30 Ocak 2013 Çarşamba

PUF KURABİYE




MALZEMELER

Bisküvisi için:
100 gr oda sıcaklığında margarin
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için:
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Üzeri için:
Kakolu ve renkli glazür süsleme şekerleri

YAPILIŞI

Öncelikle bisküvi malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın .Azar azar un ilave ederek yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru açıp çay bardağı  ile kesip yağlanmış kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirin.

2 Paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp koyu bir krem şanti elde edin..Buzdolabında 15 dakika bekletin.
Kurabiyeler soğuyunca krema torbasıyla kurabiyelerin üzerine sıkın. Renkli glazür şekerlere batırın.
3-4 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

AFİYET OLSUN.







25 Ocak 2013 Cuma

KOZALAK PASTA






MALZEMELER

250 gr ülker kellogg's corn flakes (çikolatalı toplar)
1 paket çikolata (80gr)
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için :
Pudra Şekeri
veya Hindistan cevizi

YAPILIŞI
Öncelikle Çikolatayı margarinle birlikte benmari usulü eritin.Bir kaba Ülker Kellogg's corn flakes i ,kakaoyu,balı koyun.Üzerine erittiğiniz çikolatayı ekleyip karışıma yedirin. 10 dakika buzdolabında bekletin.Limon sıkacağının iç kısmına kaşıkla karışımdan koyup elinizle bastırın.Daha sonra tabağa ters çevirin.
Üzerine pudra şekeri serpin.


AFİYET OLSUN.





24 Ocak 2013 Perşembe

MİNNİE MOUSE TEMALI 4.YAŞ DOĞUM GÜNÜMÜZ








♥♥♥♥Ve Naz'ım Biricik Prensesim 4 .yaşında♥♥♥♥

Naz'ım Annesinin biriciği,kıymetlim iyi ki doğdun annemm.İyi ki varsın..İnşallah ömrün boyunca yüzün hep güler.Hep birlikte Sağlıklı sıhhatli güzel bir ömür diliyorum canım kızım.Seni seviyoruz

Bu yıl ki temamız Minnie Mouse'tu .Aylar önceden başlayan bir hazırlık aşamam vardı.Doğum günü süsleri,Çikolata kapları,Piperler ,Cupcake kağıtları,vs. hepsi elimden çıktı.

Çok güzel bir doğum günüydü.En kötü günümüz böyle olsun.

Tütü elbisemiz için sevgili blog arkadaşım  Ay nur Özmen 'e teşekkürler..http://nulkam.blogspot.com/

Kapı süsü



Banner


Çikolata kapları



Şeker kavanozları




Pipet



Lolipop


Peçete

Bardak



tabak 

su


Minnie mouse  şeker hamurlu kurabiye


Minnie mouse  şeker hamurlu kurabiye

MENÜ:

Krem şantili kakaolu cupcake

Pastane Kurabiyesi

Mini Pizza

Aşk Topları

Tartolet

Peynirli börek

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Arpa Şehriye Salatası

Yoğurtlu Tavuk Salatası

PASTANE KURABİYESİ (TUZLU KURABİYE)



Kızımın 4.yaş günü için 4 kalıbıyla yaptığım tuzlu kurabiyeler.... Tarif Gülay Mutfakta ya aittir.


MALZEMELER
250 gr margarin
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
4,5 su bardağı un

Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam,Çörekotu


YAPILIŞI
Bir kaba margarini yumurtayı,pudra şekerini,tuzu,yoğurdu sıvı yağı koyun karıştırın.Unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.Hamuru buzdolabında 30 dk bekletin.Hafifçe hamuru açacağınız yeri unlayın.1 cm yüksekliğinde istediğiniz şekilli kalıpla kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpin.170 derece fırında 20-25 dk pişirin.

AFİYET OLSUN

23 Ocak 2013 Çarşamba

YOĞURTLU TAVUK SALATASI





MALZEMELER

2 adet tavuk göğsü
500 gr süzme yoğurt
3-4 kaşık mayonez (tercihe bağlı)
5  adet salatalık
1 demet dereotu
5 diş sarımsak
Tuz

YAPILIŞI
Tavukları tuzlu suda haşlayın.Soğuyunca ince ince didikleyin.Salatalıkların kabuklarını soyup rendeleyin.İçine süzme yoğurt ,İnce ince kıyılmış dereotu,mayonez,tuz atıp karıştırın.Üzerini dereotuyla ya da dilediğiniz gibi süsleyin.

AFİYET OLSUN.



22 Ocak 2013 Salı

TARTOLET



Sinangil markasının hazır tartoleti ...

