30 Aralık 2013 Pazartesi

PRENSES TAÇ VE ELBİSE KURABİYE



Naz'ımın bu yıl ki Prenses temalı kurabiyeleri
Sipariş için tıklayın..

2 YAŞ KURABİYELERİ


Bu cici kurabiyelerde Özge hanım'ın kızı Duru için hazırlandılar..

Sipariş için Tıklayın

MİNNİE MOUSE KURABİYE




Kızımın 4.yaş Minnie Mouse'lu kurabiyeleri

Sipariş için Tıklayın

ARABA TEMALI KURABİYE




Can dostum Annemmutfakperisi 'le yaptığımız Nuray hanımın oğlu Talha Kaan'ın doğum günü kurabiyeleri

Sipariş için tıklayın

YOĞURTLU KIRMIZI LAHANA SALATASI




Hepinize iyi haftalar

Ve bir yıl daha geride kaldı. Acısıyla tatlısıyla koskoca bir yıl.
2013 benim için sağlıklı ,yeniliklerle dolu  sevdiklerimle geçirdiğim ,yeni dostluklar, arkadaşlıklar kazandığım bir yıl oldu. Çok şükür.
İstediğim bir kaç şeyi yerine getirebildiğim için çok mutluyum.2014 'ten de umutluyum..
Her şeyden önce 2014 'ten kendim ve tüm sevdiklerim için sağlık diliyorum.Sonrasında huzur,mutluluk ve hayırlı  bol kazançlar..

Yeni yılda musmutlu olun. Şeker gibi tatlı ,masal gibi güzel bir yıl diliyorum.

Sevgilerimle



MALZEMELER

1 adet orta boy kırmızı lahana
1,5 -2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI
Lahanayı rendenin iri bıçaklı kısmından rendeleyin.Sıvı yağda 3-5 dakika tuz eklereyek kavurun.
Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp Lahana soğuduğunda karıştırın.

AFİYET OLSUN.

29 Aralık 2013 Pazar

ETLİ NOHUTLU FİRİK PİLAVI




Merhabalar
Mutlu pazarlar hepimize ,

Bugün sizlerle Gaziantep'in yöresel yemeği Firik pilavını paylaşacağım. İlk defa sıkı takip ettiğim Aramızda Kalsın Dizisinde duyduğum bir pilav...Dizideki lokantada Yadigar'ın firik pilavı çok beğeniliyor.
Bende çok merak ettim ve denedim bayıldım harika.

Firik hafif is kokuludur.Buğday sararmaya yakın yeşilken biçilir ve yakılır.Yeşil olduğu için yanmaz ,Bir nevi tütsülenir..Daha sonra kabukları soyulur ve firik olur.Firik kaynatılmak yerine közlenerek bulgur haline getirilir.Bu nedenle yerken ağzınıza harika isli bir tat gelir.Pilavı ,dolması ve lapası yapılır. Pilavlık bulgur ile karıştırılarak da kullanılabilir .

MALZEMELER
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı firik
1 su bardağı nohut
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı su
Tuz
Pulbiber
Karabiber

YAPILIŞI
Nohutu bir gece önceden ıslatın sabah yumuşayana kadar haşlayın.Firik'i ve bulguru birbiriyle karıştırıp yıkayın süzün.
Kuşbaşı eti bir tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Biber salçasını ilave edin eritin.4 su bardağı suyu tencereye ilave edip içine nohutu ve kuşbaşı eti ilave edin.Tencerenin kapağını kapatıp suyu kaynatın.Tuzunu ve baharatlarını katıp firik bulgur karışımını suya salın.Yüksek ateşte kaynattıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Domates eşliğinde servis yapmanızı öneririm.

AFİYET OLSUN.














YUMURTA KAPAMA



MALZEMELER

2 adet haşlanmış yumurta
1/2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

YAPILIŞI

Yumurtayı haşlayın .Ilıdığında soyup dikey olarak ikiye bölün.Tavanızda tereyağını eritin. Kırmızı toz biberi ilave edin.Karıştırın.Yumurtaları kapaklayın.Üzerine nane ,tuz ve pul biber serpin.Ocaktan alın.

