30 Mart 2012 Cuma

TAVADA KOLAY BÖREK





TAVADA KOLAY BÖREK

MALZEMELER
2 yada 3 yufka (Teflon tavanızın büyüklüğüne göre siz ayarlayın)
Lor Peynir
Maydanoz
Su
Yağ

YAPILIŞI
Öncelikle peynirli maydanozlu iç harcınızı hazırlayın.Yufkayı tezgaha açıp,ortadan ikiye enlemesine bölün.
Geniş tarafına iç harcınızı yayın .Yarım yufkayı rulo halinde sarıp yuvarlayarak yağlanmış tavanın ortasındaa yerleştirin.Diğer yarım yufkalarıda rulo halinde sararak tavanın ortasındaki böreğin etrafına dolayın.Bu şekilde tavayı tamamen doldurun.Su ve Sıvı yağlı karışımı böreğin üzerine dökün.(3 yufka için yarım su bardağı su ve çeyrek su bardağı yağ) kullandım.Yufkanızın  adedine göre siz ayarlayın. Kısık ateşte pişirin.Alt kısmı piştiğinde servis tabağını kullanarak ters çevirin .
Sıcak sıcak dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN

28 Mart 2012 Çarşamba

PEYNİRLİ RULO BÖREK



MALZEMELER

3 adet yufka
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta+1 yumurta sarısı( biri sosuna ,biri üstüne)
100-150 gr Lor peynir
Çörek otu


YAPILIŞI
Öncelikle süt,yağ ve yumurta  karıştırılarak sos malzemesi hazırlayın.1.yufka tezgaha yayın, sostan sürün,Onun üstüne 2.yufkayı serin sostan sürün.Üzerine 3.yufkayı da serin yine sostan sürün.İç harcı yufkanın kenarına yayın   Yanlardaki kenarlarını çok hafif kıvırın ve rulo şeklinde sarın.Rulo halindeki böreğinizi 2 cm kalınlığında dilimleyin.Yağlı Kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerilerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.

26 Mart 2012 Pazartesi

YUMURTA DOLMASI




Nefis ve çok pratik bir kahvaltılık....Bana göre yumurtanın en şık hali...

MALZEMELER

Yumurta
Mayonez
Karabiber
Pul biber

YAPILIŞI
Yumurtaları haşlayın .Soğuyunca kabuklarını soyun.Uzunlamasına ortadan ikiye bölün.İçlerindeki yumurta sarılarını çıkarıp bir kaba alın.Yumurta sarılarına karabiber pul biber birazda mayonez ekleyip krema torbasına doldurun.Yumurta beyazlarını servis tabağına alın ve hazırladığınız harçtan içine doldurun.

AFİYET OLSUN..


KAYMAKLI ETİMEK TATLISI




Etimek tatlısı ....Çocukluğumun tatlısı..Annem cok sık yapardı ,bizde afiyetle yerdik..

MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Dr. Oetker Kaymak Tadında
1 su bardağı süt (kaymağı hazırlamak için)
Antep fıstığı tozu

YAPILIŞI
Önce şerbeti hazırlayın.Şeker ve suyu 15 dakika kaynatın.Etimekleri derin bir tepsiye alın.Etimekler kuru kalmayacak şekilde şerbeti dökün.

Dr Oetker'in yeni çıkardığı kaymak tadındayı öneririm.Üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın.ve buzlukta 1-2 saat bekletin.

Şerbetli etimeklerinizin üzerine kaymağı dilimleyip antep fıstığı tozu serpiştirip servis yapın

AFİYET OLSUN.


LİMONLU MUFFİN



Hafta sonu misafirlerim için hazırladığım limonlu Muffinler..

MALZEMELER

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı limon suyu
1 su bardağı süt
2 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri beyaz olana dek çırpın.Diğer malzemeleri de ekleyip önce muffin kağıtlarına, sonra muffin kalıplarına yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.



FIRINDA KARNABAHAR MÜCVERİ




MALZEMELER

1 orta boy karnabahar
3 yumurta
3-4 sap taze soğan
1 su bardağı un
Yarım demet maydanoz
3-4 yemek kaşığı yağ
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz,Karabiber ,Pul Biber

YAPILIŞI

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.Süzün.Ilıdığında karnabaharı ezin.İçine diğer malzemeleri koyup karıştırın.Yağlanmış dikdörtgen borcama yayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında
üzeri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.