5 dakikada hazır.İçerisinden bir krema tozu çıkıyor ve tartoletler. Krema tozunu bir bardak sütler hazırlayıp krema torbasıyla tartoletlerin içini dolduruyorsunuz.Üzerine istediğiniz meyve ile süslüyorsunuz. Mandalina ,kivi,Vişne,Muz Tercih sizin..

Denemelisiniz.

MİNİ PİZZA





MALZEMELER ( 40 adet)

1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya (42 gr)
1 yemek kaşığı  toz şeker
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı )

ÜZERİ İÇİN
Yumurta sarısı
Lor Peynir
Biber 
Domates 

HAZIRLANIŞI

Derin bir kapta mayayı ılık  sütle  eritin. sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve  unu  katıp yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde oda sıcaklığında 1 saat  dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve ortasını elinizle açıp üzerine peynir domates biber dilimleri koyup yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kenarlarına  yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.





ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA




MALZEMELER

Yarım kilo salamura yaprak
4 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı nane
Tuz
Kaynamış su
Limon

YAPILIŞI
Yaprakları ılık suda tuzunun çıkması için 3-4 saat bekletin.Bol suyla yıkayın.Avucunuzun içiyle zedelemeden sıkın.

Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ,fıstığı 1 çay bardağı yağda fıstıkların rengi hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine yıkanmış süzülmüş pirinci ilave edip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.Sırasıyla nane hariç bütün baharatları koyun .1 su bardağı kaynamış suyunu tuzunu ilave edip kısık ateşte pirinçler biraz diri kalacak şekilde pişirin.Piştikten sonra biraz ılıyınca nanesini atıp karıştırıp soğumaya bırakın.

Yaprakların saplarını koparın.Bir kısmını atmayın.Pişiriken dolmaların üzerine koyacağız.
Yaprakları açıp içine 1 tatlı kaşığı kadar iç koyup sigara böreği gibi sarın.Ne çok bol ne çok sıkı olsun.
Tencerenin dibine yaprakları dizin.Üzerine sardığınız dolmaları sıralayın.Ekşi olması için limon dilimleri ve yapraklarını saplarını koyun.Üzerine bir tabak kapatın.2 su bardağı kaynamış su koyun.Kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapattığınızda tencerenin kapağını açın .Dolmalarınız hamurlaşmasın. Ilıyınca servis tabağına alın.Üzerine sıvı yağ gezdirin.Limon dilimleri ile süsleyin.

AFİYET OLSUN.





KREM ŞANTİLİ KAKAOLU CUPCAKE





MALZEMELER ( 22-24  adet)
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao


YAPILIŞI
Yumurtaları şekerle beyaz hale gelecek şekilde çırpalım.İçine sütü,yağı,kakaoyu ilave edip karıştıralım .Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyip orta kıvama gelinceye kadar çırpalım.
Muffin Kalıbımıza muffin kağıtlarımızı yerleştirip karışımı kağıtların yarısına gelecek şekilde eşit olarak paylaştırın.Üzerine damla çikolata serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.Pişip pişmediğini kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

21 Ocak 2013 Pazartesi

AŞK TOPLARI




MALZEMELER

450 gr petibör büsküvi
250 gr margarin (eritilmiş ılık)
5 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
2,5 çay bardağı pudra şekeri

Üzeri için
Renkli glazürlü şeker ,Antep fıstığı tozu,Hindistan cevizi,Çekilmiş fındık,Kakao

YAPILIŞI

Tüm iç malzeme karıştırırlır istenilen büyüklükte yuvarlanır.Glazüre ,antep fıstığına ,hindistan cevizine Çekilmiş fındığa bulanır.

AFİYET OLSUN.






ARPA ŞEHRİYE SALATASI



MALZEMELER

1 Paket (500 gr) Arpa Şehriye
1 kavanoz garnitür
1 ufak boy konserve mısır
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 demet dereotu
4-5 salatalık turşu dilimleri (içine)
3-4  yemek kaşığı mayonez
Sıvı yağ
Tuz

YAPILIŞI

Pilav tencerenizde arpa şehriyenin yarısını rengi dönmeye başlayıncaya kadar kavurun .Daha sonra diğer yarısını ekleyin.(Daha hoş bir görüntüsü olacaktır.)Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup bir kaynatıp ocağın altını kısıp ,kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.(Pilav gibi)
Tencerenin ağzını açıp ara ara karıştırarak soğutun. Ilıdığında içine Garnitürleri, mayonezi ve yıkanmış kurutulmuş yeşillikleri doğrayın.Tuzu atıp karıştırın.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

AFİYET OLSUN.




18 Ocak 2013 Cuma

SADE PASTANE POĞAÇASI



Günaydın
Hayırlı Cumalar..

