17 Mayıs 2017 Çarşamba

KIYMALI BİBER DOLMASI




Merhaba
Yaz aylarında bizim evde sık sık biber dolması pişer. 
Açıkçası zeytinyağlısını daha çok pişiririm.
Ama kıymalının da üzerine yoğurdu döktük mü yemede yanında bir lezzet oluyor.
Çoğumuzun bildiği bir lezzet.
Blogda bu zamana kadar etli biber dolmasına nedense yer vermemişim. 
Herkesin kendine göre bir tarifi vardır. .Buyrun bu da benim mutfağımdan..
Sevgiyle kalın.


MALZEMELER

10-12 adet dolmabiber
250 gr. kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet domates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet domates (kapak yapmak için)
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Nane
Tuz

2 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI


Dolma biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyip yıkayın.İyice süzün.
İç malzemesi için bir kapa soğanı yemeklik doğrayın.
Maydanozları yıkayıp ince ince kıyın. Kıymayı ekleyin.
Pirinçleri yıkayıp süzüp ilave edin.
İçine domatesi rendeleyin. 
Salçayı ,sıvı yağı ,tuzu ,karabiberi naneyi ekleyin.
İyice karıştırın.

İç harcıyla biberleri doldurun. 1 cm kadar boşluk bırakın.
Domatesi biber ağız boylarına göre dilimleyerek kapak yapın.

Bir kapta salçayı .sıcak suda eritin. Tuz ve yağ ekleyip karıştırın.
Doldurduğunuz biberleri tencereye dik dik yerleştirin.
Salçalı suyu tencereye kenarından ekleyin.
Tencerenin ağzını kapatıp kaynayıncaya kadar yüksek ateşte
 daha sonra kısık ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.







2 yorum:

  1. Bende çok severim canım. Ellerine sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ayriyeten ben dere otu koyuyorum iç harcına tavsiye ederim.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.