30 Haziran 2014 Pazartesi

KREMALI MANTARLI PATATES





Et ve tavuk  yemeklerinizin yanına müthiş bir lezzet


MALZEMELER

4-5 adet patates
250 gr mantar
150 gr krema
1 adet kuru soğan
2-3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Karabiber,Tuz
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Soğanı ve sarımsağı ufak ufak doğrayın.Tavada yağı kızdırıp önce sarımsakları sonra soğanı ekleyip kavurun.Doğradığınız sivribiberleride soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin.
Mantarları yıkayıp kurutun. Saplarını kesin.Saplarını kullanmayacağız. Mantarın üst kısmını ince ince dilimleyin.
Mantarı ekleyin.Soteleyin. Patatesleri küçük küpler halinde doğrayın mantarlara 
ilave edin.  Karabiber ve tuzu ekleyin.Mantarlar suyunu salıp çekipte patatesler iyice yumuşadığında  
kremayı ekleyip 2-3 dakika ocakta tutun..
Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin.
Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.



















27 Haziran 2014 Cuma

RAMAZAN MENÜSÜ





Hoşgeldin 11 Ay'ın Sultanı

Ramazan ayı bereket ayıdır.  Ramazanınız bol bereketli ve mübarek olsun inşallah.
Rabbim tutulan oruçları,kılınan namazları kabul etsin inşallah. 
Hayırlısıyla Ramazan bayramına erişmeyi nasip etsin inşallah.

İftara ne hazırlayacağım diye düşünenlere bu sene bir menü hazırladım.
Bu sıcak yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle hafif yemekler menüde olacak.


Menüye geçmeden önce uzmanların tavsiyelerini sağlığımız için kulak ardı etmeyelim derim.
Neler mi bunlar

1-Sahura kalkmayı ihmal etmeyin.
2-Sahurda sağlıklı bir kahvaltı yapın.
3-Yemeğe su ve mutlaka çorbayla başlayın.
4-Haşlama ve ızgara et tercih edin.Zeytinyağlı yemekleri tercih edin.Pilav ve makarna az tüketin.
5-Yemekleri çok çiğneyin.Ara vererek yiyin.
6-Bol bol su tüketin.Şerbetli tatlılar yerine sütlü hafif tatlılar tercih edin.
7-İftardan sonra bol bol yürüyün.

Hayırlı ramazanlar dilerim.


Bismillahirrahmanirrahim

Zeyd ibni Halid el-Cüheni Radiyallâhu Anh rivayet ediyor:
Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur:

“Kim bir Müslüman kardeşine iftar vakti yemek yedirirse, onun sevabı kadar da kendisine sevap yazılır. Yemek yedirdiği kimselerin sevabından da hiçbir şey eksilmez.”

[Tirmizî, Savm: 82; İbni Mâce, Sıyam: 40]



RAMAZAN MENÜSÜ

1.Gün İftar Menüsü


2.Gün İftar Menüsü


3.Gün İftar Menüsü


4.Gün İftar Menüsü


5.Gün İftar Menüsü
Yoğurt


6.Gün İftar Menüsü


7.Gün İftar Menüsü


8.Gün İftar Menüsü

Kıymalı Un Çorbası
Yoğurt
Kaymaklı Etimek Tatlısı


9.Gün İftar Menüsü

Kırmızı Mercimek Çorbası
Közleme Patlıcan Yemeği
Sodalı Börek
Cevizli Revani

10.Gün İftar Menüsü

Sütlü Domates Çorbası
Etli Girit Kabağı Dolması
Kırmızı Biber Salatası
Yoğurt
Dondurmalı İrmik Helvası


11.Gün İftar Menüsü

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası
Milföylü Baget
Pirinç Pilavı
Çoban Salata 
İki Renkli İrmik Tatlısı


12.Gün İftar Menüsü

Patates Çorbası
Kasap Köftesi
Fırında Elma Dilimli Patates
Fırında Makarna
Erik Kompostosu

13.Gün İftar Menüsü

Yoğurt Çorbası
Patates Oturtma
Domatesli Pirinç Pilavı
Soslu Semizotu Salatası
Kıymalı Mantarlı Börek
Güllaç

