24 Kasım 2015 Salı

ARAP KURABİYESİ






Farklı bir kurabiye tarifi arıyorsanız ,Arap kurabiyesi derim. Haşlanmış yumurta sarısından yapılan 
bu kurabiyeyi yiyenler pek sevecek..Yerken hiç bir şekilde haşlanmış yumurta tadını almıyorsunuz.
Görüntüsü de tadı kadar harika ..

MALZEMELER

2 adet haşlanmış yumurta sarısı
250 gr .tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3 su bardağı )
KABARTMA TOZU kullanmıyoruz.

Üzeri için :
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI

Haşlanmış yumurta sarılarını yoğurma kabınızda ezin.
Diğer hamur malzemelerini de ekleyip ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında 
bir hamur elde edin.
Hamurdan parçalar alarak ceviz büyüklüğünde yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin.
180 derece de fırını ısıtın.15 dakika gibi bir süre üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.

Bir kapta kakao ve toz şekeri harmanlayın.
Kurabiyeleriniz fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince (5 dakika sonra ) kurabiyeleri kakaolu şekerli karışıma bulayın.
Servis tabağına alın..

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. Yumurtanın sadece sarısını haşlanmış olarak kullanıldığı bir tarif çok ilginç denemek lazım.. Kurabiyeleri ıslatmaya gerek var mı kakaolu harca bulamak için?
    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine hanım fırından çıktığı zamanki sıcaklığıyla kakaolu harca bulanıyor .Islatılmıyor kurabiyeler
      Teşekkür ederim
      Sevgilerimle :)

      Sil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.