28 Şubat 2014 Cuma

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor



Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.
İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.



“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.

Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.  


Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.


Katılım koşulları
“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

26 Şubat 2014 Çarşamba

TÜRK KAHVESİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI



Eşle içilen kahve huzurdur.Köpüklere güven karışır,dudağının kenarına hafif bir tebessüm kondurur.
Anneyle içilen kahve güçtür.Köpüğünde anne şefkati vardır ,telvesinde hayatın yorgunluğu
Tek başına içilen kahve yalnızlıktır.Acıdır tadı,köpüğü de telvesi de göz yaşı kokar.
Baba ile içilen kahve sevgidir.Az şekerli hep benim ol'dur telvesi
Beklemediğin bir anda gelen kahve başkadır;ısıtıverir içini
Yorgunken içilen kahve hafifletir.Yorgunluğu alır.
Dostlarla içilen kahve neşedir.Kahkahalar köpükler üzerinde yüzer..



Bugün  bir kahve sever olan ben size Türk kahvesi pişirmesini ve püf noktalarını anlatacağım.
Ne zaman Eminönü'ne gitsem Kuru Kahveci Mehmet Efendiye uğramadan dönmem.
Miss gibi kahve kokusu ara sokaklara dağılır..Kokusuyla davet eder...
O sokağa girip de kahve almadan dönmek  zor iş.
Uzun bir kuyruk olsa da kapısında beklemeye değer.
Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın..




TÜRK KAHVESİ PİŞİRİLMESİ

MALZEMELER (Orta Kahve)

1 kahve fincanı soğuk su
2 çay kaşığı Türk kahvesi
2 adet kesme şeker

YAPILIŞI
Cezveye Türk kahvesini,şekeri koyun.Üzerine bir kahve fincanı soğuk suyu ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.En küçük ocağa alın.Karıştırmayın.
Kahveniz yavaş yavaş kabarmaya başladığında  ,kaşıkla köpükleri alıp fincanınıza koyun.
Tekrar ocağa koyun.Ocak üzerindeyken kahve kaynadığında yavaş yavaş fincanınıza dökün.
Bir bardak su ve çikolata eşliğinde servis edebilirsiniz.
Kahveden önce bir yudum su içip ,daha sonra kahve içmeye başlarsanız kahvenin aromasını daha iyi
algılarsınız.
Soda eşliğinde kahve içmekte güzeldir.Deneyin.

İsterseni yanına Kahve Çekirdeği Kurabiye tarifimi yapabilirsiniz.


Afiyet bal şeker olsun.




TÜRK KAHVESİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

*Lezzetli bir kahvenin ilk kuralı çekirdeklerinin kısa bir süre önce çekilmiş olması.
 O yüzden size önerim kahve çekirdeği alıp pişirmeden kısa bir süre önce çekin.

*İkinci kural ise kullanacağınız suyun soğuk olması

*Kısık ateşte ağır ağır pişirilmeli.

* İmkan varsa bakır cezve kullanılmalı

*Ocağa koymadan iyice karıştırılmalı ,ocak üzerindeyken karıştırılmamalı

 Sade kahve şekersizdir.
 Az şekerli kahve 1 adet kesme şekerle
 Orta kahve 2 adet kesme şekerle.
 Şekerli kahvede 3 adet kesme şekerle hazırlanır.

















25 Şubat 2014 Salı

MAGNOLIA PUDING





Yağmurlu bir İstanbul'dan selamlar

Bugün size Cook Shop'un nefis Magnolia Puding'inin tarifini paylaşacağım. Bu müthiş lezzeti tadanlar vardır.
Aslında Newyork'ta ki  Magnolia Bakery adında bir fırının  meşhur tatlısı..
Newyork'ta bu nefis tatlı muzlu ve kedi dili bisküvi ile yapılıyor.
Çok hafif ve lezzetli bir tatlı.



Magnolia Bakery -Orjinal



Cook Shop'ta yediklerimiz bebek bisküvisiyle yapılıyor.Çilekli,Muzlu ve Çikolatalı Seçenekleri mevcut
Size çilekli ve muzlu tavsiye ederim.Çok sevmeme rağmen çikolatalısı bana biraz ağır geldi.