14.Gün İftar Menüsü

Terbiyeli Ekşi Köfte
Yoğurtlu Kabak Kızartması
Lazanya
Profiterol


15.Gün İftar Menüsü

Tarhana Çorbası
Kabak Mücver
Zeytinyağlı Kırmızı Biber Dolması
Spagetti Bolonez
Yoğurt


16.Gün İftar Menüsü

Şehriye Çorbası
Soslu Patlıcan Yemeği
Etli Nohutlu Firik Pilavı
Taze Naneli Ayran
Buzluk (Yaz) Pastası




































































21 Haziran 2014 Cumartesi

ÇİKOLATALI MİNİ SUFLE KURABİYE





MALZEMELER (10 adet mini muffin kalıbı ile )
4 adet yumurta sarısı
2/3 su bardağı toz şeker
50 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı silme kakao
1/2 su bardağı un
1 tutam tuz


YAPILIŞI
Çikolata ve tere yağını benmari usulü eritin. Ilıtın. Yumurta sarılarını toz şekerle hafifçe çırpın.
Ilıyan çikolataya çırptığınız yumurta sarılarını ilave edin.Kakao ,un,tuz 'u ekleyip karıştırın. 
Koyu bir kıvamı olacak.
Mini muffin kalıplarınızı yağlayıp karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Dilediğiniz gibi servis yapın.

AFİYET OLSUN.

19 Haziran 2014 Perşembe

ÇİLEKLİ LİMONATA





Yaz geldii geç oldu ama geldi :)
Buzdolabına soğuk sular içecekler konmaya başlandı.
Biz hazır içeceklerden mümkün olduğu kadar uzak duruyoruz.
Hele ki bir de evde çocuğunuz varsa
daha çok dikkat ediliyor.
Buzdolabınızda bu yaz çilekli limonata yer açın derim ben. Çok nefis tavsiye ederim..


MALZEMELER

500 gr. çilek
4 adet limon
1 su bardağı toz şeker
1 litre su

YAPILIŞI

Çilekleri yıkayıp temizleyip rondodan geçirin.Limonları sıkıp sürahiye alın.Üzerine şekeri ilave edip
şeker eriyinceye kadar karıştırın.Şeker eriyince üzerine püre halindeki çileği ekleyip karıştırın.
Üzerine suyu ekleyip karıştırın.İçerisine buz küpleri atıp buzdolabında soğutun.
Soğuk soğuk servis edin.

AFİYET OLSUN.


Kalbinizi Çalacak Ramazan Sofraları Harikalar Mutfağı’ndan




Harikalar Mutfağı takipçilerine daha iyi lezzet deneyimi yaşatmayı amaçlayan, lezzet severler için dizayn edilmiş bir yemek tarifi ve pratik bilgi platformu. 
2014 yılı başında yeni tasarıma geçen site sektörden takip ettiğimiz üzere hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı.

Şu an Harikalar Mutfağı’nda tariflerini paylaşan 86 aktif blog ve 1400’e yakın yemek tarifi bulunuyor. Kategori yapısı daha çok trafik çekecek şekilde çeşitlendirilen site, ziyaretçilerine zengin bir yemek tarifi havuzu sunuyor. Harikalar Mutfağı’nda şu an 4 adet mutfak ve 24 adet kategori mevcut. 
Bu sayı her geçen gün artıyor.

Harikalar Mutfağı’nın 23 Haziran’da başlayacak yeni bir yarışması var. Yarışma hem Cookplus’ın hem de Harikalar Mutfağı’nın Facebook sayfalarından duyuruluyor. Kalbimizi çalacak Ramazan sofralarını bulmayı hedefleyen Harikalar Mutfağı’na, en bereketli Ramazan tariflerini şık sunumuyla ekleyenler, Harikalar Mutfağı’nın Ramazan Şefi olma fırsatını yakalayacak.

Kampanyaya katılım 23.06.2014 – 27.07.2014 tarihleri arasında Harikalar Mutfağı sitesinde gerçekleşecek. Yarışmaya katılabilmek için Harikalar Mutfağı’na üye girişi yapmak ve katılım koşullarında belirlendiği şekilde Ramazan tariflerini eksiksiz eklemek gerekiyor.

