18 Ağustos 2016 Perşembe

KRUVASAN BÖREK (HAZIR YUFKADAN)




Pratik tarifleri oldum olası çok sevmişimdir.İsterseniz hazırlayıp buzluğa bile atabilir ,misafirleriniz geldiğinde hemen pişirip sıcacık ikram edebilirsiniz.Sizde kısa sürede nefis lezzetli börekler hazırlamak isterseniz tavsiye ederim.


MALZEMELER

3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su

İç harcı için :
Peynir

Üzeri için:
1 su bardağı su
Galeta unu


YAPILIŞI

Sıvı yağ ile suyu karıştırıp karışım hazırlayın.
1.yufkanın üzerine sürün. Üzerine 2.yufkayı yerleştirin.Yine üzerine yağlı karışımı sürün.
3.yufkayı da üzerine yerleştirip kalan yağlı karışımı sürün.
Eşit 16 üçgen dilim elde edin.
Kalın kısmına peyniri koyup sarın. Önce suya sonra galeta ununa batırıp yağlı kağı serilmiş
fırın tepsisine dizin.
200 derecede kızarana dek pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.