Cook Shop Magnolia Puding


MALZEMELER (4-6 kişilik)

Puding için :

1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket Dr.Oetker Pasta kreması (vanilyalı)
1 paket vanilya

İçi ve üzeri için :
Eti cici bebe (ufak paket)

Çilek veya Muz

YAPILIŞI

Vanilya ve pasta kreması hariç tüm puding malzemelerini tencereye alın.Karıştırarak orta ateşte kıvam 
alana dek pişirin.Soğumaya bırakın.
Soğuyan pudinge  vanilya ve Pasta kreması ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.

Bisküvileri rondodan geçirin.Çilekleri yada dilimleri dilimleyin.
Kasenin en altına 1 yemek kaşığı bisküvi kırıntısı koyun.Kasenin kenarlarına çilek veya muz dilimleri dizin.
Ortasına puding koyun.Tekrar bisküvi kırıntısı koyup puding koyun.En üstü bisküvi kırıntısıyla kaplayın.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

AFİYET OLSUN.











24 Şubat 2014 Pazartesi

MAYASIZ HAMUR KIZARTMASI -PİŞİ




Bilmeyen yoktur diyeceğim ama bilmeyenlerde oluyor tabi. Bu yağ çekmeyen hamur kızartmasını  deneyin..
Her evde bulanabilecek bu malzemelerle ansızın gelen misafirlerinize çayın yanına ikram edeceğiniz harika bir lezzettir.
Benim kız bayılır hamur kızartmasına..
İçine istediğiniz malzemeyi koyarak ta yapabilirsiniz.Ben çiçek kurabiye kalıbını kullandım fakat siz
isterseniz bardakla kesin isterseniz bıçakla kareler kesin.
Naz'ın isteği üzerine  birazını Hello Kitty kurabiye kalıbıyla kestim. :)



MALZEMELER

1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un yaklaşık 3,5-4 su bardağı)

Kızartmak için
Sıvı yağ







YAPILIŞI

Yumurtayı,yoğurdu,kabartma tozunu,tuzu bir kapta karıştırın.
Azar azar un ilave edin.Yoğurun.Yumuşak bir hamur elde edin.
Unu fazla kaçırmayın.
Üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamuru eşit bezelere ayırın.
Hamuru açacağınız yere un serpiştirin.
Bezeleri yarım cm inceliğinde açarak kurabiye kalıbıyla yada bardakla kesin.
Kızgın yağda arkalı önlü çevirerek kızartın.
Başından ayrılmayın.Çünkü çabucak kızarıyorlar. :)

AFİYET OLSUN.



MANTAR ÇORBASI



MALZEMELER

1 paket mantar (400 gr)
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 Limon
Tuz


YAPILIŞI
Mantarları yıkayıp saplarını ayırın .(Saplarını kullanmayacağız )Ufak ufak doğrayın.
Tencereye yağı koyun .Üzerine doğradığınız mantarları ve 1 limonun suyunu ekleyip
mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edin.
Mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir kasede sütle unu pürüzsüz olacak şekilde çırpın.
Mantarlar yumuşadığında kaynayan suya sütlü karışımı ilave edin.
Tuzunu atıp 10 dakika daha pişirin.
Karabiber eşliğinde servis edin.

AFİYET OLSUN.


HAVUÇLU BULGUR PİLAVI




MALZEMELER

1 adet kuru soğan
3 adet orta boy rendelenmiş havuç
2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
4 su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Bulguru yıkayıp süzün.Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleştirin.Rendelenmiş havucu da ilave edip soteleyin.
Salçayı ekleyip eritin.Bulguru da ilave edip karıştıra karıştıra 3-5 dakika kavurun.
4 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edip karıştırıp tencerenizin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp demlenmeye bırakın.

AFİYET OLSUN.