Cookplus yarışma koşullarında oldukça titiz davranıyor. Tariflerdeki görsellerin katılımcıların kendilerine ait olmasını ve başka bir yarışmada kullanılmamış olmasını istiyor. Ayrıca tariflerin malzemeleri ve yapılış aşamaları dahil bütün bilgilerinin eksiksiz doldurulması gerekiyor. Yapılışları internetten copy-paste yapmadan kendi anlatımıyla açık ve net olarak yazanlar diğer katılımcılara göre avantajlı olacak.

Serkan Bozkurt’un da içinde olduğu Cookplus-Harikalar Mutfağı jürisinin kazananı belirlerken göz önünde bulunduracağı kriterleri vermeden geçmeyelim:
·         Masa düzeni
·         Sunumların şıklığı
·         Tariflerin özgün olması
·         Fotoğrafların katılımcılara ait olması ve başka bir yarışmada kullanılmamış olması
·         Tariflerin malzemeleri ve yapılışı dahil bütün bilgilerinin eksiksiz doldurulması
·         Tariflerin beğeni ve sosyal medya paylaşım sayılarının fazla olması
·         Eklenen tarif sayısı

Kazanan kişilere sürpriz hediyelerin yanı sıra onları Harikalar Mutfağı’nda avantajlı duruma getirecek ve onların profil sayfalarında görünecek rozetler verilecek.

Yarışmanın koşullarından da anlayacağınız üzere Cookplus.com yarışmayı gerçekten hak edenlerin kazanmasını istiyor. Yarışma hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak istiyorsanız örneğin hediyeler Harikalar Mutfağı’nı ziyaret edebilirsiniz? J

Yarışma hakkında en güncel bilgileri Harikalar Mutfağı’nın Facebook sayfası ve Twitter hesabından da takip edebilirsiniz.  


Tarif ekleyerek böylesine güzel hediyeli bir yarışmaya katılmak çok özel bir deneyim olacak. Katılan arkadaşlara şimdiden bol şanslarJ

CHEFS TABLE MUTFAK AKADEMİSİ SERTİFİKA





Cookplus Harikalar Mutfağı şefini seciyor yarışmasının 1.'si olarak hak kazandığım  Chefs Table Mutfak Akademisi'nde 
8 hafta süren temek aşçılık eğitimim sona erdi.

Sertifikamı değerli şeflerim Serkan Bozkurt ve Can Aydöner'den almaktan onur duydum.

Bu 8 hafta nasıl çabuk bitti hiç anlamayamadım .Ama orda olmak çok güzeldi.

Şeflerimize diyecek söz bulamıyorum zaten çok başarılılar.Serkan Bozkurt Türkiye'nin en genç ve 
ödüllü aşçısı..
En ufak bilgiyi bile bizimle paylaştılar.Çok değerli bilgiler edindik.
Hatta Can Şefim ders aralarında bize yemek ve sunum önerilerinde bulundu. :)

10 kişilik sınıfımızda yemek yapmayı seven çok güzel insanlar tanıdım.Hepimiz sevinç içinde 
sertifikamızı alırken bir yandan da kursumuzun bitmesinden dolayı hüzünlüydük.






Chefs Table Mutfak Akademisi'de Amatör ve Profesyonel eğitimler almak için harika bir yer.
Bunun yanı sıra Work shop ve toplantılar düzenleyebilirsiniz.

Tekrar buradan Değerli Şeflerim Serkan Bozkurt'a ,Can Aydöner'e ve Cookplus Harikalar Mutfağı'na
teşekkürlerimi sunarım.

Sizlerde  Cookplus Harikalar mutfağı'nı takip edin  Sürpriz hediyeleri kaçırmayın.

En iyi markalara ait, en kaliteli ürünlerin online satışını yapan Cookplus.com 'a  mutlaka uğrayın.











17 Haziran 2014 Salı

TAVUK SOTE





MALZEMELER -4 Kişilik

500 gr .kuşbaşı doğranmış tavuk biftek
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
2 adet kapya biber (kırmızıbiber)
2 adet domates
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
İstenirse Pulbiber,kekik
Tuz
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Kuşbaşı tavukları tavanızda suyunu salıp çekene kadar kavurun.Sarımsağı ve soğanı doğrayıp ilave edin.
Daha sonra doğradığınızı biberleri ilave edip sotelemeye devam edin.Biberler yumuşamaya başladığında
kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Tuzunu ve dilediğiniz baharatları atın.

