25 Haziran 2012 Pazartesi

DONDURMA KÜLAHINDA KEK



Herkese merhabalar İyi haftalar

Hafta sonu ateşlenen Naz'ımın keyfini yerine getirebilmek için kızıma külahta kek hazırladım..Ama iştahı pek olmadığından biraz yedi bıraktı :( Tarif basit ,her şey hazır ,görüntü muhteşem..Çocuklarınızın doğum günleri için hoş bir alternatif.Çocuk misafirleriniz bu lezzete bayılacak.

Sevgiyle kalın..

MALZEMELER
Dondurma külahı
Top kek (her külah başına 1 adet)
Normal kek ya da hazır kek (rondodan geçirilmiş)
1 paket Çilekli krem şanti
Süt ( krem şanti için)
Renkli glazür şekerleri (süslemek için)

YAPILIŞI

Hazır kek (marketlerde satılan baton kek)i rondodan geçirin.Birazcık sütle ıslatıp külahların içine doldurun.Top kek kağıdından çıkarıp külahın üstüne iyi bir şekilde yerleştirin.Krem şantiyi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın krema torbasına koyup şekillli ucuyla birlikte top kekin etrafına sıkın..Üzerine Renkli glazür şekerleri serpiştirin.

AFİYET OLSUN.


20 Haziran 2012 Çarşamba

TAGLİATELLE BOLOGNESE (KIYMALI)







MALZEMELER

1 Paket ya da yarım paket  Barilla tagliatelle bolognese (yarım paket kullandım)
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy havuç
2 adet büyük domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Karabiber
Kekik
Tuz

YAPILIŞI

Tencerede kaynamakta olan suya tuz atıp makarnanızı koyun, 10-15 dakika haşlayın.Makarnalar haşlanırken sos tencerenizde kıymanızı suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.Yarım çay bardağı yağ ile yemeklik doğranmış soğanları ve rendelenmiş havuçlarınızı ekleyip kavurun.Domatesi rendeleyin salçayla birlikte kıymalı harcınıza ilave edin.Sosunuzu 15-20 dakika pişirin.Pişmeye yakın baharatlarını atın.Ocaktan alın.
Makarnalarınızı süzün(yıkamayın) 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile harmanlayın. Servis tabağınıza alın.Üzerine kıymalı sosunuzu koyarak sıcak olarak servis edin.

AFİYET OLSUN..



7 Haziran 2012 Perşembe

FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI



MALZEMELER

1 kg dolma biber

2 su bardağı pirinç
4 adet orta boy doğranmış kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet domates (kapak için)
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
İsteğe göre karabiber ,pul biber konulabilir

SOSU İÇİN:
2 orta boy domates
1,5-2 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça (suyu için)
tuz


YAPILIŞI
Biberlerin kapaklarını çıkarıp yıkayın iyice süzün.
Soğanları yağda hafifçe çevirin..Pirinci yıkayın süzün.Soğanlara ilave edip kavurun.Salçayı koyun karıştırın.Tuzunu ekleyin.3 su bardağı kaynamış su ilave edin.2-3 dakika kaynatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Pişmesine yakın  içine kıyılmış maydanozları ve naneyi atın karıştırın.Bir süre soğumaya bırakın.
İç malzemesini tatlı kaşığı yardımıyla biberlere doldurun.Piştiğinde taşmaması için 1 parmak eksik doldurun.
Domatesleri dilimleyin ve biberlere kapak yapın.Yatay olarak fırın kabınıza yerleştirin.
Sosunu hazırlayın.
2 orta boy domatesi tencereye rendeleyin yarım  yemek kaşığı salçayı eritip biraz yağ damlatıp 2 su bardağı su koyup kaynatın.(bir çimdik tuz atın)Kaynayan sosu dolmaların üzerine gezdirin.Fırçayla biberlerin üzerini  yağlayın(iyi kızarması için)
170 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN