30 Eylül 2015 Çarşamba

PATLICAN MUSAKKA





MALZEMELER

3-4 adet kalınlarından patlıcan 
 çeri domates (üzeri için)
yeşil biber (üzeri için )
Patlıcanı kızartmak için bolca sıvı yağ

Kıymalı Harç :

300 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
İstenirse Pul biber

Sosu için :
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Patlıcanları yıkayıp alacalı alacalı soyun.2 cm kalınlığında yuvarlak kesin.
Yarım saat tuzlu suda patlıcanların acısının çıkması için bekletin.Bol suda yıkayın.
Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

Tavaya kıymayı alın.Suyunu salıp çekene kadar pişirin.Doğranmış soğanı ilave edin.
10 dakika karıştırarak pişirin.Rendelediğiniz domatesi ,salçayı   ve baharatları tuzu ilave edip 5-10 dakika pişirin.

Fırın kabınıza patlıcanları tek kat olarak dizin.Tek tek patlıcanların üzerine kıymalı harçtan 1 'er kaşık ekleyin.Üzerilerine patlıcanları koyun.Tekrar kıymalı harçtan 1'er kaşık ekleyin.Tekrar patlıcanları üzerine kapatın.
En üste biber ve domates dizin.

Bir kapta sıcak su ile 1 yemek kaşığı salçayı eritin.
Patlıcanların üzerine gezdirin.

200 derece fırında 30 dakika pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.