MALZEMELER

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya (42 gr)
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı silme tuz
Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Mayayı ılık süt ve su ile eritin.İçine margarini,sıvı yağı,yumurtanın 1'ini  diğerinin beyazını,şekeri ve tuzu katın.Yavaş yavaş unu ilave edin.yumuşak bir hamur elde edin.Ilık bir ortamda hamuru 1 saat mayalandırın.
Hamurdan parçalar alarak yuvarlayın.Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
Üzerini çatalla çizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.


15 Ocak 2013 Salı

KEDİ DİLİ MUZLU PASTA



MALZEMELER

1,5 paket kedi dili büskivi

2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket labne peynir( 200 gr)
2 su bardağı süt(kedi dili bisküvileri ıslatmak için)

2 adet muz
80 gr x 2 paket bitter çikolata
Üzeri fındık ,Dr oetker kalp süslemeleri


YAPILIŞI
Süt,un,yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.İçine bir paket vanilya ve labne peyniri koyun.Mikser yardımıyla 2 dk. çırpıp ılımaya bırakın.
23,5 cm lik pandispanya kalıbınızın  kenarlarının uzunluğundan kadar 22 kedi dili elde etmek için biskiviyi altlarından kesin.Bisküvileri sütle ıslatıp (süte bir batırıp çıkarın.) kenarlarına dizin.Ufak kedi dili bisküvilerini de kalıbın altına sütle ıslatarak dizin.Hazırladığınız kremanın yarısını dökün.Üzerine muz dilimleri dizin.Daha sonra tekrar kedi dili bisküvileri ıslatarak dizin.Üzerine kalan kremayı dökün.

Bitter çikolatayı benmari usulü eritip üzerine dökün.İstediğiniz gibi süsleyin.4-5 saat buzdolabında bekletip kalıptan çıkarın.Kurdele ile bağlayın.

AFİYET OLSUN.

Diğer Kedi dili pastalara ulaşmak için tıklayın.
*Kedi dili ekler pasta
*Kedi dili baton pasta
*Jöleli meyveli kedi dili pasta





14 Ocak 2013 Pazartesi

KARNABAHAR GRATEN



MALZEMELER
1 adet küçük karnıbahar
tuz

Beşamel sosu :

2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı margarin /tereyağı
1 çimdik tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın.Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlandıktan sonra süzün.Fırın kabınıza yerleştirin.
Sos tencerenize margarin/tereyağını eritin.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.2 su bardağı sütü azar azar ilave edip karıştırın.Bir çimdik tuz atarak karıştıra karıştıra pişirin.
Beşamel sosunu karnıbaharlarınızın üzerine yayın.Üzerine kaşar peyniri serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.




PORTAKALLI ÇİÇEK KEREVİZ



MALZEMELER

3 adet kereviz
1 adet havuç
1 limon suyu
2 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet kesme şeker
Tuz

YAPILIŞI
Kerevizleri soyup dilimleyin.Kararmaması için  limonlu suda  bekletin.Çiçek kurabiye kalıbıyla kesin.Ortalarını kabak oyacağı ile oyun.Ben bunun için mutfak hunimin ucunu kullandım.Havuçları da bu huninin ucuyla kesip kereviz ortalarına yerleştirdim.
Kerevizleri yayvan bir tencereye dizin.Üzerine yağ,portakal suyu,limon suyu,şeker ve tuz atıp kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.Soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.

7 Ocak 2013 Pazartesi

YILBAŞI KURABİYELERİ









Merhabalar

Bu aralar bloguma vakit ayıramıyorum .Fotoğrafını çekip koymaya fırsatım olmayan tariflerim var.İnşallah vakit buldukça koyacağım.Yılbaşı akşamı işten gelince bu kurabiyelerimi yaptım.Üzerilerinide süsledik eğlendik :)

Hepimize 2013'de Sağlık,Mutluluk,Bol Kazançlar dilerim.

MALZEMELER
1 paket margarin(oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanından 1 parmak az buğday nişastası
1 çay kaşığı karbonat
3 -3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 tatlı kaşı tarçın
1 çay kaşığı ucuyla toz zencefil (istenirse )

Dr.Oetker Süsleme glazürü şekerli

YAPILIŞI
Margarini , yumurtayı ,pudra şekerini(elenmiş),vanilyayı mikser yardımıyla krema kıvamına gelecek şekilde çırpın.Nişastayı tarçını,zencefili ekleyip az bir süre yine karıştırın.İçine elenmiş unu,ve karbonatı ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.(Unu 3 su bardağına yakın koyup yoğurarak kıvamını ayarlayın.Az gelirse yarım su bardağı daha ilave edin.)
Hamuru yarım saat buzdolabında bekletin.Daha sonra kurabiye kalıplarınızla kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.170 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.Ilıyınca Üzerlerini glazürlü şekerlerle dilediğiniz gibi süsleyin.

AFİYET OLSUN.