21 Şubat 2014 Cuma

KREMALI POĞAÇA-KAŞARLI PASTANE POĞAÇASI



Selamlar

Miss gibi yumuşacık bir poğaça çayın yanına ne  de iyi gider. Gerçek pastane poğaçası istiyorsanız tarifimi denemelisiniz.Tadına bayılacaksınız..
Bu ölçülerden tam dolu dolu iki tepsi poğaça çıkıyor.


MALZEMELER

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
Krema (200 gr)
1 paket yaş maya (42 gr)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı silme tuz
Aldığı kadar un

İçi için:
Kaşar peynir rendesi

Üzeri için:
Yumurta sarısı
1 fiske toz şeker

YAPILIŞI

Mayayı 1 su bardağı ılık su ile eritip 10 dakika bekletin.
İçine margarini,sıvı yağı,kremayı,yumurtayı,şekeri ve tuzu katın.
Yavaş yavaş unu ilave edin.yumuşak bir hamur elde edin.
Ilık bir ortamda hamuru 1 saat mayalandırın.
Hamuru eşit bezelere ayırın.
Bezelere 4 parmağınızla tam ortasından bastırın.
Bezeleri düzgün bir yuvarlak olacak şekilde tezgahta yuvarlayın.
Bezeyi el ayanızla hafifçe tam ortasına bastırarak yassı hale getirin.
İç harcını koyup uçlarını hafifçe birleştirin.
Yine elimizin ayasıyla poğaçanın arka kısmından içe doğru bir cm kadar içeriye bastırın.
Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.
30 dakika kadar tepside bekleterek mayalanıp kabarmasını bekleyin.
Yumurta sarısı ve bir fiske şekeri çırparak poğaçaların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.

19 Şubat 2014 Çarşamba

ROKA SALATASI (BALIK SALATASI)



Cumartesi günü hazırladığım  nefis balığımıza  (Sebzeli Mantarlı Levrek  işte bu leziz salata eşlik etti.
Ben balığı salatasız düşünemiyorum.

MALZEMELER

1 bağ roka
1 adet kırmızı soğan
1-2 adet mini turp
4-5 çeri domates
Taze mısır

Sosu için:
Zeytin yağı
2 diş dövülmüş sarımsak
Sirke yada limon
Tuz

YAPILIŞI
Rokayı iyice yıkayıp süzün.Elinizle 3-4 parçaya bölerek salata kasenize alın.Turpların kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.
Soğanı soyup piyazlık doğrayın.Çeri domatesi 2 'ye veya 4'e bölün.Tüm malzemeleri salata kaseniz de karıştırın.
Dövülmüş sarımsak ,sirke,zeytinyağı ve tuz'u bir kasede karıştırıp salatanızı soslayın.Hafifçe karıştırın.
Üzerine mısır serpiştirin.

AFİYET OLSUN.



18 Şubat 2014 Salı

SEBZELİ MANTARLI LEVREK




MALZEMELER

Kişi sayısına göre malzemeleri azaltıp veya çoğaltabilirsiniz.

4 adet levrek
8-10 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
10 adet mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı tuz
Defne yaprağı

YAPILIŞI

Soğanı ve sarımsağı bütün olarak yağda soteleyin.Havuçları halka halka doğrayın.Patatesi dilimleyin.
yada küp küp doğrayın tercih sizin.Doğranmış mantarı ve havucu ilave edin.Biraz da soteleyin.
En son doğranmış patatesi ekleyip tuzunu ve 1 kahve fincanı suyu ekleyip kısık ateşte sebzeler diri kalacak şekilde az bir süre pişirin.
Levrekleri temizleyip ızgarada önlü arkalı pişirin.Sebzeli karışımı ve levreği fırın tepsisine alıp üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.Üzerine defne yaprağı koyup limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.




17 Şubat 2014 Pazartesi

KEDİ DİLİ EKLER PASTA



Kedi dili (Sauyer ) bisküviyle hafif ve lezzetli tatlılar yapmak hoşuma gidiyor. Çok fazla zaman harcamadan 
harika lezzetler ortaya çıkabiliyor.

Diğer Kedi dili (Sauyer ) pastaları için :





MALZEMELER

1 paket kedi dili ( Sauyer )bisküvi

Kedi dilini ıslatmak için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker

Kreması için:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

Üzeri için:
Yarım paket çikolata sos
2 çay bardağı süt

Süsleme şekeri yada Antep fıstığı tozu ,Hindistan cevizi


YAPILIŞI
Öncelikler kremayı hazırlayın. Vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelip göz göz olana dek karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapatın.Vanilyayı ilave edin.
Mikserle 2-3 dakika pürüzsüz hale gelecek şekilde çırpın.

Süt ve şekeri  bir kaba alıp karıştırın.Kedi dili bisküvileri ıslatmak için kullanılacak.

Kedi dili bisküvilerin altta kalacak tarafını şekerli süt karışımına batırıp ıslatın.(Kırılmaması için fazla ıslatmayın.)Üzerilerine muhallebi sürün.Kalan bisküvileri de aynı şekilde ıslatıp muhallebinin üzerine koyun.

Çikolata sosunu pişirin.1 paket çok geleceği için yarım paketi 2 çay bardağı sütle hazırlayıp pişirin.
Veya dilerseniz 1 paket çikolatayı (80 gr) benmari usulü eritip kullanabilirsiniz.

Son olarak kedi dili bisküvilerin üzerilerini çikolata sos ile kaplayıp şekerlemelerle süsleyin.
Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.


AFİYET OLSUN.









ELMA CİPSİ



İyi haftalar olsun.
Sağlıklı bir atıştırmalık tarifim var.
Ufaklıklar cipse bayılır biliyorsunuz.Hem sizin hem çocuğunuzun tüketeceği bu atıştırmalıkları çok seveceksiniz.
Diyet için çok uygun ara öğün olabilir.Tatlı isteğinizi köreltir.Tok tutar.Ofiste evde her yerde tatlı bir atıştırmalık.
Elmanın tarçınla sağlıklı ve muhteşem uyumuna diyecek bir şey yok zaten.
Fırında elmalar pişerken evde miss gibi kokular esecek.
Tarifi verirken miktar belirtmeyeceğim.Siz istediğiniz kadar elma dilimleyip yapabilirsiniz.

Sevgiler


MALZEMELER

Elma
Tarçın


YAPILIŞI

Elmaların kabuklarını soymadan mümkün olduğu kadar  ince olarak dilimleyin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Üzerlerine tarçın dökün.Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 30 dakika pişirin.Daha sonra elmanın arka taraflarını çevirip tarçın serperek 30 dakika daha pişirin.
Fırında  çıktığında tam kuru ve sert olamayacaktır.Fırından çıkarıp 1 saat kadar kurutmaya bırakın.
AFİYET OLSUN.


13 Şubat 2014 Perşembe

EV YAPIMI HAMBURGER


Hepinize güzel bir perşembe gününden selam olsun.İstanbul şubat ayında bahar havasına büründü.
Özlemişim bu havaları ....Hafta sonu da hava böyle güzel olur inşallah.

Bugün sizlerle hepimizin sevdiği, özellikle çocukların bayıla bayıla yediği hamburger tarifini paylaşacağım.
Dışarıda çocuklarımıza yedirmeye çekindiğimiz hamburgeri evde yaparak kuzularınıza gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.

MALZEMELER

KÖFTESİ İÇİN:
500 gr.dana kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
3-4 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Hamburger ekmeği
Marul
Kornişon turşu
Cheddar peyniri
Kuru soğan
Domates

SOSU İÇİN:
Ketçap
Mayonez
Hardal

YAPILIŞI
Soğanı rendeleyin Elinizle suyunu sıkıp yoğurma kabınıza alın.Kıymayı,yumurtayı,galeta ununu,baharatları ve tuzunu ekleyip yoğurun.Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Köftelerinizin boyunu hamburger ekmeğinin boyundan biraz büyük olarak şekillendirin.
Yağsız tavada önlü arkalı kısık ateşte pişirin.
Pişmeye yakın köftenizin üzerine bir adet cheddar peyniri koyup biraz yumuşatın.

