21 Mayıs 2014 Çarşamba

KAKAOLU CUPCAKE










MALZEMELER  (8-9 adet )

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un


Üzeri için :
Nutella 
Taze Çilek


YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri 3-4 dakika kadar mikserle yüksek hızda çırpın.
Sütü ,sıvı yağı  ekleyip çırpmaya devam edin.
En son kuru malzemeleri unu,kabartma tozunu ,kakaoyu, vanilyayı ekleyip kısa bir süre karıştırın.
Hamurunuzu cupcake kapsüllerinizin 2/3 ünü dolduracak şekilde paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Cupcakeleriniz soğuduğunda üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Ben üzerine nutella sürüp taze çilekle servis ettim..

AFİYET OLSUN.







BİBER KIZARTMASI






MALZEMELER

Yarım kilo sivri biber
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz

Sosu için:
2 adet iri domates
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz


YAPILIŞI

Biberleri yıkayıp kurulayın.
Büyüklüğüne göre 3 yada 4 'e bölün.
Büyük teflon tavaya biberleri alın.Üzerine yağı gezdirin tuzunu ilave edin.Karıştırın.
Orta ateşte kızartın ara ara karıştırarak kızartın.

Domatesleri rendeleyin.Sos tencerenize alın.
Sarımsakları rendeleyin.Domatese ilave edin.
İçine bir yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip az sulu kıvamda olacak şekilde pişirin.
Kızaran biberlerin üzerine dökerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.


13 Mayıs 2014 Salı

CHEFS TABLE MUFAK AKADEMİSİN'DEN ...





Merhabalar

Chef's Table Mutfak Akademisi'nde  8 Haftalık Temel Aşçılık Eğitiminde 3 haftamızı geride bıraktık.

Şeflerimiz Serkan Bozkurt ve Can Akyürek'in anlatımlarıyla  derslerimiz o kadar güzel geçiyor ki saatler nasıl geçiyor hiç anlamıyoruz bile :)
 İşlerini o kadar keyifli yapıyorlar ki hayran olmamak elde değil.
Serkan bey'in yüksek enerjisine özellikle hayran kaldığımı belirtmek isterim.




Burasıda bizim sınıfımız ...10 kişilik bir sınıfımız var ve öğrenmeye meraklı yemekle bir şekilde ilgili 10 hevesli öğrenci ..

Neler mi öğrendik .. Uluslararası kesim tekniklerini ,lezzet vericileri,pişirme tekniklerini,fondları ,temel sosları ve doğru  olarak
bildiğimiz bir çok şeyin yanlış olduğunu öğrendik .



Bu  ilk yaptığımız yemek.. Tempura'da sebze kızartması 
Tempura uzakdoğu bir kızartma metodu.. İlk gün fena da acıkmıştık epey yedik :) 






Bu tabakta gördüğünüzde pişirme tekniklerini öğrendiğimiz derste şefimiz Serkan bey'le yaptığımız 
wok tavada sotelenmiş sebzeler eşliğinde fırında bıldırcın .Bıldırcın yeme alışkanlığım olmadığından sadece tadına baktım diyebilirim.
Ama sebzeler müthiş güzel olmuştu. 





Tam yemeklerimizi yerken profosyonel pastacılık ve ekmekçilik sınıfından gelen taptaze çıtır ekmekler bizi mest etti. Ben böyle güzel ekmek yememiştim.



Bu tabaktakini de baktığınızında çikolata soslu bir tatlı ya benzetebilirsiniz :)) ama suda pişirme Poche tekniğiyle yaptığımız bıldırın yumurtasıdır efenim :)




3.haftamızda fondlar ve bu fondlarla nefis çorbalar yapmayı öğrendik. Değişik şekillerde 3 adet  çorba yaptık ama benim favorim  Rezeneli Kremalı Patates çorbası oldu.. Can şefimiz de  üzerine  tereyağlı limon çiçeğiyle hazırladığı sostan gezdirdi. Kızımında yiyeceğini ümit ederek bu tarifi not ettim :)


Şimdilik bu kadar .Eğitim sürüyor .Sizinle paylaşımlarım devam edecek ..


Sevgiler














12 Mayıs 2014 Pazartesi

SERRA 1 YAŞINDA



Buket Hanım'ın güzel kızı Serra 'nın 1 yaş kurabiyeleri ve Cupcakeleri
Prensese Sağlıklı,Hayırlı,Mutlu bir ömür diliyorum...







11 Mayıs 2014 Pazar

PRİL İLE ANNE ÇOCUK MUTFAKTAYIZ ATÖLYESİ




 Tüm Annelerin Anneler Gününü Kutlarım..

08.05.2014 Perşembe günü Meds Partners'den sevgili Müge AKAY 'ın davetiyle Pril'in Anne Çocuk

Mutfak Atölyesi WorkShop'una davetliydim.Kızım Naz'la birlikte bu etkinliğe katılmak çok güzeldi.

Etkinlik EKS Mutfak Akademisi'nde gerçekleşti.Yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Neler yaptık neler yazacağım :)

Öncelikle bir çok blogger arkadaşımla tanışmak beni çok mutlu etti.

Bizim için çok güzel bir karşılama sofrası hazırlanmıştı .

İlk önce hatıra fotoğrafı çekildik.



Daha sonra Eks Mutfak Atölyesi şeflerimiz eşliğinde mutfağa girdik.Bu arada çocuklarımız Ümit KİREÇCİ ile birlikte keyifli vakit geçirmeye başladılar.. Rengarenk cupcake'ler süslediler.Oyunlar oynadılar.








Menümüz şöyleydi :

Limonlu Cheesecake
Ispanaklı Kıymalı Lazanya
Keçi peynirli yeşil salata



Çalışma arkadaşım Alev Geziyordu 






Cheesecake Yapıyoruzzz








Bu da lezzetli mi lezzetli Cheesecake'imiz


Ispanaklı Kıymalı Lazanya'mızı yaparken :)


Nefis Keçi Peynirli Yeşil Salatamız


Keyifle pişirdiklerimizi yerken 



                  Sonrasında Sertifakalarımızı ve Anneler günü için kırmızı gülümüzü aldık. :)



Toplu hatıra fotoğrafımız


Bu güzel etkinlik için Meds Partners 'a ,Sevgili Müge AKAY'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.




Pril 'in yağ lekelerine ve kurumuş kirlere karşı etkili ve mükemmel temizlik yaratan yeni formülü ,bulaşıkta bir dönüm noktası yaratıyor.Benzersiz enzim teknolojisi yağları çözüyor kurumuş kirleri söküp atıyor.
Pril ile bulaşıklar ışıl ışıl parlıyor. Pril Türkiye'de ilk ve tek enzim teknolojisi ile diğer deterjanların çıkaramadığı lekelerle kolayca başa çıkıyor. Pril'in yeni formülündeki aktif maddeler ve özel enzimlerin verdiği yoğun temizleme gücü inatçı lekeleri ,yanmış yemek ve kurumuş nişasta kalıntılarını söküp atıyor.Aktif maddeler,lekeli yüzeye yapışıyor ve temas sağladığı kirleri söküyor.Enzimler ise kurumuş nişastalı yüzeylere yapışarak kalıntıları çözüyor ve kolayca çıkmalarını sağlıyor.Böylece Pril ile elde bulaşık yıkarken mükemmel temizlik için ovalamaya ve fazla güç harcamaya gerek kalmıyor.