18 Eylül 2013 Çarşamba

Sihirli Vanilyalı Muhallebi Kek




MALZEMELER
113 gr margarin
2 su bardağı süt
4 yumurta - sarısı ve akı ayrılacak
150 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
1/8 tatlı kaşığı sirke
115 gr ( 1 su bardağı un)
1 tatlı kaşığı vanilya aroması (dr oetker)
Üzeri için pudra şekeri ve meyve

YAPILIŞI
Margarini eritin soğutun.Sütü ılıtın.Yunurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.Yumurta aklarını sirkeyle krem şanti kıvamına gelene del çırpın.Yumurtaların sarılarını pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Suyu ve margarini ekleyin karıştırın.Unu eleyip ekleyin karıştırın.Ilık sütü ve vanilya aromasını ekleyip karıştırın .Yumurta aklarını her seferinde 1/3 ünü ekleyerek 3 seferde karıştırın.Kare borcamı margarinle kenarları ve tabanını yağlayın.Çok sıvı bir kıvam olan bu hamuru borcama dökün.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana dek 35-45 dakika arası pişirin .Üzerine pudra şekeri serpiştirin.İyice soğumadan borcamdan çıkarmayın.
AFİYET OLSUN.

11 Eylül 2013 Çarşamba

PATATES YUVASINDA KAŞARLI YUMURTA



MALZEMELER

3 adet iri patates
Yumurta ( kaç yuva yapacağınıza bağlı)
Kaşar peyniri rendesi
Sıvı yağ
Tuz


YAPILIŞI
Patatesleri soyun ince ince kızartmalık doğrayın.Bir kaba sıvı yağ ve tuz koyun.Patatesleri harmanlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patateslerle yuva şekli verin..(4 kenarına üst üste yan yana patatesleri dizin.
200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar kızartın..Fırından çıkarın.
Ortasına kaşar peyniri rendesi koyun.Elinizde sarısı için yer açıp kaşar peynirin üzerine yumurtayı kırın.Yumurtanın üzerine tuz serpiştirin.Tekrar fırında yumurtalar pişene kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


10 Eylül 2013 Salı

ŞEFTALİLİ TART



MALZEMELER

MALZEMELER
Tart hamuru için:

125 gr oda sıcaklığında margarin
10 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
Yarım su bardağı süt
Aldığı kadar un
Yarım paket vanilya

Kreması için:

2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 paket vanilya 

2 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için
Dilimlenmiş Şeftali
Antep fıstığı
İstenirse tart jölesi veya bal  veya şeftali reçelinin suyu

YAPILIŞI

Un hariç tüm tart malzemesini bir kaba alın.Yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.Tart kalıbını yağlayıp tart hamurunu kalıba döşeyin.Hamuru 1 cm aralıklarla çatalla delin(fazla kabarmaması için)
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar 20 dakika pişirin.

Tart kremasını hazırlamak için sütle yumurtayı bir tencere çırpın.şekeri  ilave edin.Un,nişasta ve vanilyayı ekleyip çırparak pürüzsüz bir kıvamda koyulaşana dek pişirin.Piştikten sonra tereyağ ekleyip mikserle çırpın.

Tart hamurunu kalıptan çıkarıp düz bir servis tabağına ters çevirin  ılımasını bekleyin.Kremayı üzerine yayın.
Şeftalileri soyup dilimleyin.Kremanın üzerine yerleştirin.
Dilerseniz tart jölesini paketin üzerindeki gibi hazırlayıp çileklerin üzerine sürün. 1-2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.


AFİYET OLSUN.

3-2-1 POĞAÇASI



MALZEMELER

3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)

Galeta unu

İç harcı için
Peynir (tercih sizin)

YAPILIŞI
Kabartma tozunu ,yoğurdu,ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştırın.Tuzunu ilave edin.Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye dek aldığı kadar un ekleyin.
Elinize cevizden büyük bezeler  alarak avucunuzda açın.İç harcını koyun.Yuvarlayın.Galeta unu da batırın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.


YEŞİL MERCİMEKLİ KUSKUS SALATASI



MALZEMELER

1/2 Paket kuskus
1/2 su bardağı yeşil mercimek
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber
10 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı konserve mısır
3-4 yemek kaşığı mayonez
Yarım demet dereotu
1 diş sarımsak

YAPILIŞI
Mercimeği ve kuskusu ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın süzün..
Kırmızı biberleri közleyip soyun .Ufak ufak dilimleyin.
Kornişon turşuları ufak ufak doğrayın.
Dereotunu ve sarımsağı  ince ince kıyın.
Tüm malzemeleri harmanlayıp  servis tabağınıza alın.

AFİYET OLSUN.

ÇİKOLATALI MUZLU PANİNİ



Tost makinasında  da yapabilirsiniz. :)

MALZEMELER

Tost ekmeği
Muz
Rendelenmiş çikolata
Tuzsuz tereyağı

Servis için :
Pudra şekeri

YAPILIŞI
Muzları soyun ve dilimleyin.
Tost ekmeklerini üçgen şekilde kesin.
Tost ekmeklerinin iki tanesinin bir yüzüne tereyağı sürün.
Üzerine muz dilimlerini sıralayın ve çikolata rendesi serpin.
Yağlı tarafları alta gelecek şekilde kızgın teflon tavaya alın.
Üzerine ağır bir tencere yerleştirerek bir tarafı kızarana dek pişirin.
Diğer tarafını da yağlayıp aynı şekilde kızartın.
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

AFİYET OLSUN.