AFİYET OLSUN.


27 Aralık 2013 Cuma

Yeni Yılda Le Cordon Bleu Paris Ödülü sizi bekliyor!

Ozyegin


Fransız Aşçılardan Öğrendiğiniz Mutfak ve Pastacılık Tekniklerini, Paris’te Pekiştirin!

6 Ocak’ta başlayacak 2014 Kış dönemi Le Cordon Bleu Temel Pastacılık ya da Temel Aşçılık programını en yüksek derecede bitiren öğrenci Le Cordon Bleu Paris’te 1 günlük Workshop’a katılmaya hak kazanıyor.

2 günlük konaklama ve gidiş dönüş uçak bileti Özyeğin Üniversitesi tarafından sağlanacak olup sadece vize işlemlerini öğrencinin tamamlaması gerekmektedir.

“Workshop Ödülü” mezun olunduktan sonra en geç 6 ay içinde kullanılmalıdır.

Workshoplardaki sınırlı kapasite olması nedeniyle, katılmak istenilen workshop’a önceden rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için: Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mah. Orman Sok. 34794 Çekmeköy – İSTANBUL

Tel: 0216 564 93 98
e-mail: lecordonbleu@ozyegin.edu.tr

www.ozyegin.edu.tr/lecordonbleuistanbul
www.cordonbleu.edu

Bir boomads advertorial içeriğidir.

26 Aralık 2013 Perşembe

PRENSESİMİN 5.DOĞUM GÜNÜ



26.12.2008 Cuma sabahı ...

Bundan 5 yıl önce seni cennet kokunla kucağıma aldığımda yaşadığım mutluluğu tarif etmem imkansız.Mutluydum evet ama bir o kadar da şaşkın ve ne yapacağını bilmez ..
Doya doya baktım sana ufacıktın..Nasıl büyüyecek ki dedim.

Ve şimdi 5 yaşındasın ..Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan büyüdün büyüyorsun...Büyüdükçe sevgin de büyüyor içimde.

Sen şimdi benim kıymetlim ,sahip olduğum en değerli hazinemsin.

Seni veren Rabbime binlerce kez şükrediyorum.

Naz'ım 

Hayatın boyunca gülen yüzün hiç solmasın.Sağlıklı ,Sıhhatli ,mutlu,başarılı bir ömür geçirmeni dilerim canım kızım. 

Bu pasta sana hazırladığım ilk doğum günü pastası..Sürpriz olsun isterdim fakat bir an bile yanımdan ayrılmadın.Meraklı gözlerle her aşamasını izledin..İşte dedim Annesinin kızı..Hayatın boyunca öğrenme merakını ,hevesini kaybetme bebeğim..

Seni çok ama çok seviyorum prensesim..

26.12.2013




24 Aralık 2013 Salı

SAHRAP SOYSAL'IN TARİFİ İLE FINDIKLI KURABİYE ŞÖLENİ




Merhabalar
Bugün sizinle tariflerini ve kendisini  hayranlıkla takip ettiğim sevgili Sahrap Soysal'ın bir tarifi olan Fındıklı Kurabiye Şöleni'ni paylaşacağım.
Yapımı çok kolay ,pratik ,bir o kadar da lezzetli bu kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz.
Tarifin Orjinalini görmek için tıklayın..
Fındıklı Kurabiye Şöleni


MALZEMELER

12 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında olmalı)
1 paket vanilya
150 gr.margarin (oda sıcaklığında )

Üzeri için:
2 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı fındık içi (dövülmüş)

YAPILIŞI
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurta sarılarını çukur bir kaba koyun.
Pudra şekeri ,un ve vanilyayı da ayrı bir kapta karıştırıp yumurtalı yağın üzerine aktarın ve yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan ve kulak memesi kıvamında olan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Parçaları tezgahın üzerinde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın.Şekilli kurabiye kalıplarıyla
ya da çay bardağı ağzıyla hamurdan çeşitli formlarda parçalar çıkarın.
Kurabiyelerin üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta akı sürüp bir çay kaşığı kadar dövülmüş fındık serpiştirin.
Kurabiyeleri önceden ısıtıp 175 derece ayarladığınız fırında üzerileri sararıncaya kadar 18-22 dakika pişirip
çıkarın.Soğuyunca servis yapın.