19 Mart 2012 Pazartesi

ÇİLEK REÇELLİ KREP




Kahvaltıların  sultanı mis gibi krep..İster reçelli ,ister peynirli,ister domatesli,ister ballı,ister çikolatalı,ister ıspanaklı..tercih sizin.aşağıda verdiğim ölçülerden 4 adet krep çıkmaktadır.


MALZEMELER
1 su bardağı un
2 yumurta
2 su bardağı süt
15 gr margarin
10-12 yemek kaşığı çilek reçeli
1 tutam tuz

YAPILIŞI
Un,yumurta ,tuz ve sütü mikserle çırpıp pürüzsüz bir karışım elde edin.
Teflon tavayı fındık büyüklüğünde margarinle yağlayıp karışımdan 1 kepçe ilave edin.Tavayı hafifçe sallayıp yayılmasını sağlayın.İki taraflı pişirip servis tabağına alın.Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.Krep aralarına 2'şer 3'er yemek kaşığı reçel sürüp rulo şeklinde sarın.Servis yapın.

AFİYET OLSUN.

HAVUÇLU BULGURLU KAPUSKA




Kapuskayı sevmeyenleriniz vardır ama ben sevenlerdenim :) Vitamin deposu .Ayrıca tam bir diyet yemeği..Akşam ki yemeğim kapuska ve bol salata olacak :)


MALZEMELER
1 orta boy beyaz lahana
2 orta boy havuç
1 kuru soğan
1 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
sıvı yağ
tuz
sıvı yağ

YAPILIŞI

Yağda daire şeklinde kestiğiniz havuçları soteleyin.Soğanı yemeklik doğrayın.havuçlara ilave edip kavurun.Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.İnce ince kıydığınız lahanaları da ekleyip tencerenin kapağını kapatın biraz kavurun.Suyunu ekleyip tuzunu atın.Havuçlar pişmeye yakın 1 çay bardağı bulguru katın.Kısık ateşte havuç bulgur ve lahana yumuşayana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.





18 Mart 2012 Pazar

ZEYTİNDEN PENGUEN -YUMURTADAN TAVUK



NAZ'ımın kahvaltı tabağı

SUCUKLU KAŞARLI MUSKA BÖREĞİ




MALZEMELER

4 yufka
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için
Sucuk (Küçük küçük doğranmış)
Kaşar rendesi


Üzeri için 

Yumurta sarısı

YAPILIŞI

Yufkayı tezgaha serip üstüne süt-yağ-yumurta karışımını sürün.Uzun uzun şeritler halinde 3 parmak kalınlığında yufkanızı kesin.İçine sucuk ve kaşar rendesini koyup muska şeklinde katlayın.
Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin  170 derecede üstleri kızarana dek pişirin.
Sıcak sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN.




NAR EKŞİLİ KISIR





MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur
3 su bardağı kaynamış su
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Limon,Nar ekşisi (2-3 yemek kaşığı )
Tuz
İstenirse pul biber

YAPILIŞI
Tencereye bulguru koyun ,3 su bardağı kaynamış suyu da ekleyip tencerenin ağzını kapatın 30 dakika kadar şişmesini bekleyin.
Bir tavaya soğanı rendeleyin pembeleşene kadar sıvı yağda kavurun .Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.Bulgurlarınız soğurken maydanoz ve taze soğanı yıkayıp ince ince kıyın.
Salçalı karışımı bulgurun üstüne döküp iyice karışımı bulgura yedirin. Kıydığınız salata malzemelerini de ilave edin .Bir kasede Nar ekşisini Limonu sıvı yağı ve tuzu karıştırın.Bulgurunuz üstüne dökün Ve karıştırın.
Servis tabağının içine kıvırcık yerleştirin.İçine bulguru koyun.Üstünü limonla süsleyin.

AFİYET OLSUN.

