29 Ocak 2014 Çarşamba

KÖPEK KURABİYE



Bu şirin mi şirin köpüşlere yabancı bir blogta rastladım.. bayıldım kızım Naz'da bayılır diye hemen yapmaya giriştim. Ben kendi tarifimi uyguladım.
Daha önce Baykuş Kurabiye'de kullandığım tarif.

Yapımı oldukça basit olan bu kurabiyeleri yaparken müthiş eğleneceksiniz.Ayrıca çocuklarınızın doğum gününde minikler tarafından çok ilgi toplayacak.

Kulakları için Nestle Chocapic 'e ,gözleri için kakaolu granül pasta süsüne ,burnu içinse Damla çikolatasına ihtiyacınız var.

Sizde isterseniz kendinize ait bir kurabiye tarifini kullanabilirsiniz.Sadece yayılmayan ve çatlamayan bir tarif olması yeterli. :)

Tarifime geçelim..

Sevgiyle kalın..

MALZEMELER

250 gr margarin (oda sıcaklığında )
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket vanilya
3,5-4 su bardağı un


Yüzü ve kulakları için:

Damla Çikolata
Kakaolu granül pasta süsü
Nestle Chocapic



YAPILIŞI

Margarini ,yumurtayı ,pudra şekerini krema kıvamına gelinceye dek mikserle çırpın. Nişastayı ,vanilyayı yoğurdu ekleyin.Hafifçe karıştırın. Öncelikle 3 su bardağı elenmiş un ilave edip yoğurun.Kulak memesine gelmesi için yarım bardak una daha ihtiyacınız olabilir.
Buzdolabında yarım saat bekletin.
Buzdolabından çıkardığınız hamuru hafifçe yoğurun yumuşatın.Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.Gözlerini ve burnunu yerleştirin.Kulaklarını da takıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri 10-12 dakika kadar pişirin.Tel ızgara üzerinde soğutun.

AFİYET OLSUN.

24 Ocak 2014 Cuma

ALİ NAZİK KEBABI



Merhabalar hayırlı cumalar dostlar
Tam 15 gündür grip yakamı bırakmıyor .Tam gidecek gibi oluyor hopp tekrar baştan.1 hafta kadar işe
gidemedim.İsteseniz de gidemiyorsunuz çünkü sizi yatağa esir ediyor.Serum İğne falan hak getire..
Hiç böyle hasta olduğumu bilmem.Halimize şükür .Allah dermansız dert vermesin.
O sebeptendir ki yeni yemekler paylaşamadım sizlerle..
Daha önce yapıp fotoğrafladığım Ali Nazik Kebabım fotograf makinesinde gözüme takıldı.
Aaa dedim ben nasıl unuttum bu lezzetli yemeğimi blogumda yer vermeyi. :)))
Geç olsun güç olmasın değil mi ?

İşte Tarif


MALZEMELER
5 adet közlenmiş patlıcan
350-400 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
500 gr süzme yoğurt
Sıvı yağ
Tuz,karabiber ,kırmızı toz biber
Maydanoz

YAPILIŞI

Soğanı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirin..kıymayı ekleyip kavurun.Yeşil biberi ince ince doğrayın.İlave edin.Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.Ekleyin.Domatesler ezilip suyunu saldığında Salça tuz,ve baharatları ekleyin.5 dakika daha kavurup ocaktan alın.

Patlıcanları közleyin ve ince ince kıyın.Sarımsakları ezip süzme yoğurtla karıştırın.Patlıcanları teflon tavada ısıtın.Sarımsaklı süzme yoğurtla patlıcanı karıştırıp tuz ekleyin.

Servis yaparken süzme yoğurtlu patlıcanı servis tabağına alın.Üzerine kıymanızı ekleyin..Kıyılmış maydanozu
serpip servis yapın.

AFİYET OLSUN.


20 Ocak 2014 Pazartesi

İyi et, iyi gelecek

                      

Et alışverişinde en önemli faktör güven. İçimiz rahat et yiyebilmemiz için, etin sağlıklı, güvenilir, iyi et olduğundan emin olmalıyız.

Migros da bunun önemini bilen bir marka olarak, eti en güvenli şekilde bizlere sunmak için büyük yatırımlar yapmış. Türkiye’nin en büyük et üretim tesisini açmış, burada yüzlerce kişilik uzman kadrosu sağlıklı, kaliteli, güvenilir eti bizlerle buluşturmak için çalışıyor.

