28 Eylül 2014 Pazar

SÖZ-NİŞAN KURABİYESİ




       Kurabiyelerim Ezgi ve Onur'un en mutlu gününe tanıklık etmek için hazırlandılar.
       Allah tamamına erdirsin inşallah...
       
      Sipariş için tıklayın 

22 Eylül 2014 Pazartesi

VİŞNELİ DAMLA ÇİKOLATALI KEK




MALZEMELER

4 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tepeleme kakao

1 su bardağı damla çikolata
1 kase çekirdeksiz vişne

YAPILIŞI

Yumurtaları ve şekeri bir kapta iyice çırpın.Sıvı yağı,sütü,vanilyayı ,kakaoyu kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın.Damla çikolatayı ekleyip kaşıkla hafif karıştırın.
Dikdörtgen borcamı yağlayın.Kek hamurunu yayın. Vişneleri hamurun üzerinden bir cm içeri parmağınızla bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Dilimleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN.




18 Eylül 2014 Perşembe

SEBZELİ TAVUK DÜRÜM





MALZEMELER

500-600 gr kemiksiz tavuk but
Sıvı yağ (sotelemek için)
1 yemek kaşığı soya sosu
Tuz

1 orta boy soğan
2 adet kırmızıbiber
2 adet yeşil biber
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz ,Karabiber

Lavaş ekmeği


YAPILIŞI

Öncelikle sebzeleri soteleyelim. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.Kabağı,(kabağın kabuklarını soymadan)havucu,kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp  jülyen doğrayın.
Sarımsağı ince ince kıyın.
Tavaya sıvı yağ koyup ısıtın.önce soğanları daha sonra havuçları soteleyin.Havuçlar yumuşadığında
biberleri ve sarımsağı ekleyin.En son kabakları ilave edin. Tuzunu da ekleyip sebzeler yumuşayınca ocaktan alın.
Tavukları jülyen doğrayın.Tavaya yağ koyup rengi dönene kadar soteleyin.Üzerine tuz ,karabiber ekleyin.
Soya sosunu döküp orta ateşte tavuklar pişene kadar soteleyin.Ocaktan alın.

Lavaş ekmeğini yayın.Ortasına diklemesine sebzeleri üzerine tavukları yayın.Rulo yapın.
İkiye bölerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.






17 Eylül 2014 Çarşamba

HAVUÇLU KABAKLI TARATOR




MALZEMELER

2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy kabak
1 su bardağı süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz

Üzerine serpmek için:
İri çekilmiş ceviz

YAPILIŞI
Havucu ve kabağı soyup rendeleyip ayrı ayrı tavalarda az yağda sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Bir kaba sarımsağı rendeleyin.Yoğurtla karıştırın.İçine yeteri kadar tuz atın.
Sotelediğiniz sebzeleri yoğurtlu karışıma ekleyin .İyice karıştırın.
Servis tabağına alıp üzerine çekilmiş ceviz serpiştirin.

AFİYET OLSUN.





ŞAKŞUKA




MALZEMELER

2 adet patlıcan
2 adet patates
4 adet çarliston biber
2 adet kabak (Ben kabak kullanmadım ama dilerseniz kullanabilirsiniz )
Kızartmak için sıvı yağ

Sos için:

4 -5 adet domates
3-4 diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.Tuzlu suda 15 dakika acısı çıkana kadar bekletin.Bol suda yıkayıp kurulayın. Aynı şekilde patatesleri kabaklı yapacaksanız kabağı da soyup küp küp doğrayın.
Çarliston biberlerin çekirdeklerinden temizleyip ufak ufak doğrayın.
Sıvı yağı kızdırıp önce patatesleri ,sonra biberi,kabağı ve en son patlıcanları kızartın.
Sonra hepsini genişçe bir kapta tuzlayıp harmanlayın.
Sos tencerenize domatesi rendeleyin.İnce ince doğradığınız sarımsakları ve tuzunu yağını atıp sosu pişirin.
Sos ılıdığında kızarttığınız harmanladığınız sebzelerin üzerine gezdirin. Servis yapın.

AFİYET OLSUN.






16 Eylül 2014 Salı

KADAYIFLI KEK





MALZEMELER

Keki için:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı çekilmiş ceviz veya toz antep fıstığı (ince çekilmiş olacak ceviz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limon

Üzeri için

250 gr kadayıf (ben dökme tel kadayıf kullandım.Elimle kırarak boylarını küçülttüm.)
100 gr tereyağı

YAPILIŞI

İlk önce şekeri ,suyu limon suyunu kaynatın.Limon suyunu damlatıp 5 dakika sonra ocaktan alın.
Şerbeti soğumaya bırakın.

Yumurtayı şekerle kar gibi beyaz olana kadar mikserle yüksek devirde çırpın.
Diğer kek malzemelerini de ekleyip kısa süre karıştırın.Yağlanmış yuvarlak 22 cm çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayın .Kadayıfın yarısını kek kalıbının tavanına yayın.Üzerine kek hamurunuzu dökün. En üstede
kalan kadayıfı yayıp üzerine tereyağını minik minik küpler halinde koyarak  önceden ısıtılmış 160 derece fırında kadayıflar altın sarısı olana kadar pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz sıcak kek'e soğuk şerbeti eşit olarak dökün.
Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.









