22 Aralık 2012 Cumartesi

KIYMALI MANTARLI BÖREK



MALZEMELER
3 adet yufka
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısının üzeri için ayırın)

150 gr kıyma
200 gr mantar (1 paketin yarısı)
1 orta boy soğan
2 adet domates
Yarım yemek kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Yağ

YAPILIŞI
Tencereye kıymayı alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.Yağ koyup yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin.Salçayı ekleyin eritin .Mantarları minik minik doğrayıp kıymaya ekleyin.Biraz daha kavurun.Domateslerin kabuklarını soyun ufak ufak doğrayın. Harcınıza ilave edin.Karabiber ve tuzu da katıp pişirin.

Yumurta ,yağ ve sütten karışım hazırlayın.Birinci yufkayı serin üzerine karışım sürün.Keserek 4 üçgen parça elde edin.
Geniş tarafına kıymalı harcınızdan koyup kalın sigara böreği gibi sarın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.Böreklerin üzerine ayırdığınız yumurta sarısından sürüp  160 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.Sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.




8 Aralık 2012 Cumartesi

SÜRPRİZ PASTA (ÇİKOLATA VE ANTEP FISTIKLI)










MALZEMELER

PANDİSPANYASI
(24 cm'lik  kek kalıbı için)
4 Adet oda sıcaklığında yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 Yemek kaşığı kaynamış sıcak su
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Paket Vanilya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

İÇ MALZEMESİ
Dr Oetker Pasta kreması (Kakaolu)
Kremayı hazılamak için 1,5 su bardağı soğuk süt
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı antep fıstığı

DIŞ MALZEMESİ
Krem şanti
Krem şanti hazırlamak için 1 su bardağı süt
2 büyük paket bitter çikolata (çikolataların birini benmari usulu üzeri için eriteceğiz..Diğerini rendeleyip kenarlarına kullanacağız.)

Yumurtaların aklarını cam bir kaba alın.Mikser yardımıyla krem şanti kıvamına gelecek şekilde çırpın.
İçine 2 kahve fincanı şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta sarılarına 2 kahve şekeri ,kaynar suyu koyun çırpın.Şeker eriyince yağı,yoğurdu ekleyin biraz çırpın.Un ,kabartma tozu ve vaniyayı da ekledikten sonra çok kısa bir süre daha çırpın.
Yumurtanın aklarını sarılarına ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla hafif hafif karıştırın.
Yağlanmış kalıbınıza dökün önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirin.Kürdan yardımıyla  içinin pişip pişmediğini kontrol edin .Fırından alın..Soğumayınca kalıptan çıkarmayın.Kalıptan çıkınca pandispanyanızı 2-3 saat dinlendirin.

Pasta kremasını kutunun üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın.
Pandispanyanızı dikkatlice ortadan ikiye ayırın.Ortasına pasta kremasını sürün.İçine damla çikolataları  ve antep fıstıklarını serpin.Pastanın diğer yarısını kapatın.

Krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın ve daha kıvamlı olması için biraz buzdolabında bekletin.Daha sonra pastanızı krem şantiyle kaplayın.
Çikolatanın birini  rendeleyip pasta kenarlarını kaplayın.Diğer çikolatayı ise benmari usulü eritip pastanın üst kısmına gezdirin.. Üstünün süsü size kalmış.Ben biraz artan çikolata rendesinden koydum ve ortasına da 3 tanede vişne kondurdum.Pastanızı 2-3 saat buzdolabında bekletin ve daha sonra afiyetle yiyin.

AFİYET OLSUN.

6 Aralık 2012 Perşembe

BAL KABAKLI İRMİK TATLISI




MALZEMELER
1 lt süt
11 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
350 gr bal kabağı
4 yemek kaşığı toz şeker
Hindistan cevizi
veya ceviz

YAPILIŞI
Doğranmış bal kabaklarınızı 4 yemek kaşığı şekerle suyunu salıp çekene kadar pişirin.Kabaklar pişerken tencereye süt, irmik ve şekeri koyup orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Dikdörtgen borcamınızın dibini ıslatıp irmiğinizi yayın.
Bal kabaklarını blender yardımıyla püre haline getirip irmik tatlınızın üzerine yayın.Soğuyunca üzerine hindistan cevizi dökün. 4-5 saat kadar buzdolabında bekletin.
Soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.

5 Aralık 2012 Çarşamba

FIRINDA ÇİNEKOP





Sevgili eşimin ellerinden leziz çinekoplar..Elleri dert görmesin.Çok güzeldi.


MALZEMELER
1 kg çinekop
1 adet kuru soğan
1 adet iri havuç
2 adet domates
Limon
Tuz
Karabiber
Maydanoz isteğe göre

YAPILIŞI
Balıkları temizleyip yıkayın.İyice süzüldükten sonra tuzlayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye önce halka halka doğranmış kuru soğanlarınızı yayın.Üzerlerine balıklarınızı dizin.Balıkların üst kısmına bıçakla iki kesik atın.Karabiber serpiştirin.Balıkların üzerine rendelenmiş havuç ve ufak dilimlediğiniz domatesi koyun.En üstte dilimlenmiş limonları da dizin.200 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.