Malum, sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ette. Bakın Migros’tan aldığınız et size gelene kadar hangi aşamalardan geçiyor?

Bu güveni sunamayan yerlerden alınan et çeşitli hastalıklara sebep oluyor. Siz de et alırken gerekli denetimlerden geçip geçmediğini, uzmanlar tarafından kontrol edilip edilmediğine dikkat edin çünkü iyi et demek iyi gelecek demek.

Ette güveni buldunuz peki ya lezzet? Onun için de leziz et yemek tariflerinin yer aldığı www.Migrostv.com u muhakkak ziyaret edin. Kilis kebaptan, fırında kuzu kol tarifine zengin et yemek tarifleri MigrosTV’de.

https://www.facebook.com/MigrosTurkiye
https://twitter.com/Migros_Turkiye

Bir boomads advertorial içeriğidir.

6 Ocak 2014 Pazartesi

FİNSERA





Dün  FİNSERA'dan taptaze ,meyveler sebzeler dolu bir paket aldım.Paketi açar açmaz hemen ilk işim
 salatalıkların ve domateslerin tadına bakmaktı.Bu mevsimde yaz aylarında satın aldığımız salatalık ve  domateslerin tadından hiç farkı yoktu.

Mis kokulu portakallar ağız sulandırıyordu.Kızım Naz tam bir portakal canavarı ,hemen tadına baktık.
tek kelimeyle mükemmel bir lezzetti. Portakal kabuklarını da atmadım tabii.Kekler de ,kurabiyeler
de kullanmak üzere sakladım . :)

Patlıcanlardan da ne yemek yapsam diye düşünüyorum.. Böyle enfes patlıcanlarla ne yapsam lezzetli olur
eminim.Özel ambalajları sayesinde 1 hafta bozulmadan saklanabiliyor..

FİNSERA Antalya'nın Finike ilçesinde taze sebze ,meyve yetiştirip sofralarımıza ulaştıran bir firma
Bahçelerinde portakal,mandalina,limon ve nar yetiştiriyorlar.
Seralarında ise ,domates ,salatalık,biber ,patlıcan,fasulye,pepino ve bunların diğer alt çeşitlerini
yetiştiriyolar.

*Ürünleri ,hormonsuz,taze ve günlük
*Raf ömrünü uzatacak her hangi bir ürün kullanılmamakta
*Siparişinizle birlikte ürünler dalından toplanıp özel ambalajda ilk günkü tazeliğini koruyacak şekilde tarafınıza   gönderilmekte.

Biz ailecek bu lezzeti çok sevdik.Size de tavsiye ederim. Online sipariş vermek için internet sitesini
ziyaret edebilirsiniz. FİNSERA siparişinizi dalından koparıp kapınıza kadar getiriyor.

www.finsera.com

FİNSERA'ya ürün paketleri için çok teşekkür eder,başarılarının devamını dilerim.












5 Ocak 2014 Pazar

KAKAOLU MUZLU RULO KREP



Merhabalar
Kahvaltı sofralarınıza tat katacak nefis bir tarifim var.Kahvaltı şart değil tabi çay saatlerinizde de misafirlerine ikram edeceğiniz pratik bir lezzet..
Reçelli, ballı, nutellalı,kakaolu, peynirli ,ıspanaklı ,krepin her türlüsünü seviyoruz  değil mi  ?

Ben bu tarifte içine bal sürdüm fakat nutellalı da harika oluyor ..Dilerseniz üzerine çikolata sosu da dökebilirsiniz...Tercih sizin...

Sevgiler

Çilek reçelli krep tarifime  buradan ulaşabilirsiniz 



MALZEMELER
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
15 gr margarin

İçi için:
Bal
Muz

Üzeri için :
Antep fıstığı tozu, ya da dövülmüş fındık

YAPILIŞI
Margarin hariç tüm krep malzemelerini bir kapta mikserle çırpın.Teflon tavayı fındık kadar margarinle
yağlayın.Karışımdan bir kepçe dökün.Tavayı sallayıp yayılmasını sağlayın.Üzeri göz göz oluncaya dek pişirin.Daha sonra tersini çevirin.Servis tabağına alın.Karışım bitene kadar tavayı yağlayarak işlemi tekrarlayın
Krepin içine bal sürün ve muzu bütün olarak yerleştirin.Rulo şeklinde sarın.Ruloları dilimleyerek servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN.