AFİYET OLSUN.




20 Aralık 2013 Cuma

En Güzel Yılbaşı Hediyelerini Sizin için Seçtim!

Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerini mutlaka inceleyin!

Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!

2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!

Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil.

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!

Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!

Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?

Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!



Diğer bir önerim ise moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.

Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye/


Bir boomads advertorial içeriğidir.

DAMLA SAKIZLI HÜNKAR MUHALLEBİSİ



MALZEMELER

1 kg süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı kıyılmış Antep fıstığı
2 parça damla sakızı
1/2 çay bardağı su (nişastayı eritmek için)

Üzeri için:
Nar Taneleri,Antep fıstığı

YAPILIŞI
Süt,şeker ve damla sakızını ocakta karıştıra karıştıra pişirin .Kaynamaya yakın suda erittiğiniz nişastayı karıştıra karıştıra süte ilave edin.Daha sonra Antep fıstığını ilave edip muhallebi kıvamını geldiğinde ocaktan alın. Dikdörtgen borcamınızı suyla ıslatıp muhallebiyi içine yayın. Ilıdığında buzdolabına koyun.  2-3 sonra narla Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN.

SEBZELİ KÖFTE





MALZEMELER

300 gram kıyma
Bir büyük adet patates  
Bir adet havuç
1 orta boy kuru soğan
Bir çay bardağı konserve bezelye
İki yemek kaşığı pirinç
1 tutam maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İki yemek kaşığı salça
karabiber, kimyon, tuz

YAPILIŞI

Yağda salçayı eritin.Üzerine 6-7 su bardağı su koyun.İçine doğradığınız havuç ve patatesleri koyup pişmeye bırakın.Siz bu arada köftenizi yoğurun. Kıymanın içine rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı doğranmış maydanozu ,pirinci karabiberi kimyon tuzu ilave edin.Az yağ koyun. Yoğurun top top haline getirin.Biraz pişmiş olan patates ve havuçların içine top köftelerinizi atın.Pişmeye yakın bezelyelerinizi ve yemeğin tuzunu ilave edin.


AFİYET OLSUN

18 Aralık 2013 Çarşamba

ANGRY BIRDS KANEPE #yemekfirtinasi 11.gün


Sevgili Miss gibi Zerrin'in başlattığı yemek fırtınası için çocukların çok seveceği bir tarif
#yemekfirtinasi 11.gün için bende Angry Birds kanepeler hazırladım.
Bu kızgın kuşları sevmeyenimiz var mı ? Çocuklar bayılıyorlar..


MALZEMELER
Tost ekmeği
Salam
Karper peynir
Siyah zeytin
Yeşil zeytin

YAPILIŞI
Tost ekmeğinin iç kısmını bardak yardımıyla yuvarlak keselim.Üzerine koyacağımız salamı alt tarafından üçgen keselim. Karper peynirle gözlerini ,Zeytinle kaşlarını,Yeşil zeytinle gagasını yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

17 Aralık 2013 Salı

İKİ RENKLİ KEK



Çırptım çırptım karıştırdım sana kek yaptım  ♪♫♫♫♪♫♪♫♪♫
Kek yapmayı çok seviyorum ben :) Keramika'nın  kusursuz aşk pasta tabaklarını da çok seviyorum ..

