27 Mart 2017 Pazartesi

PASTANE KURABİYESİ




Merhaba

Hepimiz pastanelerde ki o çeşit çeşit kurabiyelere bayılıyoruz değil mi ?  Sizlerde  o kurabiyelerden 
yapıp gönül rahatlığıyla pişirebilirsiniz.. Ağızda dağılan kurabiyeler zaten favorimdir .O yüzden 
bu kurabiyede  çok hoşumuza gitti.Yiyenlerden tam not aldı.
Bu tarifi Arda 'nın mutfağından aldım .Uzun süredir denemek istiyorum. Arda 'nın tariflerine ve onun muhteşem anlatımlarına bayılıyorum.

Sizlerde gönül rahatlığı ile tarifi deneyebilirsiniz.



MALZEMELER

3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
1/2 su bardağı sıvı yağ
250 gr.tereyağı
1 adet yumurta

Çikolatası için :
1 su bardağı damla çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı


Üzeri için :
Toz Antep fstığı 
veya
File Badem


YAPILIŞI

Bir kapta kuru malzemeleri  karıştırın. Daha sonra sıvı yağı ,yumurtayı ve tereyağını ekleyip yoğurun.Ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde şerit haline getirin.
Ve iki ucunu birleştirerek damla şeklini verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 13-15 dakika kadar pişirin.
Kurabiyeleriniz beyaz kalsın.

Kurabiyeleriniz pişerken cam bir kaba damla çikolataları ve tereyağını alıp benmari usulü eritin.
Fırından çıkan kurabiyelerinizin ucunu çikolataya daha sonra toz Antep fıstığına batırın.
Tel ızgara üzerinde çikolataları kuruyana dek bekletin.
Daha sonra servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.