11 Eylül 2012 Salı

SADE POĞAÇA(KURU MAYALI)



MALZEMELER

100 gr margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz çeker
1 yemek kaşığı tuz
1yumurta içine +2 yumurta sarısı üstüne
1 paket kuru maya (instant)
1 kahve fincanı su
Aldığı kadar un

Çörek otu ,susam tercihe bağlı

YAPILIŞI

Ilık sütte mayayı eritin. Sıvı yağ,margarin,1 yumurta,tuz ,tozşeker ve suyu ekleyip karıştırın.Üzerine aldığı kadar unu ilave edip yoğurun.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat kadar mayalayın.
Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsinize dizin.Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün.Çörek otu veya susam serpin.
Önceden ısıtılmış  170 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.



AĞLAYAN PASTA






MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı süt(Keki ıslatmak için)
1 paket krem şanti ve hazırlamak için + 1 su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu ve pişirmek için + 2,5 su bardağı süt

YAPILIŞI

Bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.Un ,kakao ,kabartma tozu,vanilya ekleyip çırpın.4 yemek kaşığı sütü de ilave edip tekrar çırpın.Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Kek ılıdıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütü gezdirin.
Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp kekin üzerine yayın.Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Çikolata sosunuda paketin üzerinde yazıldığı gibi hazırlayıp sos soğuduğunda  servis edeceğinizde krem şantili kekin üzerine dökün.

AFİYET OLSUN.

10 Eylül 2012 Pazartesi

TAVUK ŞİNİTZEL




MALZEMELER

1 kilo tavuk göğsü(ince fileto kesilmiş)
1 su bardağı süt
1 şişe soda

Tuz

Panesi için:

1 su bardağı un
1,5 su bardağı galeta unu
3 yumurta

Kızartmak için :
Sıvı yağ

YAPILIŞI
İnce fileto şeklinde kesilmiş tavuklarınızı soda ve süt karışımlı kabın içine alıp buzdolabında en az 2 saat en fazla 1 gece bekletin.
Bekledikten sonra süzün ve tavuklarınızı tuzlayın.
Ayrı kaplara unu,galeta ununu ve çırpılmış yumurtayı koyun.
Tavaya Sıvı yağ koyup kızdırın..Tavuklarınızı teker teker önce una,sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayıp arkalı önlü 2-3 dakika kızartın.

AFİYET OLSUN.








KAKAOLU KEK ( Yeşim'in Keki )



Merhabalar

Bugün size kardeşim Yeşim'in meşhur kakaolu kekininin tarifini vereceğim.
Lezzet garantisi veriyorum.Denemenizi öneririm.Kardeşiminin de elcağızlarına sağlık..

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao(silme)


YAPILIŞI
Geniş bir kapta yağ,şeker,yumurta ve yoğurdu çırpın.Üzerine un,kabartma tozu vanilya dökün.Malzemeleri karıştırarak kekinizin hamurunu hazırlayın.
Başka bir kaba kakaoyu döküp üzerine hamurunuzdan iki yemek kaşığı ilave edin ve karıştırın.(Biraz katı olursa sütle koyuluğunu giderin.Yağlanmış kek kalıbınıza ilk önce sade hamurunuzun yarısını döküp üzerine kakaolu hamurdan ilave edin.Kalan sade hamuruda en üste boşaltın.Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.