16 Eylül 2015 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI




MALZEMELER

4 adet büyük boy domates (Çanakkale domatesi kullandım)
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su
Tuz

YAPILIŞI

Domatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyin.Veya domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçirin.
Tencerede tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Salçayı ekleyip eritin.
Rendelenmiş domatesleri ekleyip 5 dakika kadar pişirin.Üzerine suyunu ve tuzunu ekleyip kaynatın.
Kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin.

Rende kaşar peyniri ve çıtır ekmekle sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
    Saygılar.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.