30 Kasım 2015 Pazartesi

GÖKKUŞAĞI BÖREK -ÜÇ RENKLİ BÖREK




Merhaba sevgili dostlar ,

Bugünkü tarifim benim çok ama çok sevdiğim rengarenk bir börek olan gökkuşağı böreği.
Üç renkli börek olarak ta bilinir kendisi :) Hem görsel olarak ,hem lezzet olarak on numara bir börek.
Havuç ,kıyma ve ıspanak bence çok güzel bir üçlü ..Siz dilerseniz değişik iç harç kullanabilirsiniz.




MALZEMELER

4 adet yufka
150 gr. eritilmiş  tereyağı (ya da sıvı yağ ,su karışımı )

İç harcı için :

250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
750 gr ıspanak
3 adet büyük havuç
Sıvı yağ
Karabiber
Tuz

Üzeri için :

Yumurta sarısı
Çörek otu

YAPILIŞI 

Ispanakları ayıklayıp doğrayıp yıkayın. 2 kaşık sıvı yağ da soteleyin.Tuzunu ekleyin. 
(Suyunu süzdürün.Sulu kalmasın.)
Kıymayı tavaya alın suyunu salıp çekene kadar tavada soteleyin.1 yemek kaşığı yağda yemeklik doğranmış soğanla kavurun.Tuz ve karabiber ekleyin.
Havuçları rendeleyin. 1 yemek kaşığı sıvı yağla tavada havuçları 5 dakika soteleyin.
Pişen malzemeleri soğumaya bırakın.


1- Tereyağını eritin .  
2- İlk yufkayı tezgaha yayın. Üzerine eritilmiş tereyağından fırçayla sürün.
3- İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine alın. 
4- Eritilmiş tereyağını fırçayla sürün.
5- Ispanaklı harcı eşit miktarda yufkanın üzerine yayın.
6- Üçüncü yufkayı da üzerine serin. 
7- Tereyağından fırça yardımıyla sürün.
8- Kıymalı harçtan eşit miktarda yufkanın üzerine yayın.
9- Dördüncü yufkayı da üçüncü yufkanın üzerine serin.
10-Eritilmiş tereyağını fırçayla sürün.
11-Havuçlu harçtan eşit miktarda yufkanın üzerine yayın.

4 kat olan yufkayı sağ ve sol kenarından içe doğru  malzemenin dışa çıkmasını önlemek için kıvırın.
Daha sonra alttan yukarı doğru rulo halinde kıvırın. 
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin.
Fırında tepsisine sığmayacağı için ruloyu ikiye bölüp 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin.
Dilimleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.












5 yorum:

  1. Görüntü böyleyse tadı nasıldır kimbilir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    çok beğendiğim bir tarif görsel şahane ellerinize sağlık
    takibe aldım sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. çok şık ve besleyici olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.