28 Ekim 2012 Pazar

ARNAVUT CİĞERİ



MALZEMELER
500 gr dana ciğeri
1,5 su bardağı un
Tuz
Sıvı yağ

2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Maydanoz
Tuz

YAPILIŞI

Dana ciğeri kasaptan aldığınızda temizliyorlar .Biz kurban kesiminden dolayı evde olan ciğerimizin iyice sinirlerini ve zarlarını temizledik.Küçük küçük küpler halinde doğrayın.

Patatesleri soyun küp küp doğrayın tuzlayın ve kızartın.Kağıt havluya alıp yapını süzdürün.
Buzdolabı poşetine unu ,tuzu ve ciğeri koyup sallayarak una bulayın.Derin bir tavada yağı kızdırın.Ciğerleri kızgın yağda 1 dakika kadar kızartın.yağın çok kızgın olmasına dikkat edin.Kevgirle yağını süzdürerek alın.
Patateslerle ciğeri bir servis tabağında karıştırın.
Kuru soğanı piyazlık doğrayın.Tuzla ovarak acısını alın.Yıkayın .Süzün.Maydanozları yıkayın ince ince kıyıp soğanlarla harmanlayın.Arnavut ciğerinizi soğanlarla servis edin.

AFİYET OLSUN.



ŞEKERPARE








MALZEMELER
2 adet yumurta
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağına yakın un

Üzeri için:
1 yumurta sarısı,badem veya fındık

Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon

YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak 3,5 su bardağı suyla ,3,5 su bardağı toz şekeri kaynatıp içine limon suyunu ekleyin.Soğumaya bırakın.
Margarini eritip ılıtın. Büyükçe bir kaba iki yumurta kırın.Akları ile sarılarını iyice tel çırpıcıyla çırpın.Margarini elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin.Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz iriliğinde küçük bezeler yapın.Elimizle hafifçe bastırarak yassıtın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı   sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkar çıkmaz şerbeti tepsiye dökün.Şerbetini iyice emmesi için tepsinin ağzını kapatın.Şerbeti emdiğinden emin olunca servis tabağına alıp soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE




MALZEMELER
250 gr margarin(oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın sarısı (akı dışı için kullanılacak)
Yarım su bardağı hindistan cevizi
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık
Aldığı kadar un


YAPILIŞI
Bir kaba margarini,pudra şekerini yumurta sarısını,çekilmiş ceviz ya da fındığı koyup yoğurun.Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.Elinizle ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp şekil verin.Kurabiyelerin üst kısmını önce yumurta akına,sonra hindistan cevizine batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana dek pişirin.

Tarifte kabartma tozu yoktur.

AFİYET OLSUN.




12 Ekim 2012 Cuma

KREMALI TAVUK ÇORBASI



MALZEMELER

300 gr tavuk (haşlanmış didiklenmiş)
8 su bardağı tavuk suyu
2 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
70 gr krema
Tuz

YAPILIŞI
Bir tencerede margarini eritin.Unu kokusu çıkana kadar kavurun.Tavuk suyunu ve tuzu ekleyerek kaynatın.Kremayı koyup 20 dk.kaynatın.Çorbayı bu haldeyken blenderdan geçirin.Tavukları ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

AFİYET OLSUN.