ZEYTİN EZMELİ AÇMA




MALZEMELER

1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı zeytin ezmesi

Üzerine :
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu


YAPILIŞI
Öncelikle bir su bardağı ılık sütte bir paket yaş mayayı eritin.Daha sonra zeytin ezmesi hariç tüm malzemelerle mayayı karıştırın.Elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini nemli bir bezle örtüp hamuru 1 saat dinlendirin.Dinlenen hamurdan cevizden büyük bezeler koparıp elinizde açın.İçine ince bir kat zeytin ezmesi sürün.Rulo biçimimde katlayıp kıvırıp simit şekli verin.Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serilmiş fırın  tepsisine aralıklı dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp ,çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.


ALMAN PASTASI(MUZLU)







Herkeze iyi pazarlar..Dün akşam çok sevdiğim arkadaşım İlknur ve ailesi misafirimizdi..Biz iki arkadaş Ortaokul yıllarında okulun arkasındaki  pastaneye mutlaka uğrar Alman pastamızı yerdik..Ne güzel günlerdi o günler..
İkimizinde sevdiği bir pasta olduğu için bu buluşmamızın adını ALMAN PASTASI GÜNÜ koyduk..


MALZEMELER
Keki için:
3 Yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet muz

Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin veya Tere yağı

YAPILIŞI

Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtayı ve şekeri kar gibi beyaz olana dek mikserle çırpın.Daha sonra diğer kek malzemeleri ilave edip 22 cm kelepçeli kalıpta  önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30-35 dakika kadar pişirin.
Kekiniz pişerken sizde kremasını hazırlayın.Bir tencereye margarin /tere yağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri  alın.Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.Ocaktan alın içine margarin'i /tere yağı nı ve vanilyayı koyup mikserle 5 dakika çırpın.Pişen kekiniz soğuduğunda ikiye bölün  Kekin birinci katına hazırladığınız kremayı sürün.İnce ince dilimlediğiniz muz dilimlerini yerleştirin.Kekin ikinci katını kapatıp pastanızın üstünü pudra şekeriyle kaplayın.

AFİYET OLSUN.


15 Mart 2012 Perşembe

KOSLOW SALATA






MALZEMELER

1 beyaz lahananın göbeği(beyaz sert kısmı)
2 adet havuç
1,5 su bardağı yoğurt
2-3 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Üzeri için:dereotu


YAPILIŞI

Lahananın beyaz sert kısımlarını ince ince kıyın .Tuz serpip elinizle ovun.Havucu soyup rendeleyin.Sarımsağı rendeleyin,yoğurtla mayonezle karıştırın.Lahana ve havucu bu karışıma ekleyip yoğurtlu karışımı lahanalara yedirin.Üzerine dereotu ile süsleyin.Dilerseniz içine ince ince kıyılmış cevizde ilave edebilirsiniz .

AFİYET OLSUN.

14 Mart 2012 Çarşamba

TARÇINLI KURABİYE




MALZEMELER
1 yumurta
250 gram yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

Üzeri için:
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın





YAPILIŞI
Margarin,yumurta ve pudra şekerini mikserle bir kapta çırpın.Nişasta,un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın ve şekilli kurabiye kalıplarınızla kesin.Yağlı kağıt serilmiş  fırın tepsisine aralıklarla dizip 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.Toz şeker ve tarçını bir kapta karıştırın.Kurabiyeleri fırından çıkarın.Üzerlerine tarçınlı karışımı serpip soğuyunca servis yapın.

AFİYET OLSUN.

12 Mart 2012 Pazartesi

ÇİLEK SOSLU MUHALLEBİ









MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pirinç unu
1 paket vanilya

Çilek sosu için:

250 gr çilek
1 çay bardağı toz şeker


YAPILIŞI
Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Kıvamına geldiğinde ocaktan alıp vanilyayı katıp 5 dakika kadar mikserle çırpın.
Muhallebiyi cuplara paylaştırın .
Çilekleri yıkayıp süzün.Yarım toz bardağı şekerle birlikte rondodan geçirin.Muhallebinin üzerilerine paylaştırın.
Üzerini dilerseniz hindistan cevizi ve antep fıstığı tozu ile süsleyin.
Buzdolabında 4-5 saat bekletin.

