10 Ekim 2013 Perşembe

FIRINDA KAŞARLI KÖFTE







MALZEMELER

500 gr az yağlı köftelik kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

İçi için :
Tost kaşarı

Üzeri için :
1 adet domates
2-3 sadet sivri biber

YAPILIŞI

Derin bir kaba kıymayı,ekmek içini,yumurtayı,rendelenmiş soğanı,doğranmış maydanozu yağı,tuzu ve baharatları koyup iyice yoğurun.Yağlanmış ufak  fırın tepsisine köftenin yarısını  düz elinizle bastırarak yayın .Araya kaşar dilimleri yerleştirin.Kalan köfteyi de yine elinizle bastırarak üstünü kapatın. Porsiyonlara göre bıçakla dilim yapın.(Daha sonra tepsiden alması kolay olsun) Önceden ısıtılmış 170 derece fırında çok kurutmadan pişirin.Pişmeye yakın her dilimin üzerine halka halka kesilmiş bir domates dilimi ve biber yerleştirin.
Domateslerin biberlerin üzerini fırça ile yağlayın.
Sıcak sıcak servis yapın..Dilerseniz patates kızartmasıyla ,dilerseniz patates püresiyle

AFİYET OLSUN...

MAŞ FASULYESİ SALATASI




MALZEMELER

2 su bardağı maş fasulyesi
2 -3 adet közlenmiş kırmızı biber
3-4 dal taze soğan
Bir tutam maydanoz
3-4 yemek kaşığı konserve mısır
10-12 adet kornişon turşu

Sosu için:
1 yemek kaşığı nar ekşisi
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2  limonun suyu
Tuz

YAPILIŞI

Maş fasulyesini bir gece önceden ıslatıp sabaha diri kalacak şekilde haşlayın..(Çabuk haşlanıyor) Süzün.Salata kasenize alın.İçinde kırmızı biberi ,maydanozu,taze soğanı ,turşuyu doğrayın..Mısırı da ilave edin.
Ayrı bir kasede sos malzemelerini karıştırıp salatanızı soslayın. Servis Edin.

AFİYET OLSUN.





9 Ekim 2013 Çarşamba

PATATESLİ ŞERİT POĞAÇA



MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
42 gr.yaş maya
1 çay bardağı  sıvı yağ
1 adet yumurta akı içine sarısı üstüne
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un Yaklaşık 3,5 -4 su bardağı

İçi için
2 adet küçük patates
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Pul biber
Karabiber
Maydanoz
Tuz

Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam






YAPILIŞI

Patatesleri soyup haşlayın. Ufak ufak doğrayın.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirin.Doğradığınız haşlanmış patatesleri ilave edip ezerek karıştırın.Karabiber Pul biber tuz koyup ocaktan alın.

Mayayı ılık sütte eritin.İçine diğer hamur malzemelerini ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamurdan ufak parçalar alın.Uzunlamasına merdane ile açın.Alt uç kısmına harcı koyun.
Hamuru yarısına kadar sarın.Sarılı olmayan kısmı bıçaklar şeritler yapın.
Kestiğiniz şeritleri hamurun üzerine tek tek kapatın.
Şeritlerin uç kısmını alta doğru getirin.
Aralıklı fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam yada çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirin.
Not hamur mayalı olduğunda pişerken şeritler kalkıyor ..İlk pişme anında fırındayken elinizle düzeltebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.




NUTELLALI TRUFFLE (TRUFF)




MALZEMELER

1 Paket hazır kakaolu baton kek ( evde yarım kalmış ya da bayat keklerinizi kullanabilirsiniz .)
2 yemek kaşığı eritilmiş margarin (margarin kullanmak istemeyenler yarım çay bardağı sütle kıvam verebilirler)
2 yemek kaşığı tepeleme nutella
yarım çay bardağı çekilmiş fındık / ceviz / badem

ÜZERİ İÇİN
Antep fıstığı tozu veya hindistan cevizi

YAPILIŞI
Keki rondodan geçirin.Bir kaba alın İçine margarin,nutella ve çekilmiş fındık koyup karıştırın.Elinizle ceviz büyüklüğünde toplar yapın.Antep fıstığına bulayın..Servis edin..

AFİYET OLSUN.

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYE



MALZEMELER
1 adet yumurta
125 gr margarin/tereyağı (oda saıcaklığında)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı neskafe (1 yemek kaşığı kaynar suda eritilmiş)
1 tatlı kaşığı silme kabartma tozu
Aldığı kadar un (Yaklaşık 2,5-3 su bardağı)

YAPILIŞI
Margarini ,yumurtayı ve sıvı yağı bir kapta mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.1 yemek kaşığı kaynar suda erittiğiniz nescafe'yi ilave edip karıştırın.
Ayrı bir kaba  ,un'u,nişastayı,kabartma tozunu ,pudra şekerini ,kakaoyu eleyin.(Un'u 2,5 su bardağı koyun önce az gelirse bir miktar daha ilave edersiniz.)
Margarinli karışıma ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hurma şeklini verin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.Üzerine çöp şiş çubukların iki ucundan tutarak hafifçe bastırın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika civarı pişirin..

AFİYET OLSUN.