15 Ocak 2017 Pazar

SARELLELİ KEK



Günaydın İyi haftalar

Siz de benim gibi çikolatalı ,kakaolu lezzetleri seviyorsanız doğru yerdesiniz.. 
Pamuk gibi yumuşacık yemeye doyamıyorsunuz.İster çayla ,ister kahveyle müthiş bir ikram.Deneyin hak vereceksiniz.




MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sarelle
1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için :
Çikolata sosu ve Çekilmiş fındık içi 


YAPILIŞI

Bir kapta yumurta ve şekeri mikserle yüksek ayarda çırpın.
Sütü,sıvı yağı,ekleyin.Ardından kakaoyu,sarelleyi,fındık içini,kabartma tozu vanilya ve unu ekleyin.Çırpın.
Kalıbınızı yağlayın.Kek harcını kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kadar (içi pişene kadar) pişirin.
Soğuyunca kalıptan çıkarın.Üzerine çikolata sosu döküp ,fındık içi serpiştirin.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.