AFİYET OLSUN.


GÖZLEME





Pazar kahvaltısı her zaman özeldir.Özenli sofralar hazırlarım.Aslında benim hazırladığım her sofra özenlidir.Çünkü görselliğe önem veririm.Peynirler  düzgünce dilimlenmeli ,Domatesler ,Salatalıklar minik minik  muntazam kesilmeli,Kaselerdeki reçeller yarım ise  temiz kaselere aktarılıp üstüne ilave yapılmalı,Yumurtalar tam kıvamında olmalı...Zeytin yağlanıp limonlanıp kekiklenmeli..
Ve sofraya basit pratik bir ilave ya krep ,ya gözleme ... Bu pazar kahvaltı soframızda gözleme vardı.Bu aralar diyetteyim biliyorsunuz :) Benim gözleme hakkım yarım yufkadan yapılmış yağsız gözlemeydi.İki dilim çavdar ekmek yerine yedim..

Gelelim Tarifimize

MALZEMELER

1 hazır yufka (kişi sayısına göre arttırılabilir)
Lor Peynir
Maydanoz
Sıvı yağ ya tere yağı

YAPILIŞI

Lor peyniri ve yıkanmış ince ince doğranmış maydanoz karıştırılıp yufkanın tam ortasına yayılır.4 tarafından kapatılarak kare şekli verilir.
Büyük teflon tava yağlanır önce gözlemenin bir tarafı sonra diğer tarafı pişirilir.Sıcak sıcak yenir..

AFİYET OLSUN


BEŞAMEL SOSLU ISPANAK






Herkese iyi haftalar dilerim.Bir hafta sonu daha geldi geçti.İstanbul çok soğuk..Koca karı soğuklarıymış.. :)
1 hafta devam edecekmiş.Sonra VER ELİNİ BAHAR :)
Ispanak yemeğini çok seviyorum ama yıkaması beni bezdiriyor ..Kavurayım mı ? Yumurtalı mı yapayım ? Börek mi yapsam derken beşamel soslu yaptım..


MALZEMELER

1 kg ıspanak
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz

Beşamel sos
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
bir çimdik tuz

YAPILIŞI



Ispanaklar yıkanıp,süzüldükten sonra küçük küçük doğrayın. Soğanı yemeklik küçük küçük doğrayıp  sıvı yağda kavurun...Salçayı katıp eritin.Daha sonra ıspanakları kavrulan soğana ilave edip tencerenin kapağını kapatmadan tuzunu orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Beşamel Sosu için yağı eritin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.Soğuk sütü azar azar dökerek ve hızlıca  karıştırarak,tuzunuda serpip  koyulaşıncaya kadar pişirilir.

Kare borcama önce ıspanağı döküp, sonra üzerine beşamel sosu dökülür ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında 5 dakika pişirilip çıkartılır.Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına atin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.

11 Mart 2012 Pazar

ELMALI TURTA






MALZEMELER
Hamur malzemesi:

1 paket margarin(eritilmiş ılık)
7 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzemesi:
4 orta boy elma
7 yemek kaşığı  toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.Hamuru iki parçaya ayırın.Yarısını buzdolabına koyun.
İç malzemesini hazırlayın.Elmaları soyun rendeleyin.Şeker ve tarçını da koyarak suyunu çekene kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
Ayırdığını hamuru merdaneyle açın yağlanmış yuvarlak büyük borcama yayın.Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi koyun.Buzdolabında beklettiğiniz hamuru rendeleyin.Ben genelde buzdolabında bekletmem hamurun diğer yarısını unla katılaştırarak rendelerim.Rendelediğiniz hamuru elmalı karışımın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.


PAÇANGA BÖREĞİ



Paçanga böreğini bilmeyen yoktur..Orjinal'inde bol yağda kızartılır ama kızartmalardan uzak dururum..O yüzden fırında yapmayı tercih ettim.

