9 Ocak 2017 Pazartesi

BALKABAKLI KEK



Merhaba sevgili dostlar ,

Uzun zaman oldu karşınıza yeni bir tarifle çıkmayalı farkındayım.Bu aralar yeni tarifler denemeye vakit bulamadım.
Sizler de mesajlarınızla yeni tarifler beklediğinizi belirtmişsiniz.Hepinize ilginiz için çok teşekkür ediyorum. 

Balkabağını evde bol bulunca klasik tatlısının yanı sıra ,balkabaklı kek ve balkabaklı irmik tatlısı 
pişirdim.Bal kabaklı çorbada favorimdir ama evdekiler tarafından çok tercih edilen bir çorba değil.

Balkabaklı kek görüntüsü ile havuçlu kek'e benzese de tadı çok hoş.Denemelisiniz.



MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak balkabağını rendeleyin. Cevizi iri kalacak şekilde rondodan çekin.
Yumurta ve toz şekeri mikserle yüksek ayarda beyazlaşıp köpükleşene kadar çırpın.
Sıvı yağı ekleyin.Rendelediğiniz bal kabaklarını ekleyip mikserle çok kısa süre çırpın.
Un ,kabartma tozu ve tarçını ekleyin.Mikserle çırpın.
En son cevizleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına kek harcını döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.









1 yorum:

  1. Tam zamanı, balkabakları bitmeden yapmalı... Ellerinize sağlık, eminim çok lezzetli olmuştur.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.