayacaksınız..

Yiyenler bayıldılar ,tarif istediler :) benden söylemesi kalemi kağıdı hazırlayın tarifi not edin

MALZEMELER

1 kg hazır yufka

125 gr tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı un

İç harcı için :
1 büyük kuru soğan
6-7 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber

Üzeri için :
Haşhaş veya çörek otu

YAPILIŞI

Öncelikle iç harcı hazırlayın.Patatesli haşlayıp rendeleyin. Tencereye doğanı yemeklik doğrayıo az yağ yağda kavurun. Salçayı ilave edin.Kavurun.Rendelenmiş patatesleri ekleyin.Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırıp soğumaya bırakın.

Tereyağını eritin.Hafif ılıdığında içine sıvı yağ ekleyip karıştırın.

Yufkayı geniş bir zemine açın.Erittiğiniz yağı her tarafına fırça yardımıyla sürün. Üzerine undan yeteri kadar  serpiştirin.Ben bunun için elek kullandım..
Patatesli harcı yufkanın uç kısmına bir ucundan diğer ucuna kadar yayın.Yufkayı rulo şeklinde sarın.
4 parmak kalınlığında kesin.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Diğer yufkalarla da aynı işlemi yapın. Kestiğiniz ruloların üzerine erittiğiniz yağdan sürüp haşhaş serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.



18 Aralık 2014 Perşembe

KERAMİKA 2015 AŞK SERİSİ ÜRÜN LANSMANI




Merhabalar 

Cumartesi günü  sevgili Bahar 'ın davetiyle  İstanbul WOW Otel'de düzenlenen Keramika 2015 Aşk serisi
ürün lansmanına katıldım.
Öncelikle Tuğba hanımın anlatımıyla firmayı ve firmanın ürünlerini tanıdık .
Daha sonra biz bloggerlar kısa kısa kendimizi tanıttık.. Ve ardından Kera & Mira Aşk serisiyle tanıştık.

22 Aralık 2014' te satışta olacak Kera & Mira Aşk Serisinde  neler mi var ?  
















Lansman sonunda hep birlikte birbirinden güzel yemekler yedik.

Etkinliğin sonunda mutfağımda çoktan yerini alan, bu  günü hatırlayacağımız bir de hediyelerimiz vardı . 
Bu güzel gün için sevgili Bahar'a ve Keramika  ailesine teşekkür ederim.












10 Aralık 2014 Çarşamba

AYVA REÇELİ





Kış ayının en sevdiğim reçeli Ayva reçeliyle karşınızdayım bugün.Portakal reçelini de tabiii ki
Marketten ayva tatlısı yapma niyetiyle 5 tane ayva aldım ama evde fikrim değişti.
Kahvaltı soframda çeşit çeşit reçellerin olması hoşuma gidiyor.
Fotoğrafta gördüğünüz  boyutta 5 ayvadan bir kavanoz reçel çıktı. Yaklaşık .1200gr dı.

Bu arada kavanozum instagramda cici mi cici ürünler satan @mugtasarim 'dan...Takibe alın derim..

Ayva reçeli ni severim ama rendelenipte yapılırsa severim..Ben ayvaları rendeledim..
Siz ister küp küp doğrayın.İster dilim dilim doğrayın .Tercih sizin..

Reçelinizin rengi koyu olsun istiyorsanız kaynatırken içine ayva çekirdeklerini de atıp kaynatın.


MALZEMELER

5 adet orta boy ayva (soyulmuş hali ile 1 kilo)
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/2 Limonun suyu


YAPILIŞI

Ayvaları iyice yıkayıp soyun. Ortadan çekirdeklerini çıkarıp  rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
Tencereye alın.Üzerine şekeri ve suyu ilave edin.Ayvalar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şerbeti kıvam bulduğunda yarım limonu sıkıp 5 dakika daha kaynatın.
Reçelinizin kıvamını anlamak için bir çay tabağına biraz reçel koyup hareket ettirin.Reçel akıyorsa
biraz daha kaynatmaya ihtiyaç var demektir.
Soğuduktan sonra kavanoza doldurun.Kapağını sıkıca kapatın..

AFİYET OLSUN.








