7 Nisan 2016 Perşembe

İRMİK HELVASI



Üç aylara ,Recep ayına  Bismillah
Rabbim Ramazan ayına da erişmeyi nasip etsin inşallah..

MALZEMELER

3 su bardağı irmik helvası
1 paket tereyağı ya da margarin
1 paket çam fıstığı
2,5 su bardağı şeker
5  su bardağı süt
ya da su

YAPILIŞI

Öncelikle sütü ve şekeri kaynatın..
Tencerede margarini eritip fıstığı atıp rengi dönünceye kadar kavurun. İrmiği ekleyip yine rengi
dönünceye dek kavurun.Sütlü şerbeti sıcak haliyle irmiğe dökün. Sıçramaması için biraz yavaş ve dikkatli olun. Karıştırın. Şerbeti çekene kadar orta ateşte pişirin.
Daha sonra ocaktan alıp tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
Daha sonra tahta kaşıkla havalandırarak karıştırıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

AFİYET OLSUN.




1 yorum:

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.