HASANPAŞA KÖFTESİ


Fırına girmeden ki son hali 





MALZEMELER

500 gr  az yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz


Püresi için:

3 adet orta boy patates
2,5 su bardağı süt (patatesi haşlamak için)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çimdik tuz

Sosu için:

1,5 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Üzeri için :
Kaşar peyniri rendesi



YAPILIŞI
 Kıymayı yoğurma kabına alın.Kıymanın  içine soğanı rendeleyin.Maydanozları ince ince kıyıp ekleyin.
 Diğer kalan köfte malzemelerini de ekleyerek  iyice yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
 Cevizden büyük parçalar alarak elinizle ortasını bastırarak  çanak şekli verip yağlanmış fırın kabına dizin.



Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.Fırından alın.


Patatesleri soyup ,doğrayıp 2,5 su bardağı sütte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.Tereyağı ve tuz ilave edip blender ile püre haline getirin.
Köfte çanaklarının içini doldurun.



Salça ,sıcak su ve tuzla sos hazırlayıp pürelerin üzerinden doğru tepsiye kaşık yardımıyla dökün.



Üzerlerine  kaşar rendesi serpiştirip 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.


AFİYET OLSUN.




5 Eylül 2014 Cuma

KREMALI SÜTLAÇ




MALZEMELER

1 kg süt
1 su bardağından eksik pirinç (yarım su bardağından fazla )
1 su bardağı toz şeker
2 adet vanilya
1 yemek kaşığı buğday ya da mısır nişastası
2,5 su bardağı su (pirinci pişirmek için)
200 ml krema

Üzeri için:
dondurulmuş meyve ,antep fıstığı

YAPILIŞI

Pirinci yıkayıp süzün.Bir tencereye alın.Üzerine 2,5 su bardağı su koyup orta ateşte pirinçler suyunu çekip az su kalıncaya kadar pişirin.Üzerine sütü ekleyip kaynatın.Kaynayan süte toz şekeri ve vanilyaları ekleyin.
15 dakika ara ara karıştırarak kısık ateşte kaynatın.Nişastayı yarım su bardağı suda eritip  sütlaca ekleyin.
Tekrar kaynayınca kremasını ekleyin.Bir kaç dakika daha ocakta tutun. Ilıdığında kaselere paylaştırın.
Üzerine süsleyin. Buzdolabında soğutun.

AFİYET OLSUN.









3 Eylül 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KABAK DİZME






Merhaba

Ben size bu tarif için malzeme adeti vermeyeceğim.Siz kendi fırın kabınıza göre malzeme sayısı kullanın.
Ben en ufak fırın kabımı kullandım.

MALZEMELER

Kabak
Soğan
Domates
Zeytinyağı
Sarımsak
Karabiber
Tuz

Üzeri İçin :
Kaşar peyniri rendesi


YAPILIŞI

Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan halka halka yarım cm kalınlığında dilimleyin.Aynı şekilde domatesleri ve ve soğanları dilimleyin.
Fırın kabınıza sırasıyla Kabak ,domates,soğan olarak sıra sıra dizin.Sarımsağı ince ince dilimleyin.
Üzerine serpiştirin.Sebzelerin üzerine zeytinyağı gezdirin.Tuz ve karabiber serpiştirip üzeri kapalı halde 180 derece fırında 30 dakika ,üzeri açık 15 dakika pişirin.
Üzerine kaşar peyniri serpip kaşarlar eriyene dek 10-15 dakika daha fırında tutun.
Ilık olarak servis yapın .

AFİYET OLSUN.

PATATESLİ MAYALI POĞAÇA




MALZEMELER 

1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya (42 gr)
1 yemek kaşığı  toz şeker
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı )

İÇİ İÇİN

2 adet büyük haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Tuz
İstenirse Karabiber ,pul biber


ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
Haşhaş

HAZIRLANIŞI

Patatesleri çiğden rendeleyin.Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Az yağda tavada soteleyin. Tuz ve 
baharatları ekleyip soğumaya bırakın.
Derin bir kapta mayayı ılık  sütle  eritin. sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve  unu  katıp yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde oda sıcaklığında 1 saat  dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve ortasını elinizle açıp içine patatesli harçtan koyup kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp ,haşhaş serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.



AFİYET OLSUN.

1 Eylül 2014 Pazartesi

FIRINDA PATATESLİ TAVUK BAGET






MALZEMELER

8 adet tavuk baget
5 adet orta boy patates
4 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Kekik
Tuz
İstenirse Pul biber

YAPILIŞI

Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın. Domatesleri ve biberleri kalın kalın kesin.
Fırın kabına tavuk bagetleri patatesleri,domatesleri ve biberleri koyun. Üzerine sarımsakları dilimleyin.
Kekik  ve tuz serpin.Üzerine sıvı yağ gezdirip harmanlayın. 
Bir kase de salçayı suyla eritin.Tavukların üzerine dökün.Biraz daha su ilave ederek üzerini yağlı kağıtla yada Alimünyum folyoyla kapatıp 200 derece fırında 1 saat üzeri kapalı 10-15 dakika üstü açık pişirin.
Aynı şekilde tencerede pişirilebilir.

AFİYET OLSUN.






TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE





MALZEMELER


1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı tahin
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

Üzeri için
Ceviz


YAPILIŞI

Cevizleri robottan geçirin.Tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun.Ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
Üzerine yarım ceviz içlerini koyup yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.