6 Mayıs 2017 Cumartesi

KAYMAKLI POĞAÇA



Merhaba 

Yemelere doyamayacağınız  çay saatleriniz için çok lezzetli bir tarifim var.
 Kaymaklı poğaçayı bir kaç blog arkadaşımın sayfasında  görmüştüm. Denemek istedim.
 Bildiğim klasik mayasız  poğaça tarifindeki 125 gr. tereyağı yerine 125 gr. süt kaymağı 
ekleyerek denedim. Çokta nefis oldu.
Denemenizi tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın.

MALZEMELER

(Yaklaşık 18-20 adet )

125 gr. süt kaymağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3,5-4 su bardağına yakın un

İçi için :
Peynir

Üzeri için :
Yumurta sarısı
Çörek otu

YAPILIŞI

Yoğurma kabına ,kaymak ,sıvı yağ ,yoğurt ve yumurtayı ,tuzu alın.Karıştırın.
Daha sonra unu,kabartma tozunu ekleyin.
Yoğurun.Kulak memesi kıvamında ele yapışmayacak kıvama geldiğinde
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle açıp 
içine peynir koyup kapatın.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Üzerilerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.