Siz kek severlere bugün nefis bir kek tarifi veriyorum.Kağıdı kalemi hazırlayın..
Sevgilerimle


MALZEMELER

250 gr.margarin  (margarin kullanmak istemeyenler 1 su bardağı sıvı yağ koyabilir)
1,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı un
4 adet yumurta
1,5 su bardağı ılık süt
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki margarini,şekerle krema kıvamına gelinceye kadar mikserle yüksek devirde çırpın.
Oda sıcaklığındaki yumurtalarınızı da ekleyip çırpmaya devam edin.Ilık sütü de ekleyin.
1 kaba unu eleyin.kabartma tozu ve vanilyayı katıp karışıma ilave edip koyu muhallebi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru eşit olarak ikiye ayırın.Birine kakaoyu ve 3 yemek kaşığı sütü ekleyin.Çırpın
Büyük yuvarlak borcamınızı yağlayıp beyaz hamurunuzu borcamın alt kısmına dökün.Üzerine Kakaolu hamuru yayın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında Pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.


16 Aralık 2013 Pazartesi

HAMSİ KUŞU





Merhaba ,hepinize iyi haftalar dilerim.

Karadeniz'in vazgeçilmezi hamsi bence balıkların en lezzetli'sidir. Her derde deva olan hamsi içinde bir çok vitamin barındırır.Annem küçüklüğümde çok sık yapardı .Bende hamsiyi ayıklayıp bu şekilde hazırlamasındaki sabrına  hayran kalırdım.Tabi sonra hepimiz bayıla bayıla yerdik.. :)
Bugün sizinle hamsinin en sevdiğim hali olan hamsi kuşu tarifini paylaşacağım.Hazırlaması çok meşakkatli fakat yemesine doyum olmuyor.

MALZEMELER

1 kg hamsi
1 su bardağı mısır unu / buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (arzu edilirse)
Kızartmak için yağ

YAPILIŞI
Hamsilerin kafalarını koparıp ,kılçıklarını temizleyin.
Yıkayıp tuzlayın.
İki balığın iç tarafları birbirine yapıştırın.
Mısır ununa bulayarak bir tabağa dizin.
Hamsileri iki tarafını da yağda kızartarak pişirin.
Soğan ve limon dilimleriyle servis yapın.

AFİYET OLSUN.



15 Aralık 2013 Pazar

KIRMIZIBİBERLİ İSPANYOL OMLETİ



Sizinle bugün Lezzet dergisinin bir tarifi olan Kırmızıbiberli İspanyol omletini paylaşmak istiyorum.Kahvaltı sofralarında omlet vazgeçilmezler arasındadır.Bu tarif de size bir alternatif olsun.Biz çok sevdik.


MALZEMELER
2 adet patates (soyulup ince doğranmış)
1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
1 adet kapya(kırmızıbiber)
4 ya da 5 adet yumurta
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3-4 dal maydanoz (kıyılmış)
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
Tuz

YAPILIŞI
Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın.Patatesleri ve soğanları ekleyip orta ateşte 15 dakika ara ara karıştırarak pişirin. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip ince ince doğrayın.Sarımsakları dilimleyin.Patateslere kırmızıbiber ve sarımsakları ekleyin.5 dakika daha pişirin.Geniş bir kaseye alın.Baharatları ve tuzu atın.5 dakika dinlendirin.Maydanozları ilave edin. Yumurtaları kırıp karıştırın.Ufak kare fırın kabınızı yağlayın.
Omleti kabınıza dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.

12 Aralık 2013 Perşembe

Kurulsun Sofralar, Kutlansın Yeni Yıl!

Tchibo her hafta yenilenen temaları, modayı kaliteyle bütünleştiren ürünleri ve lezzetli kahveleriyle sevdiğimiz markalardan biri.

