20 Temmuz 2015 Pazartesi

BAL PARMAK TATLISI




3 günlük bir bayram tatili sonrasından merhabalar

Hepinizin geçmiş Ramazan bayramını kutlar ,nice nice bayramlar dilerim.

Bayramda çoğumuzun evinde çeşitli tatlılar yapıldı.. Benim bu bayram ki tatlım Bal parmak tatlısıydı..

Tüm şerbetini çeken hafif bir tatlı ,parmaklarınızı yiyeceksiniz garanti ediyorum :)

Zaten irmikli tatlılar favorimdir..Deneyin çok seveceksiniz..

MALZEMELER

2 adet yumurta
250 gr. margarin /tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı elenmiş un

Şerbeti için :

4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu

Üzeri :

1 su bardağı irmik






YAPILIŞI


Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın..

Bir kapta margarin,yumurta,sıvı yağ ,toz şeker,2 yemek kaşığı irmik,kabartma tozu,vanilya ve unu kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.

Parmak şekli verip  irmiğe bulayın.Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri hafif kızarana dek pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbeti eşit miktarda dökün.

Başka bir tepsiyle tepsinin üzerini kapatın.

Tüm şerbeti çekince servis edin..

AFİYET OLSUN..











1 yorum:

  1. Nefis görünüyor canım ellerine sağlık. İrmikli tatlılar benimde favorim. Sonraki bayrama inşallah :)

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.