MALZEMELER (8 adet için)

1 adet yufka
8 dilim pastırma
8 dilim kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yağ
1 yumurta sarısı

Üzeri için :
1 yumurta akı
ve galeta unu

YAPILIŞI
Yufkayı düz bir zemine serip sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen kesin.Süt,Yağ ve yumurta sarısından hazırladığınız karışımı yufkanıza fırça yardımıyla bolca sürün.Yufka dilimlerinin kenarlarına pastırma dilimlerini üzerinede kaşar dilimlerini yerleştirin.Sigara böreği sarar gibi kenarları açılmayacak şekilde sarın.
Börekleri önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.

ÇİLEKLİ PARFE



Bu enfes tatlı benim yaz aylarında(çilek zamanı) sıklıkla yaptığım annemden öğrendiğim bir tatlıdır.Dedesi kızıma çilek almış .Ama benim miniğim hasta olduğundan dolayı yemedi.Yemeyince bozulacağına tatlı yapayım dedim.Aklıma ÇİLEKLİ PARFE  geldi.Aslında annemin tarifinde borcamın tabanına 1 paket kakaolu büskivi diziliyor.Büskivim yoktu dizmedim.Öylede yapılabilir.


MALZEMELER
1 su bardağı un
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 paket vanilya

Üzeri için:
250 gr çilek ,Yarım çay bardağı toz şeker

YAPILIŞI
Önce yumurtayı çırpın.Süt ,un,şekeri ekleyin.Mikserle çırpın.Tencereye aktarıp göz göz olana kadar pişirin.Ateşten alıp vanilyaları ekleyip mikserle yarım dakika kadar çırpın.Dikdörtgen borcamınızın tabanını ıslatın.Kremayı dökün.
Çilekleri yıkayıp suyunu süzelim.Üzerine toz şekeri ilave ederek blender yardımıyla püre haline getirin. Damlalar halinde kremanın üzerine damlatın .(tamamen de çilek sosuyla kaplayabilirsiniz.)
Buzdolabında en az 4-5 saat bekletin.Dilimleyerek servis yapın.(Çilek sosunu servis esnasında da tabaktaki dilime dökebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

9 Mart 2012 Cuma

FINDIKLI BÜSKİVİ



Hayırlı cumalar herkeze...
Ben bu  fındıklı büskiviyi yapalı epey zaman geçti .Geçte olsa sizlerle paylaşıyorum..

MALZEMELER

125 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

Üzeri için :Pudra Şekeri

YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki margarini ve 1 su bardağı pudra şekerini mikserle çırpın.Fındığı,vanilyayı  ve aldığı kadar da un ekleyip yoğurup yumuşak bir hamur elde edin..Unu yavaş yavaş ilave edin ki çok kaçmasın. Elinizle yuvarlayın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.(Aralıklı olarak dizin,Pişerken yayılıyor.) Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin.Çok fazla tutmayın fırında kurumasın.Fırından çıkartın.Ilıdığında üzerlerine pudra şekeri serpin.

AFİYET OLSUN.




7 Mart 2012 Çarşamba

MEYVELERDEN PALMİYE AĞACI






 Naz'ımla meyvelerden palmiye ağacı yaptık önce eğlendik sonra bir güzel mideye indirdik :)


2 Mart 2012 Cuma

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU PIRASA




MALZEMELER
6-7 adet  pırasa
2 orta boy havuç
Sıvı yağ

Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çimdik tuz

Üzeri için :Kaşar peyniri

YAPILIŞI
Pırasaları havucu yıkayıp temizleyelim.Pırasayı ince ince doğrayın,Havucu rendeleyin.Tencereye sıvı yağ koyup rendelediğiniz havuçları 3-4 dakika kavurun.Daha sonra doğranmış pırasaları ilave edin.Pırasalar yumuşayıncaya kadar kavurun.Tuzunu da atıp ocağın altını kapatın.
Beşamel sosu hazırlayın ;
Sos tencerenizde tereyağını eritin.Eriyen yağa unu koyup hafifçe kavurun.Yavaşça  ılık sütü ilave edip karıştırın Katılaşıncaya kadar karıştırın.İçine bir çimdik tuz atıp Ocaktan alın.
Kavurduğunuz pırasayı fırın kabınıza alın.Üzerine hazırladığınız beşamel sosunu yayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.Üzerine kaşar peyniri serpiştirip kaşarlar eriyene kadar fırında tutun.

AFİYET OLSUN.