Sıcak olarak servis yapın..

AFİYET OLSUN.





YULAFLI BİSKÜVİ PASTASI






Yapımı çok kolay ve bir  kadar leziz bu mini pastacıklar..Denemelisiniz. Eti'nin Yulaflı bisküvisini zaten çok
severdim bu haliyle de nefis oldu. Yalnız kremalı yulaf bisküvi değil yanlış olmasın tekli olanlarını kullanacağız.

MALZEMELER

3 paket Yulaflı bisküvi
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
1 paket çikolata sosu
2,5 su bardağı süt ?(çikolata sosu için )

Üzerini süslemek için :
Granül şeker

YAPILIŞI
Krem şantiyi sütle çırpıp buzdolabında bekletin.Çikolata sosunu pakette yazıldığı gibi hazırlayın.
Büskivileri süte daldırıp çıkarın .Aralarına krem şanti sürerek büskivileri muntazam şekilde 4 kat
üst üste dizin. En üste pişirdiğiniz çikolata sosunu paylaştırın .Üzerini şekerlerle süsleyin.
Buzdolabında 2 saat bekletin.

AFİYET OLSUN.




UNLU PATLICAN KIZARTMASI





Yaz gelince evlerimize bol bol patlıcan girmeye başladı . Patlıcanı yemek içinde seviyorum ama kızartması
ayrı bir güzel oluyor :)
Dışı çıtır çıtır ,içi yumuşacık patlıcanlara ,patlıcan pane mi yoksa unlu patlıcan mı başlığı atayım karasız kaldım.. 
Annem sık sık yapardı eskiden.Bana yerken kızarmış balık yiyormuşum gibi geliyordu :)

Ben patlıcanları bu şekilde hazırladım.Siz isterseniz üzerine nefis bir domates sosuyla servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

3 adet patlıcan
1 su bardağı  un
1 şişe maden suyu
1 adet yumurta
Tuz

Kızartmak için :
Sıvı yağ


YAPILIŞI

Patlıcanları alacalı soyup 1 cm kalınlığında halka halka doğrayın. Acısı ve kara suyu çıkması için
tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.Bol suda yıkayıp süzün.Patlıcanları iyice kurulayın ki fazla yağ 
çekmesin.Bu arada kabınızda unu,yumurtayı ,maden suyunu ve tuzu iyice karıştırın.Boza kıvamına 
gelecek.Dilerseniz biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Derin bir kapta sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları arkalı önlü kızartıp havlu kağıt serili tabağa alın.

İsterseniz Sarımsaklı yoğurtla isterseniz domates sosuyla servis edin.

AFİYET OLSUN.








DOMATESLİ KUSKUS PİLAVI







Merhabalar

Pilavın tarifinden önce yeni logomdan bahsetmek istiyorum. Blogger arkadaşım Yemek de yemek' in sahibi
Hakkı Karadeniz'in hediyesi bu cici logo.
O hem bir Blogger,hem  bir Türkçe öğretmeni ,hem çok iyi bir fotoğrafçı.Çok yetenekli bir arkadaşımız
Sitesini mutlaka ziyaret edin isterim.
Logomu çok sevdim .Sade ve şık .Blogumla renk uyumu harika oldu.
Hakkı'ya buradan teşekkürlerimi iletiyorum .Emeklerine sağlık.


MALZEMELER
2 su bardağı kuskus
4 su bardağı sıcak su
2 adet iri domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Domatesi rendeleyin.Pilavı yapacağınız tencereye alın.İçine sıvı yağı ekleyip domatesler suyunu tamamen çekene kadar pişirin.Üzerine sıcak suyu ekleyin.Tuzunu atın. Kuskusları içine salın.Kaynadığında ocağın altını
kısıp kuskuslar suyu çekene kadar pişirin.Ara ara karıştırın tencerenin dibine sarmasın.
Daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağını eritip pişen pilavın üzerine boca edip karıştırın.
Pilavınızı demlenmeye bırakın.

AFİYET OLSUN.





12 Haziran 2014 Perşembe

SPAGETTI BOLOGNESE (SPAGETTİ BOLONEZ)





MALZEMELER

250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 su bardağı su
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz
1 adet defne yaprağı

YAPILIŞI

Tavaya sıvı yağ koyun .Ardından ince ince kıyılmış sarımsağı ve soğanı ilave edin.Biraz pembeleşince
kıymayı ilave edip 5 dakika kavurun.Salçayı ekleyip karıştırın.Biberleri küçük küçük doğrayın.
Domatesleri  rendeleyin..İlave edin.Baharatını tuzunu atın.Defne yaprağını ve 1 su bardağı suyu ekleyin.Suyunu çekene kadar pişirin.

Makarnanızı pişirip servis tabağına alın ve üzerine bolonez sosunuzu dökün.

AFİYET OLSUN.



MUZLU MİLFÖY PASTA






Milföy hamuru iyi ki var değil mi ? Kolayca kısa sürede nefis tatlar çıkıyor ortaya :)
Tarif Lezzet dergisine aittir.
Tavsiyem pastayı yaptığınız gün içinde tüketmeniz  . Beklediğinde hoş olmuyor.
Aşağıda verdiğim ölçülerden 6 adet pasta çıkıyor.Muz şart değil sade de yapılabilir veya çilekli

Sevgilerimle





MALZEMELER

9 yaprak milföy

Muhallebisi için :
250 ml.süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
3 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

İçine :
2 adet muz

Üzerine :
Pudra Şekeri

YAPILIŞI

Milföy hamurunu ortadan ikiye eşit şekilde kesin.Yağlanmış fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.
Üzerlerine kabarmaması için çatalla bir çok yerine delikler açın. 180 derece fırında üzerileri
kızarana dek pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.Ilığında milföylerin üzerine hafifçe avucunuzla
bastırıp inceltin.
Tencereye muhallebi malzemelerinden tereyağı hariç hepsini koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp içine 1 tatlı kaşığı tere yağını ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpın.

Muzları ince ince dilimleyin. Pastamız 3 milföyden oluşuyor.
1. milföye muhallebisini sürüp üzerine muz dilimi dizin..
2.Milföyü üzerini kapatıp muhallebisini sürüp yine muz dilimi dizin.
3.Milföyü de en üste koyun.Hafifçe bastırın.

Üzerine pudra şekeri döküp 1 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

AFİYET OLSUN.





11 Haziran 2014 Çarşamba

LİMON DİLİMLİ TAZE NANELİ BUZ KÜPLERİ





Sıcakların yavaş yavaş ısıttığı şu günlerde içecekleriniz için hazırladığınız naneli limonlu buz küpleri
favoriniz olacak.İsterseniz sodanıza isterseniz limonatanıza hatta suyunuza bile kullanabilirsiniz.
Aynı şekilde meyvelerden de buz küpleri hazırlayabilirsiniz. Kiraz ,ahududu,böğürtlen üzüm vs.
İçecek ikramlarınız artık daha şık !!!


MALZEMELER

Limon
Taze nane yaprağı
Su

YAPILIŞI

Limonu dilimleyip nane yapraklarıyla birlikte buz kalıbınızın içine koyun.Üzerini su doldurun ve dondurun.








KASAP KÖFTESİ





MALZEMELER

500 gr kıyma
2 adet orta boy kuru soğanın suyu (rendeleyip suyunu sıkın)
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Kıymayı yoğurma kabına alın.Soğanı ayrı bir kaba rendeleyip suyunu sıkıp kıymaya ilave edin
Sarımsağı rendeleyip ilave edin. Diğer kalan malzemeleri de ekleyerek  iyice yoğurun. Cevizden büyük parçalar alarak yuvarlayıp ,alttan üstten bastırarak yassı şekil verin. Tavada arkalı önlü kızartın.

AFİYET OLSUN.




DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA






Bu nefis yumuşacık poğaçaları kızımın sınıfı için hazırladım.İş dönüşü biraz aceleye geldi ama benden
tam not aldı .Sizlerle paylaşmak istedim.