Ketçap ,mayonez ve hardalı bir kasede karıştın

Hamburger ekmeğinizi ikiye ayırarak tavada ısıtın.İç kısımlarına sos sürün.En alttan başlayarak sırasıyla marul,üzerinde peynir erittiğiniz köfte ,ince domates dilimi,ince soğan halkası,dilimlenmiş kornişon turşu
koyarak ekmeğinizi kapatın.

AFİYET OLSUN.













12 Şubat 2014 Çarşamba

BRÜKSEL LAHANASI SALATASI



Brüksel lahanasını seviyorum.Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakıştırıyorum.Marketten yemeğini yapayım diye aldığım brüksel lahanası salatası olarak soframızda yerini aldı :) Neden derseniz evde havuç bitmiş.Tabi ki salatama da havuç koyamadım.Ama yinede çok lezzetliydi.

MALZEMELER

1 paket brüksel lahanası
1 Kırmızı biber (közlenmiş)
1 adet havuç
1 küçük boy kuru soğan
Taze mısır
Zeytinyağı
Limon
Tuz

YAPILIŞI
Brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesin ve yıkayın.
Lahanalar yumuşayıncaya kadar tuz ilave edip haşlayın.
Aynı şekilde Havuçları da dilimleyip ayrı bir tencerede haşlayın.
Kırmızı biberi közleyin ya da hazır közlenmiş biber kullanın.
Brüksel lahanasını süzüp ılıdığında ortandan ikiye ayırın.
Havuçları süzün.Salata kasenize lahanaları ve havuçları alın.Üzerine kırmızı biber ve soğanı dilimleyin.
En üste mısır serpiştirin.
Ayrı bir kapta zeytinyağı,tuzu,limonu karıştırarak salatanızın sosunu hazırlayın.Üzerine dökün..

AFİYET OLSUN.


10 Şubat 2014 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU PANCAKE-PANKEK







Hep derler ya krepten ne farkı var diye olmaz mı pancake böyle pofidik pofidik oluyor..
Krep diyince aklıma içine peynir ,domates öyle tuzlu şeyler koyup yemek geliyorken ,pancake te 
tam tersi valla.
Sür Nutellayı veya dök çikolata sosunu yada serp pudra şekerini üzerini süsle meyvelerle 
ohhhh afiyet olsun.. :)
Pekmez li de güzel tabiii 
Akşam saatleri ya acıktım ben ya .Ondan böyle ballandıra ballandıra anlatışım. :)

Geçiyorum ben tarife :)

MALZEMELER (Orta boy tavada 4 adet çıkmaktadır)
3 yumurta
1 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker 
Sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
Carte dor hazır çikolata sosu

YAPILIŞI
Öncelikle yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.Sarıların beyazlara karışmamasına dikkat edin.Yumurta beyazlarına bir çimdik tuz atılarak kar gibi olana dek mikserle çırpın.(Tabağı çevirdiğinizde düşmeyecek şekilde olacak.)
Ayrı bir kapta yumurta sarıları mikserle çırpılır ve süt eklenip  karıştırılır. 1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker koyup biraz daha çırpın.
Yumurta beyazlarınızı sarılara ekleyin ..Beyazları söndürmeden tel çırpıcıyla hafifçe çırpın.
Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edin.
Yağlanmış teflon tavanıza 1 kepçe dökün.(Ben 18 cm lik tavamı kullandım.) İsterseniz minik tavada da yapabilirsiniz.Spatula yardımıyla altının kızardığını gördüğünüzde  diğer tarafını çevirin.Karışım bitene kadar bu işlem tekrarlanır.Aman başından 
ayrılmayın .Çok çabuk pişiyorlar.
Sonra üzerine çikolata sosu ilave meyve ile süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN.






