28 Ağustos 2015 Cuma

ETLİ KABAK DOLMASI








MALZEMELER

1 kg kabak

İç harcı için :

250 gr.kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Sosu için :
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz



YAPILIŞI

Kabakları yıkayın. Kabuklarını tırtıklı bıçakla kazıyın.Ortadan ikiye bölerek içlerini oyun.

Tencereye soğanı yemeklik doğrayın. .Pirinci yıkayıp ekleyin.
Kıyma ,1 yemek kaşığı salça ,nane ,karabiber ,tuz, dereotu ve sıvı yağı  ekleyip karıştın.
Oyduğunuz kabakları harçla doldurun.Tencereye sıralı dizin.
2 su bardağı kaynar suda 2 yemek kaşığı salçayı eritip ,tuz ilave edin.
Kabakların üzerine döküp 1 saat kadar pişirin.

Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. En sevdiğim yemeklerdendir. Hele üzerine sarımsaklı yoğurt nefis olur. Görüntü de çok güzel ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Eminim çok lezzetli olmuştur..İçine kıyma koyunca çok tat veriyor..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.