31 Mayıs 2013 Cuma

İNCİR UYUTMASI (İNCİR TATLISI)



MALZEMELER

15-17 adet kuru incir
1 litre süt
2 yemek kaşığı toz şeker (Tatlıyla çok arası olmayanlar şeker ilavesi yapmayabilir.

Üzeri için
Antep fıstığı ,tarçın, incir

YAPILIŞI
Kuru incirlerin saplarını kesip sıcak suda yumuşatın.Daha sonra ufak ufak doğrayın.
Sütü tencereye alıp kaynatıp altını kapatın.Ilımaya bırakın.Yoğurt mayalar gibi sütünüz  ne sıcak ne soğuk olsun.Serçe parmağınızı batırdığınızda eliniz yanmasın.Doğradığınız incirleri ve toz şekeri sütün içine alıp blenderdan geçirin.Kaselere paylaştırın.Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 2 saat kadar bekletin.Daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirerek üzerini süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.


ANTEP FISTIKLI KURABİYE



Merhabalar

Yıllar önce sabah gazetesinin verdiği SOFRA dergisi'nden bir tarif...Biraz aceleye geldi çektiğim fotoğraf içime sinmedi..Ama çok lezzetli bir kurabiye...Denemelisiniz.

MALZEMELER

1 su bardağından bir parmak fazla un
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı toz antep fıstığı
125 gr. oda sıcaklığında margarin

Üzeri için:
pudra şekeri


YAPILIŞI

Derin bir kaba unu alın. Üzerine irmik, toz şeker, toz antep fıstığı, margarini ekleyin ve iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek buzdolabında yarım saat dinlendirin. Fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin yada eritilmiş çikolata da dökülebilir.


AFİYET OLSUN.

24 Mayıs 2013 Cuma

SOSİSLİ MAKARNA




Çocukların çok sevdiği bir yemek..Biraz uğraşıyorsunuz ama değer :)




MALZEMELER

1/2 paket spagetti makarna (No:1)
6-7 adet sosis
Tuz
Yağ

YAPILIŞI

Sosisleri dilimleyip makarnaları sosisten tek tek geçirip ortasına geçirin. Kaynamış tuzlu suda haşlayın.Süzün. Yağlayın.
AFİYET OLSUN.


23 Mayıs 2013 Perşembe

İSVEÇ KÖFTESİ



İsveç köftesini İkea restoranlarında yiyeniniz vardır.Benim çok hoşuma gidiyor..Özel sosu ile birleşince yemede yanında yat oluyor.
Ben kızartma yapmadığım için sosunu hazırlayamadım.Malum diyetteyim :) Ama sizler için tabiki de sos tarifini de vereceğim.

MALZEMELER

500 gr.kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
4 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı lor peynir
1/2 çay bardağı süt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için yağ

SOSU İÇİN:

2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı et suyu


YAPILIŞI

Lor peyniri süt le iyice ezin.Diğer malzemeleri de ilave edip köftenizi yoğurun.Yuvarlayıp bir tepsiye koyup 1 saat buzdolabında bekletin.Yağı kızdırıp köfteleri kızartın.Fırında yapmak isterseniz yağlı kağıt serilmiş tepside ara ara karıştırarak  önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Kızartma yapanlar için anlatmaya devam  ediyorum.
Tavadaki yağı ve köfte parçalarını süzün .Aynı tavaya sirke koyup ısıtın.Ardından unu ve et suyunu katıp koyulaşana kadar 10 dakika pişirin.Sos ve maydanoz servis edin.

AFİYET OLSUN.





21 Mayıs 2013 Salı

YUMURTALI PATATES



Kahvaltılarda ailecek vazgeçemediğimiz lezzet,Pratik ,kolay lezzetli :)



MALZEMELER

3 adet patates
3 adet yumurta
Sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Patatesleri soyup yıkayıp küp küp doğrayın.Tuzlayıp harmanlayın.Kızartın.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp kızarmış patateslerin üzerine ilave edip yumurtalar pişinceye kadar karıştırarak pişirin.

AFİYET OLSUN.

DONDURMALI KAĞIT HELVA PASTASI




MALZEMELER

2 adet kağıt helva
250 gr Çikolatalı dondurma
250 gr Çilekli dondurma
250 gr Vanilyalı dondurma

Üzeri için
Frambuaz

YAPILIŞI

Kağıt helvayı bıçak yardımıyla dikkatlice katlarına ayırın .Elinizde 6 adet kat olacak.Aralarına istediğiniz dondurma çeşidini sürün.Dondurmanın rahat sürülebilmesi için biraz yumuşak olması gerek.En üstüni yine dondurmayla kaplayın.Üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyin.30 dakika buzlukta bekletin.Servis edin.

AFİYET OLSUN.

17 Mayıs 2013 Cuma

PROFİTEROL



MALZEMELER

Hamuru için :

125 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 adet yumurta

Kreması için:

500 gr süt
1,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı (silme) un
1 paket vanilya

Üzeri için:

1 Paket hazır bitter çikolata sosu
veya benmari usulu erittiğiniz bitter çikolata

YAPILIŞI

Tencereye margarini koyup üzerine 1 su bardağı su ilave edip kaynatın.Kaynayınca unu ilave edip 2-3 dakika karıştıra karıştıra kavurun. Ocağın altını kapatın.15 dakika bekletin.Ocağın altı kapalıyken  önce yumurtanın bir tanesini hamura ilave edin.İyice karıştıra karıştıra hamura yedirin.Daha sonra 2 yumurtayı da ilave edin.Aynı şekilde yedirin.Daha sonra 3.yumurtayı ekleyip karıştırın.(Her yumurtayı eklediğinizde yumurtayı iyice hamura yedirin) 15 dakika bekletin.
Bu arada fırınınızı 180 derece de ısıtın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığını her seferinde suya batırarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2 cm aralıklar olacak şekilde dizin.

Önceden ısıttığınız (180 derece) fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.

Krema malzemelerini vanilya hariç hepsini tencereye alıp karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.

Hamur toplarınızı içinin doldururken isterseniz kenarından kesin öyle doldurun.İsterseniz benim yaptığım gibi krema şırıngası kullanarak kremayı içine enjekte ederek kullanın.

Üzeri için çikolata sosunu arkasında yazıldığı gibi hazırlayın. Ben 3,5 çay bardağı sütle hazırladım.Daha koyu kıvamda olmasını istediğim için. Ilıdığında hamur toplarınızın üzerine dökün.
Üzerini fındık veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.