15 Nisan 2013 Pazartesi

BUZLUK (YAZ ) PASTASI




Aniden bir misafiriniz geldiğinde buzluktan çıkarıp ikram edebileceğiniz bir pasta tarifi ;


MALZEMELER
1 kutu krem şanti (2 li)
2,5 su bardağı süt
2 paket petibör kakaolu büskivi
1 kase ufak ufak dilimlenmiş çilek
1 kase ufak ufak dilimlenmiş kuru kayısı
1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için :
Hazır çikolata sosu
2,5 su bardağı süt (pişirmek için)





YAPILIŞI
1-Büskivileri ufak ufak kırın.
2-Çilekleri kayısıları dilimleyin.
3-Krem şantiyi sütle kıvamını alana dek mikserler çırpın.
4-Krem şantinin içine önce büskivileri ,damla çikolatayı ,ve kayısıyı koyup karıştırın.
5-En son çilekleri koyup fazla ezmeden 1-2 kere karıştırın.
6-20 cm çapındaki pandispanya kalıbınızı streç filmle kenarları dışarı sarkacak şekilde kaplayın.
7-Pasta karışımınızı dökün ve yayın.
8-Üzerinide streç filmle kapladıktan sonra buzluğa atın.

1 gece buzlukta bekletin.Servis etmeden 1-2 saat önce buzluktan çıkarıp çikolata sosunu hazırlayıp üzerine dökerek ikram edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.



EVDE LOR (RİCOTTA) PEYNİRİ YAPIMI




Bizim ''Lor'' İtalyanların ise Ricotta dediği peyniri çok severek tüketiyoruz.Kahvaltılarda pul biber ,kekik, zeytinyağıyla harika oluyor.Maydanozla harmanlayıp mis gibi böreklerin içine kullanabilirsiniz.Tabi tatlımsı bir tadı oluyor.O yüzden biraz tuz ilavesi yapmakta fayda var.Ben tuzsuz halini de çok seviyorum.

MALZEMELER

2 kilo süt
1 adet limon suyu

YAPILIŞI
Sütü tencereye alın ,Kaynamaya başladığında içine limon suyu ilave edin .Karıştırıp kaynatın.Süt kesilir ve suyundan ayrılır.5 dakika daha kısık ateşte kaynatın.Daha sonra soğumaya bırakın.İsterseniz temiz bir tülbentle isterseniz süzgeçle süzün.Ve Lor peyniriniz hazır.
1 hafta içinde tüketin.

AFİYET OLSUN.

11 Nisan 2013 Perşembe

KOLAY POĞAÇA



MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un

İçi İçin:
Peynir,patates ,zeytin tercihe bağlı

Üzeri için :
Yumurta sarısı


YAPILIŞI
Yoğurdu,yağı tuzu bir kaba koyun Alabildiğince unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.Elinize ceviz büyüklüğü kadar hamur alıp avucunuzda açın.İstediğiniz iç malzemesini koyup kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürün.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzeri kızarıncaya kadar 160 derece fırında pişirin.Üzerine dilerseniz çörek otu veya susam serpiştirebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR



MALZEMELER

6 adet enginar çanağı
1 adet kuru soğan
1 adet patates
1 adet havuç
Yarım su bardağı bezelye
Dereotu
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1 su bardağı kaynamış su
Tuz
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Öncelikle enginarlarınızı 20 dakika kadar limonlu suda bekletin.Daha sonra bir fiske tuz atarak 15 dakika kadar haşlayın.Benim gibi taze bezelye kullanacaksanız bezelyeyi de  biraz haşlayın. Konserve bezelyede kullanılabilir.
Yayvan bir tencereye soğanı yemeklik doğrayın.Yağda pembeleştirin.Küp küp doğradığınız havuçları ilave edip kavurun.Daha sonra küp küp doğranmış patatesi ekleyin.En son haşlanmış bezelyeyi ekleyip yarım tatlı kaşığı tuz atıp kısık ateşte kavurun.
Haşlanmış enginarlarınızı süzüp garnitürün üzerine oyuk kısmı içe gelecek şekilde kapaklayın. Kesme şekeri ve 1 su bardağı kaynamış suyunu ilave ederek kısık ateşte ağzı kapalı enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Servis yapacağınızda çanakları servis tabağına alıp içlerini garnitürle doldurun.Üzerine kıyılmış dereotu
serpiştirin. 1 gece buzdolabında beklerse daha lezzetli olacaktır.

AFİYET OLSUN.



8 Nisan 2013 Pazartesi

PRENSES TATLISI





MALZEMELER (5-6 Kişilik)

1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı toz şeker
1/2 paket krem şanti
1/2 su bardağı süt (Krem şanti için)
2 paket vanilya

Kakaolu sosu için:

1 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı süt

YAPILIŞI
Tencereye unu,toz şekeri,sütü koyup ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olup kaynayıncaya kadar pişirin.Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Bu arada 1/2 paket krem şantiyi ,1/2 su bardağı soğuk sütle koyulaşana dek çırpın.
Sonra soğuyan kremanızın içine krem şantiyi ve vanilyaları ilave ederek mikserle 1-2 dakika kadar çırpın.
Kremayı kuplarınızın içine paylaştırın.

Yumurtayı ,toz şekeri,ve kakaoyu mikser yardımıyla iyice karıştırın.1/2 çay bardağı sütü ilave edip tekrar çırpın.Kupların üzerine isterseniz kaşığın ucuyla gezdirin İsterseniz benim yaptığım gibi üstünü tamamen kakaolu sosla kaplayın.Üzerine antep fıstığı tozu,ceviz fındık istediğiniz gibi süsleyin.
Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.

AFİYET OLSUN.

4 Nisan 2013 Perşembe

FIRINDA ELMA DİLİMLİ PATATES



MALZEMELER

6-7 adet ince kabuklu patates (taze patates)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik
İstenirse pul biber

YAPILIŞI
Patatesleri yıkayın kurulayın.İsterseniz kabuklu,isterseniz kabuğunu soyarak elma dilimi şeklinde dilimleyin. Patateslerinizi bir kabın içine alın yağını,tuzunu ve baharatlarını koyun .Harmanlayın.Yağlı kağıt  serdiğiniz fırın tepsisine yayın.200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.