4 Aralık 2014 Perşembe

KEPEKLİ TAM BUĞDAY UNLU EV YAPIMI EKMEK





Merhaba

Evde ekmek yapımı ne kadar yaygınlaştı değil mi ?
İşte bu da benim ilk ev yapımı ekmeğim
Ekmek yapma fikri komşufırından Alman çavdarı alırken aklıma takıldı.
Bende evde yapabilirim dedim.
Ekmek yapmak gözümde büyüttüğüm kadar da zor değilmiş hatta bunun için ekmek makinasına bile ihtiyacınız yok .
Fırında da gayet de güzel ekmek yapılabiliyor.
Sizde kahvaltı sofralarınıza taptaze sıcacık ekmeğinizi kendiniz hazırlayın .
Üstelik içine istediğinizi katarak lezzetli tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Ben biraz ceviz biraz kuru üzüm kattım.
Sizler ay çekirdekli ,zeytinli ,tahıllı vs. çeşit çeşit ekmekler yapabilirsiniz.
Ayrıca çokta zamanınızı almayacak..
30 dakika mayalandırarak 40 dakika pişirerek 1 saatten biraz fazla sürede hijyenik ,sağlıklı ev sır sizin elinizin değdiği bir ekmek yapmak için tarife geçiyorum..

MALZEMELER

1 adet 42 gr yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
3 su bardağı kepekli un
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı (silme) tuz
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
İstenirse 2 yemek kaşığı kadar kuru üzüm biraz fazlada olabilir .
2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Bir kapta maya ve ılık suyu eritin.
Bir kapta kepekli unu ,tam buğday ununu ve tuzu harmanlayıp mayaya ekleyin.
İri kıyılmış cevizlerinizi ,üzümleri sıvı yağı ekleyip  yoğurun.
Üzerini örtüp 30 dakika mayalandırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine Şekil verin.İster yuvarlak, ister uzun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.








3 Aralık 2014 Çarşamba

SÜT REÇELLİ KURABİYE




Merhabalar ,

Bugün  size CANDAROĞLU SÜT ÜRÜNLERİ'nden bahsetmek istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde Elif hanımdan içinde % 100 doğal ev yapımı  sağlıklı ürünlerin bulunduğu bir paket aldım.

İçinde Trakyanın muhteşem ezinesi ,Lor peyniri, sade ve baharatlı tereyağı , krema ve süt reçeli vardı.

Özellikle peynir ve baharatlı tereyağına bayıldım...

İş yerinde paketi hemen açıp süt reçelinin tadına baktım .Hemen bundan müthiş bir kurabiye olur dedim.: )

Ve bugün size o nefis kurabiyenin tarifini vermek istiyorum .

Ondan önce Elif hanım'a ve Candaroğlu çalışanlarına teşekkür ediyorum.Başarılarının devamını diliyorum.

Sizde %100 doğal ev yapımı ürünler kapınıza kadar gelsin istiyorsanız..

Web:  www.dogalbesinler.com

Tel :  0553 236 31 48

İnstagram : elif _candar



SÜT REÇELLİ KURABİYE

225 gr tuzsuz tereyağı
2 tam + yarım su bardağı  elenmiş un
1 su bardağı elenmiş  pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 çay bardağından biraz az süt (80 mg)

Kurabiyeyi bulamak için :
1/2 su bardağı  toz şeker

Kurabiyeyi doldurmak için:

Süt reçeli veya marmelat


YAPILIŞI

Tereyağı ve pudra şekerini krema haline gelinceye dek çırpın. Sütü ve vanilyayı ,tuzu ilave edin.

Unu eleyin ekleyin.Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurup buzdolabında 1 saat bekletin.




Kurabiyeden ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Toz şekere bulayın.



Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.



Şimdi  kurabiyeyi süt reçeliyle ve ya marmelatla tercih sizin dolduracağımız üstüne çukurlar açın.
Ben bunun için yağdanlığımın mantar tıpasını kullandım.



Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz tel ızgaranın üzerinde ılıtın.Daha sonra  Kurabiyelerinizin ortalarını bir çay kaşığı süt reçeli veya marmelatla doldurun.

Servis edin..

Afiyet olsun.