4 Ocak 2016 Pazartesi

TAS KEBABI







MALZEMELER

500 gr. kuşbaşı dana eti
15 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet havuç
2 adet patates
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kekik istenirse
2 su bardağı kaynamış su

YAPILIŞI

Tencerede sıvı yağı ısıtın. Kuşbaşı dana etini etlerin rengi dönene kadar karıştırarak kavurun.Soyulmuş arpacık soğanlarını ekleyip tencerenin kapağını kapatıp eti 30-40 dakika bir süre suyunu salana kadar pişmeye bırakıyoruz..
Salçasını ekleyip karıştırın.Kaynamış suyunu ekleyin.
Havuçları ve patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Öncelikle havucunuzu ekleyip  yine bir 15 dakika pişmeye bırakın. Patates çabuk pişeceği için en son patatesleri ilave edin tuz ve baharatlarını ekleyip patatesler pişince ocaktan alın .Servis edin.

AFİYET OLSUN.





1 yorum:

  1. kış aylarında sık yapılan bir yemek , çok nefis görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.