28 Ağustos 2015 Cuma

ETLİ KABAK DOLMASI




MALZEMELER

1 kg kabak
250 gr.kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tutam dereotu
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Kabakları yıkayın. Kabuklarını tırtıklı bıçakla kazıyın.Ortadan ikiye bölerek içlerini oyun.

Tencereye soğanı yemeklik doğrayın. Domatesin 1 tanesini rendeleyin.Pirinci yıkayıp ekleyin.
Kıyma salça ,nane ,karabiber ,tuz dereotu ekleyip karıştın.
Oyduğunuz kabakları harçla doldurun.Tencereye sıralı dizin.
Bu arada tavaya sarımsağı ve domatesi rendeleyin.Bir yemek kaşığı sıvı yağ ile pişirin.
Domates sosunu kabakların üzerine gezdirin. 2 su bardağı kaynar su ilave edip kısık ateşte 1 saat
kadar pişirip sıcak olarak yoğurtla servis edin.

AFİYET OLSUN.

2 yorum:

  1. En sevdiğim yemeklerdendir. Hele üzerine sarımsaklı yoğurt nefis olur. Görüntü de çok güzel ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Eminim çok lezzetli olmuştur..İçine kıyma koyunca çok tat veriyor..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.