18 Nisan 2016 Pazartesi

YEŞİL ERİK TURŞUSU




Erik turşu mu dediğinizi duyar gibiyim.Turşu severler arasında deneyenleriniz vardır..
Denemeyenleriniz de mutlaka denesin ..
Henüz erikler tam olmamışken toplayıp turşusunu aşağıdaki tarife göre yapabilirsiniz.

MALZEMELER

1 kg.yeşil erik
15 adet diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon dilimi
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tane karabiber
Kereviz sapı yada maydanoz dereotu (üzeri için )

YAPILIŞI

Erikleri yıkayıp süzün.
Üzerine çizikler atın.
Kavanozunun ölçüsü kadar içme suyu kaynatıp soğutun.
Soğuyan suya sirke ,tuz ,şeker koyun.Tuz eriyene kadar karıştırın.

Kavanozunuzun dibine bir avuç nohut koyun.Daha sonra biraz erik aralara sarımsak 
tekrar erik aralara limon dilimi ve tane karabiber ekleyin.
En son turşunuzun suyunu koyun.En üste kereviz sapı ya da maydanoz dereotunu kıvırıp sıkıştırın.

Kavanozun ağzına bir poşetle kapatıp kapağı hava almayacak şekilde sıkıştırabilirsiniz.

Turşunuz 25-30 gün içinde hazır.
Her gün turşu kavanozunuzu bir gün ters bir gün düz olarak çevirin.
Işık almayacak bir yerde muhafaza edin..

Afiyet olsun.







1 yorum:

  1. harika canım okurken bile ağzım sulandı ,ellerine sağlık afiyetle güzel günlerde tüketin :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.