7 Aralık 2015 Pazartesi

SARAY LOKUMU-SARAY SARMASI




Çok hafif sütlü tatlıları siz de benim gibi çok seviyorsanız ,yapımı çok kolay bu lokumlara bayılacaksınız. Bazı hanımlar şekil vermekte zorlandığını söylüyor.Vereceğim bir kaç püf noktasına 
dikkat ederseniz sizinde muntazam sarılmış lokumlarınız olabilir. Yapım aşamaları fotoğraflı olarak aşağıdadır.


MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt


2 büyük paket hindistan cevizi


YAPILIŞI

Tencereye, sütü,unu,şekeri  alın.Orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.
Ocaktan almaya yakın tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle  köpük köpük oluncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın.


Fırın tepsisine bolca hindistan cevizini serpin. Muhallebiyi tepsiye hindistan cevizinin üzerine yayın.
Kaşığın tersiyle eşit oranda yayın.(Kaşığı ara ara ıslatın )



Krem şantiyi bir bardak sütle mikser yardımıyla çırparak hazırlayın.Muhallebinin üzerine yayın.


Bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin. Bu süre kısa olursa lokumları sarması da o kadar zor olur.

Ertesi gün tepsiyi dolaptan çıkarın.Lokumları hangi boyda saracaksanız o boyda kesin ve sarın.

Servis tabağına alın. 

Dilerseniz büyük dilerseniz benim gibi küçük küçük sarıp üzerine fındık batırın.


AFİYET OLSUN.











1 yorum:

  1. Dönderirken kırılıyor herhalde değil mi. Hindistan cevizine bulayınca görünmüyordur. ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.