8 Haziran 2015 Pazartesi

SİMİT POĞAÇA




Merhabalar

Bugün diyetimin 22.günü :) 1 tane dahi yemediğim simit poğaçalarımın tarifiyle geldim bugün..
Yiyenler tarafından çok  beğenilen simit poğaçayı ben peynirli hazırladım.Ama siz iç harcını dilediğiniz malzemeden hazırlayabilirsiniz.  Pekmezli suya bandırılıp sonra susama bulandığı için
tatlı pastane simidi tadında..  Ama pastane poğaçasına benziyor diyenlerde oldu :)

Mayalı olduğu içinde yumuşacık bereketli bir poğaça..

Tarifine gelirsek

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 paket (42 gr) yaşmaya
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı :

Lor peyniri

Üzeri için :

1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
2 paket susam



YAPILIŞI

Ilık süt ve mayayı kapta eritin. Daha sonra un hariç tüm malzemeleri ekleyin.
En son unu eleyip ekleyin .Yaklaşık 5 su bardağı gibi un alıyor..
Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alın  .Hamuru biraz elinizle açıp ,içine harcını yerleştirin. Resimde görüldüğü gibi sıkıca kapatın.

Pekmezle suyu bir kase de karıştırın. Kapattığınız hamurları önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Fırına vermeden önce üzerine bıçakla 2 adet çizik atın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.
















2 yorum:

  1. çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdiğim bir tariftir. Ben de sık sık bu şekilde simit yaparım. Çocuklar bayılıyor

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz...Ziyaretiniz ve yorumlarınız benim için çok değerli..
gmail hesabı sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.Sevgiyle kalın.