  





YUFKAYA SARILI KÖFTE Limon Çiçeği aromalı Mantar Sos ile






Hepinize İyi haftalar diliyorum..
Bugün size lezzetli ve pratik bir tarifim var..
Tüm malzemeler hazır olarak daha önceki yazımda bahsettiğim gibi PratikChef 'ten geldi.
Benim için gerçekten çok ama çok pratik oldu.Hazır ölçülü malzemelerle yemek yapmak ne güzelmiş. :)
Üstelik mutfakta dağılmadı..Numara sırasına göre malzemeleri kullanıp sonra ambalajlarını çöpe atıverdim.
Biz bu lezzeti çok sevdik.

PratikChef 'le ilgili yazımı okumak için tıklayın



MALZEMELER

1 adet yumurta
300 gr dana kıyma
50 gr tane mısır
2 diş sarımsak
Kimyon,karabiber,tuz
1 yemek kaşığı galeta unu
Ayçiçek yağı
1 adet yufka


Sosu için:
20 gr tereyağı
20 gr mantar
2 gr limon çiçeği
50 gr krema

YAPILIŞI

Fırınınızı 190 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Fırınınızın ısınmasını beklerken 1 adet yumurtanın tamamını çırpın.Ve 2 eşit parçaya ayırın.
Kıyma ,tane mısır,sarımsak,kimyon ,karabiber,tuz,galeta unu ,ay çiçek yapı ve bir adet çırpılmış yumurtanın 
yarısını iyice yoğurun.
1 adet yufkayı tam yarısından katlayarak yarım daire oluşturun ve yoğurmuş olduğunuz malzemeyi eşit
bir şekilde yufkaya yayın.Malzemeyi yayarken kenardan 2 cm boşluk bırakın.
Yufka kenarında bıraktığınız 2 cm boşluğa yumurta sürün.
Yufkayı uzunlamasına rulo şeklinde sardıktan sonra ortadan iki eşit parçaya ayırın.
Kalan yumurtanızı yufkanın üzerine sürün.Tuz karabiber ile tatlandırıp ısınan fırına sürün.
190 derecede kıyması pişene kadar pişirin.yaklaşık 15-20 dakika
Yemeğin fırından çıkmasına 5 dakika kala sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Önce ayrı bir tavada tereyağını kızdırın.
Tereyağını mantarla soteledikten sonra kremayı ekleyin.
Kremayı çektirirken limon çiçeğini ekleyin ve kıvam almasını sağlayın.
Hazırladığınız krema akışkan boza kıvamında olmalıdır.
Pişen köftenizi ister dilim dilim ,isterseniz ikiye bölerek hazırladığınızı sosu üzerine döktükten sonra servis edin.
AFİYET OLSUN.






7 Şubat 2014 Cuma

BAŞARILI BİR GİRİŞİM PRATİKCHEF










Merhabalar

Bugün size benim çok başarılı bulduğum bir girişimden bahsetmek istiyorum.
Çalışana bayanlar ve henüz yemek yapma konusunda çok yeniyim diyenler.
Artık PratikChef var..

PratikChef bize yemek yapmanın keyifli yolunu sunuyor..Nasıl mı ?

-Tariflerin malzemelerini gramı gramına tam ölçülü şekilde hazırlayıp paketliyorlar.
-Sıra sıra malzemeleri numaralandırıyorlar.
-Tüm malzemeleri itina ile paketlenmiş şekilde yapacağınız yemeğin detaylı tarifiyle birlikte size  gönderiyorlar.
    -En kaliteli markaları seçiyorlar.

Ve hiç bir şekilde malzeme israfı yapmıyoruz..
   
Bana da denemem için bu paketi gönderdiler.En kısa zamanda bu paketteki malzemelerle yaptığım tarifi sizinle paylaşacağım.


    



PratikChef aynı zamanda biz yemek bloggerları ile işbirliği yapıyor.Tariflerinizi değerlendirilmesi için kendilerine yolluyorsunuz.
En kaliteli markaların malzemelerini seçerek bir maliyet çıkarıyorlar.
Tarifinizin satış fiyatı belirleniyor.Her satılan tarifinize ait ürünler için size belli miktarda bir pay veriliyor.
Yani sizde tariflerinizden kazanç sağlayabilirsiniz.