FIRINDA KIYMALI BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR



MALZEMELER

1 orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 adet havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz

Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bardağı süt
1 çimdik tuz

1 su bardağı kaşar rendesi

YAPILIŞI
Öncelikle karnabaharı çiçeklerine ayırıp biraz diri kalacak şekilde haşlayın.(Ben haşlarken haşlamaya suyuna karnabaharın beyaz kalması için biraz süt ilave ediyorum)
Haşlandıktan sonra süzüp iri iri doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın .Yağda pembeleştirin.Havucu ince ince yuvarlak yuvarlak doğrayın.soteleyin.Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurun.Salçayı ekleyip karıştırın.
Tuzunu da ilave edip biraz pişirin.
Doğradığınız karnabaharla kıymalı harcı harmanlayıp fırın kabınıza yayın.
Sos tencerenizde tereyağı eritin.Unu kokusu gidene kadar kavurun.Azar azar sütü ilave edin.Bir çimdikde tuz atın.Karıştırarak koyu kıvama gelene dek pişiriyoruz.
Beşamel sosunu fırın kabındaki kıymalı karnabaharın üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin.Fırından almaya yakın üzerine kaşar rendesi serpin.Kaşarlar eridiğinde fırından alıp sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.

4 Ocak 2014 Cumartesi

ETLİ KURU KIRMIZI BİBER DOLMASI (ANTEP USULÜ)



Selamlar

Antepli değilim ama Antep mutfağını çok seviyorum.Kebapları ,dolma çeşitleri,baklavası, en son yaptığım
Etli nohutlu firik pilavı ve bilmediğim daha nice yemekleri.. ımmm nefis ..Bugün sizinle Antep usulü kuru dolma tarifi paylaşacağım.Aklımda dolma yapmak yokken aktara ıhlamur almayan  giden eşim elinde kuru kırmızı dolmalar ile geldi. :)
Çalışan bir anne olarak çok detaylı yemekler yapmayı hafta sonuna bırakıyorum. Bugünde o hafta sonlarından bir gün ...
Geçelim tarifimize

MALZEMELER
20-25 adet kırmızı kuru biber
250 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber ( acı seviyorsanız biraz daha fazla olabilir.)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sumak
1 limon suyu (ekşi seviyorsanız)
2 su bardağı su
Yağ
Tuz

YAPILIŞI

Kuruluklar üzerine sıcak su koyularak 15 dakika bekletilir.Daha sonra süzülerek 3-4 su yıkanır.
Kuru soğan ve sarımsaklar soyulur ve doğranır.
Pirinç iyice yıkanır süzülür.Bir kapta kıyma,pirinç,soğan,sarımsak,salçalar,ve baharatlar iyice karıştırılır.Dolmalar yarıdan biraz fazla olacak şekilde doldurulup tencereye dizilir.Dolmaların üzerini porselen bir tabağı ters çevirerek kapatın.Tencerenin kenarından 2 su bardağı su ilave edip ocağa konur.Kaynayınca ocağın altı kısılır.Kısık ateşte 45-50 dakika pişirilir.Üzerine 1 limonun suyu gezdirilir.5 dakika daha pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN.








3 Ocak 2014 Cuma

YUMURTALI EKMEK KIZARTMASI


MALZEMELER
1 adet ekmek dilimlenmiş
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt (yumuşak olması için)
Sıvı yağ

YAPILIŞI
Yumurtaları bir kaba kırın.Çırpın.Üzerine sütü ilave edin.Tekrar çırpın.
Dilimlenmiş ekmeklerinizi yumurtalı karışıma bulayıp yağda arkalı önlü kızartın.

AFİYET OLSUN.

1 YAŞ KURABİYELERİ



Can bey'imizin 1 yaş kurabiyeleri
Sipariş için tıklayın...

HOŞGELDİN BEBEK KURABİYESİ


Şirin mi şirin bu kurabiyeler Kerem bebek için..Hoşgeldin Kerem bebek

Sipariş için tıklayın...