MALZEMELER

250 gr oda sıcaklığında margarin
4 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
4-4,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

200 gr beyaz peynir
1 demet dereotu (Benim dereotum epey büyük ve çoktu yarım kullandım)

Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek Otu

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında margarini ,yoğurdu ,kabartma tozu ,unu ve  tuzu karıştırın.Yoğurun.
Ayrı bir kapta rendelenmiş beyaz peyniri ,ince kıyılmış dereotunu karıştırın.Hamurunuza ekleyip yoğurun.
Cevizden büyük parçalar alarak elinizde yuvarlayıp şekil verin.Fırın tepsinize yağlanmış kağıt serin.
Poğaçaları aralıklı dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.



NUTELLALI TIRTIL KURABİYE






Tırtıl Kurabiye Kalıbı


MALZEMELER
250 gr margarin (oda sıcaklığında )
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
3,5-4 su bardağı un
Nutella

Hindistan cevizi




YAPILIŞI

Margarini ,yumurtayı ,pudra şekerini krema kıvamına gelinceye dek mikserle çırpın. Nişastayı ,vanilyayı karbonat'ı ekleyin.Hafifçe karıştırın. Öncelikle 3 su bardağı elenmiş un ilave edip yoğurun.Kulak memesine gelmesi için yarım bardak una daha ihtiyacınız olabilir.
Buzdolabında yarım saat bekletin.Buzdolabından çıkardığınız hamuru hafifçe yoğurun yumuşatın.
Bir parça alarak tırtıl kurabiye kalıbı içine yerleştirin.Elinizle iterek eşit uzunluklarda tırtıllar yapın. 
Yağlanmış kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dk.pişirin.
Fırından çıkardığınızda tel ızgara üzerinde soğutun. Kurabiyenin alt kısmına nutella sürün ve diğer tırtıl kurabiye ile alt kısımlarını birleştirin. Birleşik haldeyken bir ucunu önce nutellaya sonra hindistan cevizine bulayın.

AFİYET OLSUN.

10 Haziran 2014 Salı

MERENG (BEZE)




Merhabalar

Beze'yi çok severim .Şık bir ikram .
Bu pembiş bezeleri Chefs Table Mutfak Akademisinde son dersimizde yaptık.Normalde benim evde 
yaptığım tarife ek olarak vanilya ve bir çimdik tuz atardım.Ama Can Şefime sorduğumda tuz'a gerek 
olmadığını söyledi.
Tarifi aynen yazmadan önce çocuklarınızın doğum günlerinizde çok güzel bir alternatif
olacağını belirtmek isterim. Krema torbasıyla biraz daha büyükçe şekil vererek fırına vermeden önce
çöp şiş çubukları batırıp pişirebilirsiniz.
İlla gıda boyası kullanmanız şart değil beyaz da gayet çok hoş duruyor.

Şef'imin önerisiyle  gıda boyası eklemeden yarısını krema torbasının bir tarafına doldurdum.
1-2 damla gıda boyası ekledikten sonra tekrar kaşıkla bezeyi söndürmeden karştırıp krema torbasının 
diğer tarafına sıktık.Böylece fotoğraftaki gibi iki renkli çok cici bezeler yaptık. :)



MALZEMELER

110 gr.yumurta akı (4 yumurta  akı)
235 gr pudra şekeri
İstenirse gıda boyası 

YAPILIŞI

Büyük bir cam kaseye ya da mayonez kabınıza yumurta aklarını ayırın.Yumurtanın sarısının karışmamasına
dikkat edin.Mikserle yüksek devirde beyazlaşıp köpürene dek çırpın.Çırpmaya devam ederken pudra
şekerini yavaş yavaş kaşıkla ekleyin.Mikserin çırpıcısından düşmüyorsa veya kaseyi ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuştur. Krema torbasına doldurup yağlanmış kağıt serili fırın tepsine yıldız uc kullanarak
içten dışa doğru sıkın.
100 derece fırında 50 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.







5 Haziran 2014 Perşembe

LİMONLU SOĞUK CHEESECAKE






Herkese Selam

Chefs Table Mutfak Akademisin'de yaptığımız Limonlu Soğuk Cheesecake'i sizinle paylaşmak istiyorum.
Hayatımda yediğim en güzel Cheesecake 'ti .Daha önce Cheesecake denemelerim olmuştu fakat pişirirek yapıyordum.
Soğuk Cheesecake pişirilmiyor. Bence bu yüzden bu kadar hafif olması..