Aşağıdaki paket ise benim Kakaolu Islak Kurabiye  tarifime ait ..
Fırın tepsisi için içinde yağlı kağıt bile mevcut. Harika değil mi ?

Bende PratikChef'deyim.

PratikChef 'i herkese tavsiye ediyorum.Böyle başarılı bir girişimde bulundukları için tebrik ediyor.Başarılarının devamını diliyorum.

Teşekkürler PratikChef.

Sevgilerimle




6 Şubat 2014 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI BATON KEK



Bugün yiyenlerin hazır pastane keki sanacakları ,yemeye doyamayacağınız nefis mi nefis bir kek tarifim var .
Görüntüsüne aldanıp çok ağır bir kek olduğunu düşünmeyin..Kesinlikle çok hafif bir kek..
Normal kekten farklı bir kek, yaparken bir az tereddüt edebilirsiniz .
Neden derseniz hiç bir şekilde mikserle veya tel çırpıcıyla çırpmıyoruz.Yoğun bir kıvamı oluyor..
Sonuç mükemmel...


Benim dün babacığımın doğum günüydü. Pasta yapmaktansa kızımla dedesine böyle bir kek yapıp ,hediye mizi de alıp gittik..
Babam şeker hastası ama torunuyla kızının  yaptığı bu keki nasıl yemez .
Naz bir de üzerine mum dikelim demez mi :) Ve dikti de ..
Bir güzelde  dedesine minik elleriyle getirdi üfletti. İyi doğdun babam İyi ki varsın ..




MALZEMELER

2 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1/4 su bardağı kakao
1 su bardağı sıcak su
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/4 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı fındık içi
1/2 su bardağı damla çikolata




YAPILIŞI

Bir kapta unu,kakaoyu,toz şekeri,vanilyayı,kabartma tozunu,tuzu harmanlayın.
Sıcak suyu ,yumurtayı ve sıvı yağı ekleyip spatula ile iyice karıştırın.
Baton kalıbınıza yağlı kağıt döşeyin.
Hamuru içine boşaltın.Hafifçe sallayarak hamuru kalıba yayın.
Üzerine fındık ve damla çikolatayı serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 25 dakika pişirin yada kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya
kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.



5 Şubat 2014 Çarşamba

YENİ NESİL GÜÇ KOSKA





Merhabalar

Köklü bir geçmişe sahip KOSKA'dan içinde yeni ürünlerinin bulunduğu bir paket geldi.Paketin üzerinde ''Yeni Nesil Güç'' ''Enerji Bombası '' yazıyordu.
Gerçekten enerji bombası diyebilirim.:)

Tahin Pekmez karışımının faydalarını hepimiz biliyor ve severek tüketiriz fakat tahin bal karışımına alışık değiliz değil mi ?
Şunu söylemeliyim ki fikir süper...Hem lezzetli ,hemde sağlıklı bir karışım olmuş.

Büyükten küçüğe herkesin seveceği bir lezzet KOSKA Tahin Bal....Bu muhteşem ikilinin öyle güzel bir kıvamı var ki ,kaşık kaşık yiyesiniz geliyor.

Kızım Naz'da bu muhteşem ikiliyi çok sevdi ..Bu sağlık dolu kavanozlar artık kahvaltımızın baş tacı

Sizlere de tavsiye ediyorum.

KOSKA'ya ve Azize hanıma teşekkürlerimle..









4 Şubat 2014 Salı

KÖZLENMİŞ BİBERLİ HAVUÇ SALATASI




MALZEMELER

3 adet orta boy havuç
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 su bardağı yoğurt
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mayonez (istenirse)

Üzeri için :
Ceviz

YAPILIŞI

Kırmızı biberleri közleyip soyun.İnce şeritler halinde kesin.
Havucu rendeleyip sıvı yağda biraz yumuşayana kadar soteleyin.
Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp havucu ve kırmızı biberi yoğurtla karıştırın.İstenirse mayonez de koyabilirsiniz.
Tuzunu atıp karıştırın.Servis tabağına alıp üzerini cevizle süsleyin.

AFİYET OLSUN.