Bir Tchibo mağazasına girdiğinizde sizi karşılayan harika bir kahve kokusu duyuyorsunuz. Ürünlere bakmak için sabırsızlansanız bile kahve standının önünden güç bela ayrılıyor ve ürünlere doğru yöneliyorsunuz. Ürünlerin hemen hemen hepsi keyifli renklerde ve tarz ürünler. Üstelik hepsi birbirinden kaliteli ve dayanıklı. Tchibo ürünlerinin kalitesi, alanında uzman kişiler tarafından çok sıkı ve acımasız testlerden geçiyor ve sadece testi geçebilenler satışa sunuluyor.

Gelelim Tchibo’nun bu haftaki temasına! Malumunuz yılbaşı geldi, hazırlıklar başladı. Yemek yemek kadar yapmayı da sevenlere müjdeli haber, bu haftaki tema; Yılbaşı Sofrası! Kurşun kristalinden kadehler, karaflar, bardaklar... Japon felsefesiyle üretilmiş, mutfakta harikalar yaratan yardımcınız olacak bıçaklar, özel baharat değirmenleri, daha neler neler...

Yılbaşı Sofrası temasındaki tüm ürünler birbirinden güzel ama içlerinden seçerek birkaçına daha geniş yer verelim. Konu yemek olunca mutfak yardımcıları başrol oynuyor. Mesela kızartmalar, çok lezzetliler ama hazırlarken mutfağı mahvediyorlar. Bu temada kızartma sorununu kökten çözecek bir Koruyucu Kapak bulunuyor. Onunla kızartmalar hem daha lezzetli hem de mutfağı kirletmeden hazırlanıyor.


Mutfağın olmazsa olmazı bıçak. Keskin ve profesyonel bir yardımcı olan Santoku Bıçak da bu temada.


Etlere lezzet katan marine edilmiş olmalarıdır. Öyleyse Marine Şırıngası da yılbaşından önce mutlaka mutfağınıza girmeli.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Harika tatlılar yapmanız için mini krep pişirme makinesini de kaçırmayın derim.

Yılbaşı Sofrası temasında bunlardan başka birçok ürün daha bulunuyor. Daha ayrıntılı incelemek için Tchibo.com.tr’ye tıklayıp, keşfe başlayabilirsiniz. Şöyle keyifli bir alışveriş yapıp, sonrasında da kahveyle yorgunluk atmak isteyenleri, çalışanlarının yüzünden gülümseme eksik olmayan Tchibo mağazalarına davet ediyor ve ekliyorum; yeni temalardan herkesten önce haberdar olmak için Tchibo Facebook sayfasını (https://www.facebook.com/tchiboturkiye) beğenebilirsiniz. Keyifli alışverişler!

Bir boomads advertorial içeriğidir.

11 Aralık 2013 Çarşamba

BÖĞÜRTLENLİ KEK



MALZEMELER

100 gr oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için :
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kase böğürtlen
Pudra şekeri

YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki margarini ,pudra şekerini ,yumurtayı krema kıvamına gelinceye dek mikser yardımıyla çırpın.Unu ,kabartma tozunu,vanilyayı  bir kapta eleyip karışıma ilave edin. Karışım koyu biraz tart hamuru kıvamında olacaktır. kare borcamı yağlayıp hamuru elinizde eşit boyda borcama yayın. Üzerine böğürtlenleri aralıklı dizin.( Hafifçe içine batırın) Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.






10 Aralık 2013 Salı

KARNABAHAR KIZARTMASI



MALZEMELER

1  küçük karnabahar
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta
Tuz
Kızartmak için yağ

YAPILIŞI
Karnabaharları çiçeklerine ayırın.(çok büyük çiçekleri ikiye bölmenizi öneririm.) Tencereye su ve tuz koyun.Kaynadığında karnabaharları içine atıp 7-8 dakika haşlayın.Fazla haşlamayın ki dağılmasınlar.
Bir kapta süt,un,yumurtayı çırpın.Karnabaharları bu karışıma bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
Kağıt havlu serili bir tabağa alın..Biraz yağını çektikten sonra servis tabağınıza alıp bol sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

AFİYET OLSUN.