MALZEMELER 24 cm çember kalıp için

Alt taban için :

350 gr kakaolu petitbeurre bisküvi /Burçak bisküvide olabilir
125 gr tereyağı

400 gr labne peynir
200 gr toz şeker
2 kutu (400 gr) krema
6 yaprak jelatin
1 yumurta sarısı
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI

İlk önce yaprak jelatinlerinizi buz dolu soğuk suya atıp yumuşatın.
Kullanacağınız zaman suyunu süzdürerek kullanın.

Bisküvileri un gibi olacak şekilde rondodan geçirin.Tereyağını küp küp kesin  bisküvilere ekleyin .
Rondodan tekrar geçirin.Birbirine iyice yapışması gerekmektedir. Karışımı kalıbınızın alt kısmına koyup
kaşık yardımıyla düz bir şekilde yayın.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin.Pişince fırından çıkarın.

Kremanızı önce düşük daha sonra yüksek devirde mikserle kabınızı ters çevirip akmayacak kıvama gelene dek çırpın.

Ayrı bir çırpma kabınıza şekeri ,yumurta sarısını ,limon suyunu ve rendenin ince tarafıyla rendelenmiş
limon kabuklarını  koyup benmari usulü pişirin.Ara ara suyun üzerinden kabınızı çekin.Yumurtalar pişmesin.
Bu sırada Jelatinleri ekleyip  benmari usulü pişirmeye devam edin. Yoğun kıvama geldiğinde ocaktan alıp
içine labne peyniri ekleyip alttan üste doğru söndürmeden yavaşca karıştırın.

Daha önce çırptığınız kremayı da karışıma ilave edip yine söndürmeden alttan üste doğru hafifçe karıştırın.

Karışımı bisküvilerin üzerine düzgün bir şekilde yayın.
Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin..

AFİYET OLSUN.
















3 Haziran 2014 Salı

CHEFS TABLE MUTFAK AKADEMİSİN'DEN



Bugün ki post'um Chefs Table Mutfak Akademisin'den

4.Dersimizin konusu  ET
Etin Yapısı ,Marinasyonu ve hazırladığımız müthiş lezzetli yemekler

Can Şef'miz bize bir önceki haftadan aç gelin dedi :) Hepimiz kurt gibi aç geldik.
Kursa gelir gelmez tabi yemek yapmaya girişmedik.Öncelikle et hakkında önemli bilgileri bizimle paylaştı
şef'imiz.Sırf et üzerine saatlerce konuşulabilir. Fakat o kadar uzun zamanımız olmadığı için  1 saat Şef'imizi dinledik. Hayvanın neresinden iyi et var ,neresinden ne yapılır öğrendik.

Ve benimde sevdiğim bir yemek olan Meksika yemeği  Fajita'yı  yaptık.Domatesli Fasulye,Ekşi Krema ve Avokado Sos
eşliğinde yedik.





FAJİTA

500 gr Antrikot
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet California yeşil biber
2 adet California sarı biber
Taze Kekik
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı sos
Tuz

YAPILIŞI

Sebzeleri (Soğanı,biberleri ) jülyen doğrayıp kızgın wok tavada soteleyip içerisine tuz ,karabiber acı sos ilave edin.Sebzeler yumuşadığında ocaktan alın.
Etinize taze kekik ,tuz ,karabiber ,Doğranmış sarımsak ve yağ ilave edip 15 dakika marine edin.
Daha sonra ızgarada pişirin.Jülyen doğrayın.
Sebzeleri servis tabağına alıp üzerine dilimlediğiniz eti sebzelerin üzerine dizip servis yapın.

AFİYET OLSUN.


KÖFTE



Daha sonra leziz mi leziz bir köfte yaptık.Önce ızgarada mühürledik Sonra fırında pişirdik.

Dersler o kadar keyifli geçiyor ki hiç bitsin istemiyorsunuz ,birde yaptıklarımın hepsini yemek istiyorum
ama yiyemiyorum tabi ama mutlaka tadına bakıyorum.
Bu yaptığımız köftenin de tadı hala damağımdadır.









KÖFTE
500 gr köfte
1 adet soğanın suyu
3-4 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
2 adet sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Bütün malzemeleri güzelce yoğurup ızgarada ya da fırında pişirebilirsiniz.


AFİYET OLSUN

Sevgilerimle