PATATES SALATASI



MALZEMELER

5 adet orta boy patates
4 adet taze soğan
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Zeytinyağı
Limon
Tuz

YAPILIŞI
Patatesleri soyup iri iri doğrayın çok yumuşatmadan haşlayın.Süzün.Taze soğanları temizleyip yıkayın.Maydanozları dereotunu yıkayıp ince ince kıyın.Patates ilave edin.Ayrı bir kasede zeytinyağı ,limon suyu ve tuzu karıştırıp salatanızı soslayıp karıştırın.

AFİYET OLSUN.

2 Ocak 2014 Perşembe

PİYANO KEK



2014 'dün ikinci gününden sizlere kocaman selamlar...
Yeni yılınızı en içten dileklerimle kutlarım.Bu yıl her şey dilediğiniz gibi olsun...

Misafirlerim için hazırladığım ismi de tadı kadar güzel bir kek olan ki ,kekten çok ötesi diyebileceğim  Piyano Kek'le karşınızdayım.He zaman ıslak kek tarzı kekler favorim olmuştur.Piyano kekte işte öyle bir kek veya pasta :)
Çay saatlerinize renk katacak bir lezzet.. Deneyin derim .

Siz de benim gibi ıslak,soslu kek tariflerini seviyorsanız diğer tariflerime de göz atın.

Islak kek
Ağlayan pasta
Böğürtlen soslu kek
Lokum kek
Browni
Çikolata soslu çaylı kek



MALZEMELER
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un

1 su bardağı süt (Fırından çıkınca üzerine dökmek için)

Kreması için:
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un
3 su bardağı süt
1 paket krema (200 ml)

Üzeri için :
Kakao

YAPILIŞI
Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın.Sütü,sıvı yağı ve kakaoyu da ilave edip çırpmaya devam edin.Daha sonra unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip çok kısa çırpın.
Yağlanmış dikdörtgen borcam kalıbı yağlayıp kekinizi borcama yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkar çıkmaz üzerine 1 su bardağı soğuk sütü dökün.
Kekiniz pişerken kremanızı hazırlayın.Krema hariç malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Kremanızın piştiğinde ılımaya bırakın.Ilıdığında 1 paket kremayı içine ekleyip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.
Hazırladığınız kremayı kekin üzerine yayın.Üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao eleyin.
Buzdolabında 2 saat bekletin.

AFİYET OLSUN.




1 Ocak 2014 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ



MALZEMELER

3 adet yufka

İç harcı için:
300 gr.kıyma
1 kahve fincanı sıvı yağ
2 adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı kaynamış su(bulguru ıslamak için)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber,pul biber

Yufkaları batırmak için:
1,5 su bardağı ayran
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Galeta unu

YAPILIŞI
Derin bir tavada yemeklik doğranmış soğanı soteleyin.Kıymayı ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
Cevizi ve kaynamış su ile ıslattığınız bulguru ,kıyılmış maydanozu ,tuzu,karabiberi,pul biber'i ilave edin.Şöyle bir çevirdikten sonra ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
3 yufkayı ortasından enlemesine ve boylamasına kesip 12 adet üçgen yufka elde edin.
Kıymalı karışımdan yufkanın kalın tarafına koyup rulo şeklinde sarın.
Yufkaları batırmak için derin bir kapta ayran,yağ ve kabartma tozunu karıştırın.Rulo şeklinde sardığınız börekleri önce bu karışıma ,sonra galeta ununa bulayın.Tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.



SARIMSAKLI OTLU EKMEK



MALZEMELER
1 adet köy ekmeği
3 çorba kaşığı yumuşamış tereyağı
2 diş sarımsak
1 kase rendelenmiş beyaz peynir
3 adet taze soğan
8-9 dal ince kıyılmış maydanoz
2 adet domates dilimi

YAPILIŞI
Köy ekmeğini dilimleyin.
Sarımsağı soyup ince ince dilimleyin.Yumuşamış tereyağı ile karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerine sürün.
Taze soğanı ince ince kıyın.Bir kapta maydanozu,taze soğanı ,rendelenmiş peyniri karıştırın.Ekmeklerin üzerine bu karışımdan koyun.
Üzerlerine domates dilimleyin.200 derece fırında 7-8 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.