23 Nisan 2017 Pazar

İZMİR KÖFTE



Merhaba

Öncelikle hepimizin Miraç kandili mübarek olsun.Allah tekrarını nasip etsin inşallah. 
Ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım.

İzmir köfte benim çok sık yaptığım yemeklerden biridir.Ama bu zamana kadar blogda neden yer vermemişim çok şaşırdım. 
Çünkü İzmir köfte evlerimizin ve restoranların baş tacıdır ,bir klasiktir. 
Bilmeyen yoktur bu lezzetli yemeği o sebepten geçte olsa arşivimde yer vermek istedim.
İster fırında ,ister tencerede yapın. Her türlü çok bereketlidir. 
Yeni bir tarifte görüşmek üzere
Sevgiyle kalın.


MALZEMELER

500 gr. orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu 
1 tutam maydanoz 
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber

5-6 adet orta boy patates

Kızartmak için :sıvı yağ

Sosu için :
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
3 su bardağı su
tuz

Üzeri için :

4-5 adet sivri biber
1 adet dilimlenmiş domates


YAPILIŞI

Yoğurma kabına kıymayı alın.Soğanı rendeleyin.
Galeta unu,yumurtayı,kıyılmış maydanozu ve tuzu ,baharatları ekleyip iyice yoğurun.
 Vaktiniz varsa 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle şekil verin.

Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin.
Tuzla harmanlayıp kızgın yağda hafifçe kızartın.
Daha sonra köftelerinizi arkalı önlü hafifçe kızartın.
Patates ve köfteleri fırın kabınıza alın.

Tavada sosu için doğranmış soğanı yağda pembeleştirin.
2 yemek kaşığı salçayı ekleyerek eritin.Tuzunu ekleyin.
 3 su bardağı suyu ekleyip kaynatın. 

Sosu  köfte ve patateslerin üzerine dökün. 
Dilimlenmiş domates ve biber üstüne dizin 

200 derece fırında pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


















1 yorum:

  1. Canım eklemekle iyi yapmışsın. Çok iştah açıcı görünüyor. Ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.