10 Ekim 2016 Pazartesi

FIRINDA SALÇALI ANTRİKOT





MALZEMELER

6 adet antrikot
2 yemek kaşığı salça,
1 adet kuru soğan
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Kekik
Karabiber
Defne yaprağı


YAPILIŞI

Etin üzerine arkalı önlü  karabiber ,tuz serpip zeytinyağı gezdirin.

Tavayı ocağa alıp altını iyice açıp ısıtın.

Elinizi tavanın 10 cm yukarısında tutup sıcaklığı kontrol edebilirsiniz.
Elinizi 3 saniye kadar tutabiliyorsanız tavanız uygun sıcaklığa gelmiş demektir.
Eti önce bir yüzünü 4 dakika mühürleyin.Çevirip arka yüzünü 4 dakika mühürleyin.

Etlerinizi fırın kabınıza alın.Ayrı bir tavada zeytinyağın da soğanları soteleyin.Salçayı ekleyip eritin.
2 su bardağı sıcak su ekleyin.Karabiber tuz kekik ekleyin.Salçalı sosu etin üzerine  dökün.
2-3 defne yaprağı koyup 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.